W ciąży jak to w ciąży , trzeba robić wiele badać , nie zawsze są miłe i często wychodzą złe. Z czym macie najwięcej problemów? ja to pęcherz i wyniki moczu ,wciąż złe ,ale może po ciąży minie , A wy ?
ja mialam zle wyniki moczu zawsze jakies bakterie a badanie krwi wzorowa byla
też miłam ogromny problem z moczem. Najpierw dostałam prouro bez recepty i brałam aż do konca ciąży bo to jest ekstrakt z żurawiny więć profilaktycznie, a jak tylko tydzień nie pobrałam bo zapomniałam kupić to wyniki tragiczne i antybiotyk dostałam keflex, plus urosept żeby wzmocnić działanie. Czasem furaginum i tak w kólko
ja walczyłam z cukrem i żelazem niestety ale wygrałam w efekcie bo synek urodził się cały i zdrowy
Moje wyniki były super. Pod koniec jedynie z hemoglobiną miałam problem reszta idealna
a ja miałam ciągłe złe wyniki z krwi mialam anemie i do tego az 8 nie cale mala z mnie wszystko ściągała jak tylko mogla
Ja miałam problem z anemią a poza tym całą ciąże infekcja, grzybica, rodziłam z niedoleczonym kanałem rodnym ale nikogo to nie obchodziło ;/
mój problem to wynik krwi .w ciąży zawsze każdy wynik jest zły dokładnie krwinki-stwierdzono leukocytozę. poza tym wyniki moczu , ostatnio białko - i krwio mocz czasami ciała ketonowe ale to już w związku z cukrzyca.
lusi i dostawałaś jakieś leki bądź instrukcje co robić aby było lepiej?
kiedys ja zrobilam sobie wciazy wyniki razem z moim mezem ja miala hemoglobine 9 z czyma a ten prawdziwy okaz zdrowia mial przeszlo 15 na mnie z nog scielo on powinien byc w ciazy mu powiedzialam
białko i krew w moczu wskazywały na piasek na nerkach,po badaniach okazało się ,że mam infekcje nerki więc dostałam antybiotyk trimesan,po wybraniu 40 tabl. miałam znów badanie na wydolność nerek i poprawiło się.
wlasnie moja kolezanka lezy w szpitalu bo ma zle wyniki moczu
W ciąży nabawiłam się nadcisnienia(od 6 tyg ciśnienie zaczeło mi szaleć,zaczeło sie od lekko podwyzszonego(140/90-a w dniu rozwiazania bylo juz grubo powyzej 200…)Byłam na tabletkach ktore w sumie nic nie pomagaly,lekarze chcieli mnie polozyc od 7 miesiaca na patologie ciazy(na co sie nie zgodzilam-i dobrze).W ogole straszono mnie ze dziecko urodzi sie male,moze byc niedorozwiniete-szczescie ze jestem pozytywnie nastawiona do swiata osoba i sie nie załamywałam tylko dbałam o sibie i wierzylam ze bedzie dobrze.Dziecko urodzilo sie w terminie,donoszone i zdrowe.Jednak troche problemow z tym cisnieniem mialam,stale wizyty u kardiologa,ciagle EKG…Po ciązy wszystko mineło jak reką odjac…Grunt to pozytywne myslenie i bycie pod stała opieka lekarska,a wszytsko musi byc dobrze!
ja w pierwsze ciazy miałam cukrzyce ciazowa, a w drugiej niedoczynnosc tarczycy
U mnie na początku wystąpiła niestety niska hemoglobina, później było ok. W połowie ciąży okazało się,że mam zaniżone płytki krwi. Brałam Hemofer zamiennie z Tardyferonem (chyba tak się ten lek nazywał). Poziom płytek krwi lekko wzrósł, ale i tak do końca ciąży był zaniżony i nie w normie.
właśnie odebrałam wyniki i jestem zdziwiona bo w wyniku moczu mam zaznaczone podwyższone leukocyty 30 a norma jest 5. Czy któraś z mam tak miała i wie co to może oznaczać?
M.Troka ja od rana chodzę cała poddenerwowana, czekam na lekarza, mi wyszły leukocyty w moczu 70-100 i ślad białka, do tego liczne bakterie
krew jak zwykle wyszła dobra ale ten wynik moczu mnie dobił , skąd nagle takie przekroczenie normy jak nic mnie nie boli, nie szczypie i czuję się dobrze ?
dam znać jak się czegoś dowiem od lekarza
ja miałam również problemy z moczem i doszło do ataku kolki nerkowej! i oczywiście hemoglobina była słaba! ale to ciąża i wszelkie anomalie zawsze się w niej ujawnią!
Ja praktycznie przez całą ciążę miałam bakterie w moczu, ale nie martwiło mnie to jakoś szczególnie bo większość moich koleżanek też tak miało, lekarz również mnie uspokoił, że podczas ciąży zdarza się to bardzo często. A co do krwi to od jakiegoś 4 miesiąca odrzuciło mnie całkowicie od mięsa czego skutkiem była anemia, ale zażywałam żelazo i Ala urodziła się cała i zdrowa. Dziewczyny nie ma co panikować !
ja mam za malo zelaza … i musze brac tabletki zeby uzupelnic niedobory.