Zatykające się smoki w butlce

Przyczyną może być nieodpowiednio wymieszane mleko, dzięki czemu ujście przepływu mogło ulec zapchaniu. Poza tym liczy się również w tym wypadku odpowiednia temperatura wody. Kiedy płyn jest chłodniejszy, wtedy mieszanka może się niewłaściwie rozpuścić. Na ściankach butelki bądź smoczka może Pani dostrzec niewielkiego rozmiaru grudki. Wtedy będzie miała Pani pewność, że tak właśnie jest. Poza tym po każdym karmieniu smoczki powinny być należycie myte. Czasem gęsta konsystencja mieszanki mlecznej staje się przyczyną zapychania smoków. Jeśli po raz kolejny wymieniała Pani smoki i przy każdym kolejnym wspomnianym przez Panią w powyższym wątku incydencie pojawiał się ten sam problem, może być Pani pewna, że przyczyną nie są wadliwe smoki. Dodam, że w naszym przypadku sprawdziły się silikonowe smoczki anatomiczne. Dlatego mogę je Pani polecić z czystym sumieniem. Są to smoki marki LOVI, które zakupiłam włącznie z butelkami antykolkowymi. Tego rodzaju butelki również szczerze polecam.

Beata74 super vent z firmy lovi?

wlasnie te mam…

Xanib masz super vent i się zatykają??? Może masz ten starszy typ, ktory się zamykał.
Sprawdź czy w twoich smoczkach jest mała odstająca gumowa część od dołu. Jeśli ona jest w smoczkach to masz nowe, a jeśli jej nie ma to masz stary typ.

xaniab, może odpowietrznik jest sklejony. Ja swoje musiałam poroztykać wykałaczką. Moje posklejały się od pokarmu i wody, mimo tego, że zawsze je czyszczę wykałaczką to i tak mi się posklejały.
Inną opcją może być za mocne zakręcenie butelki.

Beata74 mam starą wersje tych smoków
mamula nie ma opcji ze zakrecam je za mocno, z poczatku je zakrecalam mocno, ale sama na to wpadlam ze zle robie;)

Xanib więc problem rozwiązany. Kup nowszą wersję i na pewno nic nie będzie się zamykać. Nowe smoczki odpowietrzają się bez zarzutu.

a te nowsze maja inne opakowanie ???

Xanib te stare były pakowane pojedynczo i nie miały nazwy super vent. Te nowe pakowane są po 2 sztuki i na opakowaniu zamieszczona jest informacja o nowym systemie odpowietrzania.

xaniab, może na mocno butelkę zakręcasz i zaworek odpowietrzający nie może działać tak jak powinien. Nam też się kilka razy wciągnął smoczek i to właśnie była tego przyczyna

beti2270 juz wspominalam ze o zakrecaniemocne butli nie chodziło :slight_smile:

faktycznie, moje przeoczenie :slight_smile:

Smoki nowe zakkupione, przetestujemy w nowym miesiacu

A sprawdziłaś, czy odpowietrznik się nie skleił? Bo nam się zdarza, i wtedy wykałaczką rozklejam.

Teraz to my mamy juz jednego smoka nowego z lovi, bo wyszlo przy przeprowadzce ze pogubilam butle dziecka… i moze nawet to dobrze :wink:

Xanib i jak ten nowy smoczek się sprawdza ??? Problem nadal występuje ?

Problem jest taki ze corce ida chyba zabki i nie chce butli, dokarmiam ja lyzeczka

Rozważałam zakup tego kubeczka bo widzialam go w rossmanie, niestety juz jestesmy w danii na leczeniu i nie mam tutaj mozliwosci kupienia go, nie meczy mnie karmienie lyzeczka wrecz jestem cholernie szczesliwa ze corka jada mi chetnie

Aniu ten kubeczek jest przy butelkach Lovi nawet jako zakrętka :slight_smile:

Kubeczek ten widzialam z inny smocziem niz do mleczka,