Problem w tym że chat czy Google doktor często podają choroby których symptomy się pokrywają i czasem więcej szkody sobie narobisz bo naczytasz się i będziesz myślał że jesteś ciężko chory a to tylko jakaś drobnostka
mnie przeraża jak ludzie sie leczą i diagnozują nie tyle przez got co przez różne forum na fb i porady randomowych ludzi
Szczerze powiem ze widze duzo pozytywow AI np pomogl mi przy pewnych sprawach z nieruchomosciami, za takie rady slono musialabym zaplacic notariuszowi i geodecie.
Pomogl mi rowniez przy wrozce zebuszce krora nas odwiedzila ![]()
Ale zeby sie diagnozowac czy co najgorsze przerabiaja zdjecia po kupionych rzeczacj na vinted i zglaszaja spor i… niesyety wygrywaja. Mimo ze chamsko widac ze to wygenerowana dziura…
ChatGPT czy tym podobne narzędzia to jest fenomenalna rzecz tylko jak wszystko można to bardzo dobrze wykorzystać i z głową i przez to ułatwić sobie życie albo nadużywać tego do rzeczy które nie są dobre…… świat się zmienia i trzeba będzie z tym nauczyć się żyć.
Ja osobiście też uważam że to bardzo fajne narzędzie i warto z niego korzystać ![]()
Powiem ci tylko tyle że to jest mega mega niebezpieczne. Bo AI tak naprawdę przeszukuje bazy danych z różnych stron i później “komponuje” odpowiedź a nie każdy materiał jest zweryfikowany
Właśnie powiedz mi jak zrobiłaś z wróżką zębuszką bo niedługo mnie to czeka
Wracając do samego wątku i Chata. Czy tylko ja dalej nie używam?
Dziwię sięm ze Ktos na takim forum wkleja coś wygenerowane przez chat. Pdzexież jestemy tutaj zeby wymieniać się doświadczeniamim. Porozmawiać. Po co tu ten chat to ja nie wiem…
Na tik toku jak się wrzuca filmik to już właśnie można oznaczać :
To powinno być wszędzie, żeby odbiorca miał świadomość ![]()
@kalusia161 ja używam i codziennie tam zadaje mu jakieś pytania - ale to dotyczy macierzyństwa, zamiast szukać na Google to wrzucam do niego i rozwiewa moje wątpliwości, jestem mamą pobrać pierwszy i dużo rzeczy jest dla mnie nowych
jednak faktycznie trzeba używać go z głową ![]()
No dokładnie, to jest dobre bo człowiek wie że to fikcja lub nie. Ja też korzystam codziennie i też zadaje
dużo pytan dotyczące rozwoju malucha czy rzeczy związanych z codziennością ![]()
kupujący przez VINTED też używają sztucznej inteligencji do “niszczenia” przedmiotów dzięki temu mają za darmo rzeczy, a sprzedający traci…
@Molly
nie no co Ty … serio?
to juz jest naprawde chamstwo
Ja też używam chata żeby szybko coś znaleźć, czegoś się dowiedzieć itd. ale jak potrzebuje rzetelne informacje to i tak sprawdzam w internecie. Jak pracowałam to spróbowałam chata zapytać o przepisy prawne , na których bazowałam podczas pracy to oczywiście podał złe , pomieszane z przed zmiany ustawy itd . więc na pewno trzeba to robić z głową bo nie zawsze to się sprawdza . Plus fakt jest taki , że ludzie to wykorzystują do oszustw , przerabiają zdjęcia zamówionego jedzenia, żeby dostać zwrot przez aplikację z dowozami , na Vinted przerabiają też i to jest masakra .
Ale to już wyżej napisała @Mamina o tym Vinted i używaniu AI do otrzymywania darmowych rzeczy
To mi koleżanka wysłała że ma pieska i w to uwierzyłam a po jakimś czasie mu powiedziała że to ai a nawet nie zwyzywam tego a trzymała go na rękach
Ja dlatego teraz jak robię paczkę na vinted to nagrywam lub robię zdjecia i pisze na paczce, że nagrane pakowanie.
Super pomysł. Faktycznie to jakieś rozwiązanie. Ale to jest faktycznie już chamstwo coś takiego robić. Zwykła kradzież
Ale czad wyszło super. Też coś w tym stylu pomyśle, by miała do swojego pamiętnika
Słyszałam o tym precedensie to jest chore strach wystawiać tam rzeczy
Niestety coraz więcej oszustw jest na Vinted. Dołączyłam do grupy na fb o ludziach oszukanych na Vinted i dramat. Stwierdziłam , że kasuje tam swój profil
kupić może i warto , ale sprzedać nie. Za dużo oszustw się tam dzieje