Witam nie wiem czy tylko ja tak mam pewnie wiekszosc z was dopadlo przeziebienie podczas ciazy. Wlasnie koncze 24 tydziem mojej 3 ciazy mam dwoch synow ktozy ciagle cos przynosza ze szkoly ostatnio dopadla nas grypa żołądkowa masakra !!! Najgorsze jest to że po grypie pozostał straszny kaszel który jest bardzo męczący moze wy doradzicie jak skutecznie go zwalczyć??? Robie inhalacje z soli fizjologicznej pije (a właściwie zmuszam się ) syrop z cebuli i miodu zakupiłam nawet syrop dla kobiet w ciąży z malin i czosnku troche nalżyło ale dalej kaszle moze któraś z was ma lepsze propozycje proszę o rady
Chyba najlepsza propozycja w tej sytuacji jest wizyta u lekarza :).
W ciąży można sto dal ale myślę że lepiej by było abyś poszła do lekarza myślę że ginekolog powinien coś poradzić A jeśli nie to pierw internista później konsultacja z ginekologiem odnośnie leków.
Ja też właśnie robiłam inhalacje jak byłam chora w ciąży, przeciwbólowo brałam paracetamol. A mąż mi kupił prenalen dla kobiet w ciąży właśnie z czosnkiem i malinami chyba to pewnie to samo… tylko ja miałam w saszetkach do rozpuszczenia.
Jeśli nie przechodzi to najlepiej idź poprostu do lekarza
Byłam dzis u lekarza stwierdzil ze osluchowo ok wiec zeby dalej stosowac Prenalen robic inhalacje bo szkoda wdrazac antybiotyk kaszel ustepuje wiec jest ok. Troche sie uspokoilam bo chyba kazda z nas martwi sie zeby nasza kruszynka nie ucierpiala przez nasze chorobsko byle do kwietnia
Wiadomo że każda się martwi ale spokojnie choruje przeważnie nasz organizm A maluch jest chroniony choć takie choroby jak zapalenie płuc oskrzeli na dłuższą metę są niebezpieczne jednak dla malucha dlatego wdraża się antybiotyk bezpieczny dla malucha. Będzie dobrze ja w ciąży też parę infekcji przeszłam plus zapalenie oskrzeli i z maluchem wszystko ok więc wykuruj się i będzie dobrze:)
Idź do lekarza on przepisze ci coś. Ja już nie pamiętam ale też coś brałam na mokry kaszel
Ja wolałam iść do lekarza i nie kombinować na własną reke. Także stosowałam Prenalen. Średnio pomagał. Bardziej sprawdzały się domowe sposoby typu syrop z cebuli itp.
Na moim blogu jest ciekawy wpis o domowych sposobach, większość z nich może być śmiało stosowana w ciąży
Zapraszam
https://www.vademecummamy.pl/2018/11/domowe-sposoby-na-przeziebienie-top-10.html?m=1
Najlepiej iść z dolegliwościami do lekarza.
Ja na przeziębienie robiłam sobie inhalacje z soli.
Tabletki prenalen są dobre.a po za tym czosnek zwalcza bakterie,mleko z miodem.