Witam mam maly problem.
Moja córeczka urodzona 19.02.2014 r nie chce jest z piersi , wiec sciagam jej pokarm laktatorem. Mojej piersi uzywa tylko do usypiania badz uspokojenia.
Lecz od kilku dni mam bardzo malo pokarmu i musze dokamiac mlekiem modyfikowanym.
Na poczatku do kilku dni wstecz sciagalam po 350 ml mleczka na raz w tej chwili sciagam go max 100 ml . Nie wiem co mam robic czy to normalne ? Prosze o jakies porady .
ja w innych watkach pisalam, ze nigdy nie mialam wiecej mleka niz 100ml przy sciaganiu a jednak mojemu synkowi starcza i karmimy sie ponad 9 miesiecy (wczoraj minelo)
takze to ile odciagasz nie przeklada sie na to ile masz mleczka
u mnie czasem maly tez sie denerwuje, na poczatku bylo podobnie
karmilam go jak mi przysypial a pozniej minelo, moze to jakis bunt
N.Beszczynska musisz pamiętać o tym, że jeśli będziesz dokarmiać córkę mm, po przystawieniu do piersi mała będzie najedzona i nie będzie chciała ssać a co za tym idzie laktacja może stopniowo się zmniejszyć dostosowując się do zapotrzebowania dziecka. Staraj się nie dokarmiać małej mlekiem modyfikowanym.
Tak jak piszą dziewczyny staraj się ją przystawiać jak najczęściej, także w nocy. Regularne karmienie, np. co 2-2.5 godziny powinno unormować laktację. Pamiętaj, żeby pić dużo płynów i nie dopuścić do odwodnienia swojego organizmu.
Życzę sukcesów i wytrwałości
dokladnie …350 ml to był zapewne moment nawału …sama przez cały dzien potrafiłam okolo 1l sciagnac a potem ? zledwoscia 500 potem juz udawalo mi sie wydusic po 200 a potem juz tylko po 100 -150 a byly chwile ze sciagalam po 20 ml i płakałam przy tym okropnie …bo miałam 1 h do zajec a tu nie mam mleka aby zostawic dla synka …
Duzo daje odpręzenie jak stresujesz sie faktem ze masz tego mleczka tylko tyle to laktacje sie zmiejsza …
Nie ma nic lepszego niz mały laktatorek ( czyt.dziecko) czeste baardzo czeste przystawianie pomaga w napływaniu mleczka …regularne przystawianie jest wazne .
Pijesz herbatki ? A dlaczego przeszłas na dokarmianie butelka ?
Przy tak małym dziecku trzeba jak najczęściej przystawiać do piersi. Twoje dziecko ma niecałe 3 tygodnie, dopiero uczy się ssać. Sprawdzaj czy chwyta brodawkę odpowiednio głęboko i czy ssie, czy tylko trzyma ją w buzi. Pij też duuuużo wody, herbatki laktacyjne spróbuj, nie na każdego działają, ale warto sprawdzić
No też wydaje mi się ,że te 350ml to przy nawale. Potem już produkuje się tyle ile dzidziuś potrzebuje. Gdy jednak zaczyna brakować to warto walczyć o to mleczko przystawiając bardzo często nasze Maleństwo. To naprawdę pomaga. A laktator jak już wspomniały dziewczyny - nie zastąpi przystawienia do piersi. Laktator tak nie zassie jak dziecko. No i dużo wody niegazowanej. Przy laktacji potrzebujemy dużo płynów, a woda działa najlepiej! No i mi osobiście pomogła herbatka laktacyjna z HIPP. Może i ty wypróbuj. Powodzenia!
Wodze, de dziewczyny juz dobrze Cie poinformowały ja chciałabym dodać, że naprawde karmienie piersią to jest dopiero wyzwanie i wiele z nas katuje się myślami, ze mleka jest za mało, ze maluszek sie nie najada, a to wcale nie pomaga. Wiem to bo sama przez to przeszłam. Ja nigdy nie ściągnęłam na samym początku 100 ml mleka. Dokarmialam córkę wierząc wszystkim, ze nie mam pokarmu i jest on zbyt mało wartościowy. Jednak postanowiłam zawalczyć i powiedziałam sobie ze dam rade. I tylko pozytywne nastawienie sprawiło, ze ja i firma byłyśmy szczęśliwe. Wiec z ta laktacja jest rak: ze zamiast zadręczać sie myślami na temat tego ze mało jest mleka, zadajmy sobie pytanie kiedy ostatnio byłyśmy uśmiechnięte i nie patrzmy na to ile ściągamy tylko na to jak maluszek przybiera na wadze. Bo prawda jest taka ze wszystko tkwi w naszej głowie, a nie w piersiach
Lovi jest świetny
Zdecydowanie lovi
tez zawsze wszystkim polecam LOVI albo Canpol
Lovi szczególnie ten najnowszy model :) 3D ekspert :)