I szczepienia odwołane
Ja nawet się cieszę, że mam już szczepienia za sobą bo i tak bym nie pojechała w tym okresie do przychodni.
My mamy pod koniec kwietnia bilans .Mam nadzieję,że już wtedy będzie spokojnie i bez strachu będzie można udać się do przychodni.
Ja tak samo się cieszę że mamy narazie ogarnięte szczepienia i bilans
Moniczka- oby strzyżyki było ok. Kaszel może dłużej się utrzymywać. Może zrób mu syrop z cebuli?
Oby już niedługo wszystko się skończyło. My mamy szczepienie w sierpniu.
MegaNaczelnyPapusnyBobas, nie chce za nic na świecie go wypić.Od dzisiaj podam mu krople Deflegmin.Moze po nich będzie poprawa.
Dzwoniłam do przychodni to lekarka mnie uspokajała. Narazie mam obserwować kupkę i zachowania córki. Powiedziała że wszystkie badania jakie robiła w związku ze zgrzytaniem zębów i szukaniem pasożytów były zawsze ujemne. Niektóre dzieci są poprostu takie nadwrażliwe i tak już mają, niemniej mam ją obserwować. Mogę zrobić badania pod tym kątem, tylko że podobno drogie są...
Aneczka czasem pomaga jak ją czyms zaskoczę z tym zgrzytaniem zębów ale nie zawsze... narazie nie jest tak źle, jakby mniej to robi.
Chyba są otwarte przychodnie... ale pewnie dla poważnych przypadków... szczepienie mamy na maj także może wszystko do tego czasu się uspokoi...
Najgorsze że młoda ma przeziębienie...
U nas przychodnie zamknięte. Tylko wszystko na telefon. Nie wiem tylko co że szczepieniami, bo z tym w brzuchu jeszcze nie trzeba, a u młodego dopiero we wrześniu
Kontrolajakosci myślę że to minie. Tylko próbuj nadal żeby odwrócić uwagę od tego
U nas tez przyxhodnie zamkniete i porady tylko telefoniczne lekarzem a my chyba ospa i nie ma kto mi tego na 100 proc stwierdzic, dostalam porcje lekow wykupilam bo do apteki mamy 20km wiec wyslalam siostre zeby z dzieckiem nie jechac do miasta i czekam do jutra co bedzie. A szczepienie mielismy miec na koniec marca.. Zalegle.. Od listopada dzieci mi na zmiane choruja..
U nas też zamknięte, też konsultacje na telefon. A zastanawiam się jak jest z wizytami domowymi, czy w tej sytuacji można zamówić w razie gdyby coś się działo.
Myślę że większość przychodni zamknięte się telefonicznie da się załatwić
Mialam dwoch prywatnych lekarzy awaryjnie na domowe wizyty i na ta chwile juz nawet telefonow nie odbieraja.
No tak ale przecież nie wszystko się da załatwić telefonicznie. Nie da się osłuchać dziecka i sprawdzić czy wszystko jest ok.
Wiadomo, że nie osłuchają nas przez tel, dlatego trzeba o siebie dbać... No i są izby przyjęć, chociaż zawsze zacznij od telefonu. Lekarz powie Wam co zrobić
Czasy mamy straszne strach chorowac a pojdziesz na izbe przyjec to wrocisz z czyms o wiele gorszym. W tym momencie nawet decyzje o chemioterapii mojego dziadziusia odlozyli na za miesiac bo nawet na kontrole nie pozwolili mu przyjechac tylko wyniki wyslac i mamt sie za miesiac kontaktowac
Karolinach to lekarze prywatni przyjeżdżają na wizytę. U nas znam jednego co nawet w domu USG zrobi dla dziecka
Patrycja twoje dziecko ma chemie? Dlaczego? Masakra i co przekładają? Jaja se robią?
Moja niunia najprawdopodobniej jak miała pół roku to przeszła ospe, najprawdopodobniej bo miała tylko kilka bąbli... wtedy lekarka kazała mi smarować fioletem - gencjaną... polecam jest też bezbarwna. Jak by się drapała to dostała pudroderm.
Może Ci lekarze co nie odbierają są na kwarantannie... przecież kilku lekarzy okazało się mieć koronawirusa i przyjmowali pacjentów teraz będą miec sprawy w sądzie... to inni może teraz albo zwerbowani do szpitali są i nie mają czasu lub kwarantanna i nie odbierają by się nie tłumaczyć...
Recepty są tez wydawane na e-receptę i wystarczy podać chyba numer w aptece, to lekarz nawet przez telefon może podać... ale fakt nie oslucha ani nie spojrzy...
Aneczka u nas u każdego lekarza, nawet tego, który przyjmuję prywatnie jest informacja na gabinecie, że nie przyjmuje pacjentów. Konsultacje tylko telefoniczne. Jest tylko jedna przychodnia, w której umawiają się na konkretną godzinę i wtedy przyjmują. Ale ja nie jestem do niej zapisana. Całe szczęście córeczka w ogóle nie choruje więc nie mam problemu z wizytami ale co mają powiedzieć inni?