Czy ktoś z was korzystała specjalne majtki właśnie przy zaczynaniu odpieluchowywania ? ponoc maja miejsce na wkładkę gdzieś mi ostatnio takie mignęła ale nie zapisałam ich
Lisza ja nie uzywalam bo u nas byly odrazu majtki ale teraz taka pogoda ze lepsze jednak te treningowe ale co do wkladek to znajoma kiedys mowila ze oba wkladakła tam zwykla tetre i jej sie to sprawdzalo;)
My odpieluchowalismy syna w wieku 2.5 roku. Wcześniej nie chciał o tym słyszeć.. zobaczymy jak będzie z drugim.
widziałam takie majtki ale ostatecznie nie kupiłam.
u nas córka już na 2 urodziny była odpieluchowana. Teraz synek ma rok i 4 miesiące prawie i lekarz kazał już powoli go oswajać
Dziecko musi samo też dojrzeć do tego bo czasami rodzic się męczy, później w końcu odpuści a za jakiś czas dziecko to łatwiej załapie
tak tez nestem tego zdania
Dlaczego lekarz kazał już oswajać? Myślałam, że dziecko samo do tego dojrzewa i nie można na siłę odpieluchowac..
Dziwne podejście. Jeśli dziecko nie wykazuje zainteresowania czy nie kontroluje nadal tego to bym się wstrzymała mimo wszystko. Chyba, że oswajanie to czytanie książek i pokazywanie obrazków w tym temacie
Myśmy zakopali smoczek a na tym miejscu urosło drzewko z cukierkami. Do smoczka już nie wracamy :)
Świetny pomysł :) o takim drzewku nie słyszałam :)