Dziewczyny, czy któraś z Was miała zastój w nerce? Tyle mi się udało wyciągnąć od lekarza ginekologa ze mam “lekki zastój w nerce”. Dokładnie nie wiem co mam z tym zrobić. Nie wiem czy pic więcej czy mniej, co pomogłoby mi żeby to zniknęło. Nic mi lekarz nie chciał powiedzieć na ten temat, a ja nie wiedziałam dokładnie o co mam się pytać. Wizytę mam za 2 tygodnie dopiero więc chciałabym trochę wcześniej coś dowiedzieć się na ten temat.
Ja mialam podejrzenie zastoju w prawej nerce to przedewszystkim duzo pij aby wyplukac wszystko no bo im wiecej pijesz tym wiecej oddajesz mocz. Przedewszystkim mnie chcieli zostawic na pddziale pod kroplowka aby mnie nawodnic i wlasnie w ten sposob sie to wszystko wyplukoje. Czy moze masz ataki kolki nerkowej. ? Moim zdaniem powinnas zglosic sie na IP i tam powinni cie zatrzymac na 3 dni pod kroplowka aby to zniknelo.
Ja tak nie lubię igieł. Boję się wogole wklucia i posiadania tych igieł w sobie. Będę w takim razie dużo pić.
Pij dużo ale moim zdaniem lekarz powinien poinformować o co chodzi i to raczej on też powinien skierować w razie potrzeby na kroplówkę,
Lekarka powiedziała że jest lekki zastój ale to nic. I jak wczoraj byłam na polowkowym to inny lekarz powiedział to samo, że to się zdarza i nie szkodzi. No a ja się martwię,bo nie chce pogorszenia.
No obys nie miala tylko takiego ataku jak ja . przez 3 dni sie meczylam bo co chwile jakis atak a szczegolnie w nocy. Mi wtedy pomagalo ze bralam twarda poduche pod ten bok co akurat boli i lezalam tak kilka minut i przechodzilo ale masakra. Nie wiadomo co zrobic ze soba. No i doraznie no spa forte .
Jak narazie miałam bóle co jakiś czas ale jeśli tylko coś silnego się pojawi to jadę tym razem od razu na izbę. Dzięki poduszce do spania w ciąży dużo lepiej mi się śpi,leży i mnie aż tak nie boli. Chyba najgorzej jak się przejdę na spacer a może jak po schodach wychodzę-ciezko mi dokładnie stwierdzić.
Czy ten zastój spowodowany jest kamieniami na nerce? Czy może to wynik tego, że macica uciska?
Bierzesz już antybiotyk, dalej pij dużo wody i staraj się jak najwięcej ruszać i powinno przejść, a jak nie to lekarz na pewno podejmie dalsze kroki. Grunt, to nie panikuj, nie Ty pierwsza i nie ostatnia Ps. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że lekarz mnie dokładnie nie informuje o moim stanie zdrowia.
Jeśli nie masz zaufania do ginekologa, to idź z tym do urologa. Ale myślę, że na razie nie masz co panikować, skończysz antybiotyk, to trzeba powtórzyć badania. W ciąży problemy z układem moczowym są bardzo częste,
Antybiotyk już skończyłam. W sobotę dopiero będę robiła badania i zobaczymy co wyjdzie. Czym spowodowany zastój to nie wiem, bo moja lekarka powiedziała że nie zna się na nerkach.
Najgorsze ze mi jest niedobrze gdy pije dużo wody. A jak dużo się ruszam to mnie boli wtedy bardziej. Lekarz z polowkowego badania powiedział że jak coś boli to żeby leżeć wtedy na lewym boku.
Mnie bolalo rowniez z tylu w okolicach nerki jak podnosilam noge tej strony co bolalo. Lekarz mowi ze to wlasnie swiadczy o problemie z nerkami.
Monika nie poddawaj się i pij dużo wody. Nie koniecznie na raz. Pij po szklance często może wtedy będzie łatwiej i nie będzie Ci się robiło niedobrze.
I tak jak napisała Magris w ciąży problemy z układem moczowym zdarzają się na prawdę często, ale rozumiem Cię, że jak boli to nie chce się już o niczym myśleć.
Ja w sumie pije w małych ilościach bo po łyku, po dwa i jest mi niedobrze. Całej szklanki to bym nawet nie wypiła. Nie mogę za wiele naraz bo mam refluks.
Będę starała się to jakoś zwalczać. Dzięki za rady.
To spróbuj pić coś innego. Może kompot? Ja przy problemach z nerkami piłam tylko herbatę bo na wodę patrzeć nie mogłam…
Ja piłam najpierw herbaty ale duża ilość jest niezdrowa,później właśnie robiłam sobie kompoty ale po nich to co 5min muszę do toalety i mąż mnie na wodę namówil teraz. Co prawda znaleźliśmy w miarę dobra co da się pić ale wiadomo że jak cały czas to samo to już inny smak się robi. A jakie herbaty pilas? Zwykle czy owoce, napary?
Moniko najlepiej to kupuj sobie pomarancze itd swieze owoce i z nich wyciskaj sok. Zdrowo i pozywnie a ile witamin przy tym☺.
Niestety przez refluks nie mogę soków pić.
Ooo to szkoda.
Monika ale przy problemów z nerką właśnie chodzi o to, żeby często chodzić do toalety więc kompoty dobrze się sprawdzały. Chodzi o to, żebyś wszystko wypłukała a co za tym idzie dużo chodziła do toalety.
To nie wiedziałam, bo mi nikt nie powiedział dokładnie o co chodzi i jak zwalczać.
Przy infekcjach układu moczowego trzeba dużo pić, żeby często chodzić do toalety i wypłukiwać bakterie. Im częściej siusiasz, tym więcej bakterii się pozbywasz.