Zdrowy alfabet żywienia malca

Przedstawiamy Wam zdrowy, smaczny i kolorowy alfabet żywienia. Zajrzyj, może kilka pozycji włączysz na stałe do menu swojego dziecka. N jak naprawdę warto i Z jak zapraszamy :slight_smile:

Bardzo przydatny artykuł, z pewnością z niego skorzystam żeby rozszerzać dietę mojego maluszka, kilka rzeczy już córeczce podałam, jedne smakują inne nie za bardzo, ale za każdym razem jej mina jest bezcenna;)

Bardzo fajny i cenny artykuł na pewno przyda się nie jednej mamie :slight_smile: . kejti masz rację taka mina jest bezcenna a najlepsze są te minki z samego początku jak rozszerzamy dietę , hehh … a później jest co wspominać :). Najlepiej fotkę zrobić :slight_smile:

supre artykuł :slight_smile: niby tyle się wie o owocach warzywach itp aale za każdym razem zostają w głowie nowe informacje :slight_smile:

fajny artykuł, na pewno się przyda. Musze spróbowac c, ciekawa jestem czy synkowi posmakuje bo niestety dynia i jagody odpadają nie przepada za nimi

Bardzo pomocny artykuł :slight_smile:

dokładnie artykuł bardzo ciekawy i przynajmniej duzo się dowiedziałam na temat owoców i glutenu :stuck_out_tongue:

A jak amarantus
można go kupić jako preparowane nasiona (popping) doskonałe do jogurtów, deserów owocowych czy pieczenia ciasteczek.
Zawiera bardzo dużo żelaza, błonnik, białko i inne witaminy. Nie zawiera glutenu.

W smaku w sumie neutralny a bardzo wartościowy i zdrowy, polecam :slight_smile:

Super, bardzo przydatny.

B jak buraki
zawierają dużą dawkę żelaza i kwasu foliowego, a oprócz tego wapń, magnez, potas, mangan, sód, miedź, chlor, fluor, cynk, bor, lit, molibden, kobalt oraz rzadko spotykane w warzywach rubid i cez.

najlepiej spożywać je surowe w postaci soku, pieczone w skórce, gotowane tylko w zupie, bo zostawiają swoje właściwości w wodzie

Ciekawy artykuł, dzięki któremu uzupełniłam swoją wiedzę o niektórych produktach :slight_smile:

Bardzo pomocny artykuł, szczególnie dla mam, które pierwszy raz zostały mamami i zastanawiają się co można i od kiedy podać maluszkowi.

u mnie bananki prawie codziennie na podwieczorek są :slight_smile:

Świetny artykuł:) Z przyjemnością go przeczytałam i będę do niego powracać, odkąd mam małe dzieciaczki takie informacje “pochłaniam” bo są dla mnie bardzo cenne i przydatne. Litera U jak uśmiech - ważne aby nie zapominać:)

Super artykuł! Będę do niego wracać.

fajny artykuł :slight_smile: a co do indyka to ostatnio kupilam małemu indyka 'samo miesko" gerbera czy z bobovity…jak maluch sie krzywił strasznie…cieszył sie i wypluł…nie wiem ale chyba mu nie pasuje :stuck_out_tongue:

Supper pomysł , przy rozszerzaniu diety wezniemy kilka porad pod uwage :wink: Ja czekam za pierwszym posiłkiem i jest bardzo ciekawa jej minki na nowy smak

greendream u nas też indyk jakoś wzięcia nie ma, wołowina tak samo. Natomiast królik i cielęcinka to jest to :slight_smile:
Ja bym jeszcze dodała B jak Brokuły, Ś jak Śliwki…

Bardzo interesujący artykuł,może wiele rzeczy dowiedzieć się na temat jakieś owoca czy warzywa.Synkowi co nowego podaje do jedzenia to robi różne ciekawe minki,dopiero jak posmakuje to wtedy już ładnie zjada :slight_smile: