Zawsze mniejszym złem będą domowe wypieki czy przekąski słodkie robione przez nas
A pomysł na bounty zrobie w najbliższym czasie tylko w Shea bym musiała się zaopatrzyc
Dziewczyny, co do chałwy to wykorzystuje pulpę z migdałów która zostaje mi po zrobieniu napoju migdałowego. Moczę migdały Ok 6 godz, przepuszczam przez wyciskarkę. Napij przecedzam, a pulpę mieszam z miodem i kakao. Proporcje na oko, zależy czy chcecie bardzo słodka czy nie. Tak samo kakao do smaku i koloru
Ciasto marchewkowe- pycha!!
Poza tym ciastka z płatków owsianych, z bakaliami i rozgniecionym bananem.
I jogurt/płatki ryżowe z musami owocami i orzechami albo koktajle owocowe
Kupujecie czy robicie samodzielnie galaretkę/ Sama do niedawna jeszcze kupowałam galaretkę w torebkach i taką galaretką zalewałam owoce. Od jakiegoś czasu jednak robię samodzielnie. Wbrew pozorom ni jest to takie trudne, a galaretka taka jest moim zdaniem o wiele smaczniejsza:
Na stronie jest przepis jak przyrządzić taką galaretkę.Nada się i do ciasta i do deserków.
Polecam dla alergików budyń jaglany:
1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 i 1/2 szklanki mleka roślinnego / wody / mleka krowiego ( co kto lubi w dowolnych proporcjach, ja robię mleko owsiane pół na pół z wodą)
2 dojrzałe banany
Czubata łyżeczka karobu
Kaszę wrzucam do wrzącego mleka, przykrywam i gotuję aż cały płyn się wchłonie (15-20 minut) potem na ciepło blenduję kilka minut aż kasza będzie idealnie gładka. Dodaję banany i karobu i blenduję do wymieszania składników. Powstaje słodki budyń czekoladowy. Pyszny na śniadanie.