Szczęściara;D
no mi to szybko wyszły, ale do aparatu miałam w sumie usuwane inne zęby ,ale u nas to genetycznie każdy w rodzinie problemy ze zgryzem i każdy z kuzynostwa praktycznie nosił aparat czy zdejmowany czy stały
Anita a trochę śmiesznie ale wyszła jak zaszłam w ciążę dopiero hehe
Aneczka 8 to mogą i w póżniejszym wieku wyjść, to jeszcze moze wyjdą.
Maziula u nas aparat nosiłam tylko ja;( rodzeństwo i kuzynostwo proste zęby a ja z aparatem;(
jak zeby stałe zaczęły wyrastać to zęby zaczęły sie krzywić;(
aparat zakładałam po ślubie- jak juz wyszły wszystkie 8 zęby zaczeły sie bardziej krzywić i psuć miedzy szczelinami wtedy je wyrwałam i założyłam aparat;)
Aparat można założyć ale zgryz otwarty od zbyt długiego stosowania smoka to dość spory kłopot w gryzieniu potem i może dawać zaburzenia połykania.
Ja jak byłam mała nie miałam smoczka a mam krzywy zgryz
Becia bo to zależy jak wychodzą zęby stałe;( córka miała proste zązbki mleczne jak zaczeły wychodzić zabki stałe ma szpare miedzy jedynkami ( po tatusiu) a 2 wyszły jedna pod druga i powstała krzywizna która jest korygowana aparatem z moimi zębami było tak samo jak byłam mała;( tyle ze jeszcze w póżniejszym czasie doszły ósemki które narobiły dodatkowo bałaganu w zgryzie;(
Beata ja też, ale smoczek jednak dużo bardziej zwiększa ryzyko zgryzu otwartego.
U mnie akurat nic się nie dzieje z zębami. Teraz córce znow idą żeby i smoczka odstawiła;D
Anita jak usuwalam 8 to. Mi stomatolog mówił że jeszcze jedna 8 mi wyjdzie niedługo bo mało jej brakuje. Ale dwie pozostałe to naprawdę musi się cud strać żeby wyszły
Aneczka mi też jedna 8mka nie wyszła, pozostałe mam już usunięte.
u mnie w pracy kobiecie w wieku około 40 lat mowiła ze wyszła ;P aż sie zdziwiłam ze w tym wieku moze wyjść;P
Anita widzisz jak zeby mogą zaskoczyć
mogą jak mi to powiedziała to w pierwszej chwili myślałam ze żartuje;)
organizm ludzki ma wiele niespodzianek;) ja w wieku 30 lat kiedy juz temat migdałków wydawały się zamkniety musiałam 2 migdałki usuwać i też słyszałam ze to zaniedbanie od koleżanek, a niestety ciągłe anginy spowodowały stan przewlekły na miogdałkach które nie pełniły już swojej funkcji
Oo kurcze , tez bym się nie spodziewala że w tym. Wieku mogą wyjść:D
No one mogą tam siedzieć latami w środku i nas zaskoczyć dopiero po latach haha takie są skubane
To jeszcze nic, mój kolega ze studiow miał 9tki :O
A mogę się dowiedzieć czemu wymieniasz na Avent?
I z jakiego smoka przechoszisz na Avent- Lovi, Canpol?
Kverve 8 to niby zeby mądrości 9?? ;D
to chyba nie możliwe aby był 9 ząb