Hej dziewczyny !
zawsze dostaje od was dobre rady !
wiem ze nie jesteście lekarzami ale może chociaż ktoś się ja tym zna . Ostatnio zLe się czuje mam wrażenie ze bolą mnie nerki dodatkowo wzmożone siusiu . Wyniki moczu idealne ale może ktoś zinterpretuje mi te z krwi czy są ok ?
Mamusia dwóch chłopców a kiedy masz wizytę u lekarza zlecającego badania? Powiedz mu o dolegliwościach. Ja niestety mam często mam problem z nerkami i podobne objawy jak mniej pije. Staraj się przypilnować wodę. Nie kawa, soki a typowo woda. Polecam też Urolact jest bezpieczny w ciąży i przy kp oraz ogólnie. Bez recepty. Cena ok 20 parę złotych za 10 saszetek ale jest naprawdę skuteczny.
w sumie za tydzień ale jakos sie niepokoje , może faktycznie zakupie te saszetki
jak dla mnie wszystko ok , ferrytyna niska, ale w normie. Mogą być kamienie na nerkach, ale to wyjdzie w usg dopiero :)
Wyniki są w normie.
A może to jakieś zapalenie pęcherza?
Warto spróbować te saszetki albo jakiś preparat z żurawiną
Może tak No nic jak wyniki dobre to już nie wiem 🥲.
Lekarz powinien szukać przyczyny skoro badania okej
A masz dwóch chłopaków, i jesteś teraz w ciąży, tak?
Może poprostu jesteś przemęczona?
A może za dużo myślisz na zapas ?
myśle że lekarz najlepiej odpowie na to pytanie moze za mało snu ? a za dużo dzieje sie w ciągu dnia;(
wiecie ja to czasami sie zastanawiam jak jest z tymi badaniami;( bo nie zawsze wszystko wykryją;(
Dokładnie, wiem że nikt nie oczekuje tutaj specjalistycznej porady ale mimo wszytko internet to nie jest dobre miejsce na interpretację wyników
Aniss, masz rację, czasami te badania są na prawdę niemiarodajne.. Mój Tata przy nowotworze płuc, na początku diagnostyki miał idealne wyniki, morfologia w normie, CRP w normie, nawet marker nowotworowy w normie! A rak rozsiany..
Inka ja już nie będę tutaj szczegółów podawać ale podobnie miał mój brat. Nowotworem już mocno zaawansowanym;(
o kurczę , No w środę mam lekarza i usg tarczycy dodatkowo . Wiec okaże się
Mamusiadwochchlopcow, daj znać koniecznie co tam wyszło, bo wygląda na jakieś zapalenie pęcherza.
Trzymaj kciuki by było wszystko okej bo może to słynne przesilenie wiosenne
Dobrze , że badasz tarczycę bo ona czasem nie wychodzi źle i badaniach choć u Ciebie tylko widzę ft4 więc mało i nic się nie da o niej powiedzieć
Tarczyca to mój ból... Niestety ona potrafi dać w kość jeśli chodzi o samopoczucie i inne sfery naszego zdrowia i życia.
Według badań okaz zdrowia Ale jeżeli mówisz, że bolą Cię nerki to jeszcze do tego zrób badanie ogólne moczu. I może lekarz zlecił badanie USG, które pokazałoby ewentualne kamienie.