Zaprzestanie karmienia piersią a miesiączka

16 dni to już można sobie niezłą historię w głowie napisać :see_no_evil:

to dobrze ze wyszło jednak tak jak chciałaś :smiling_face:

Ja już bym panikowała, że ledwo znalazłam pracę, w której przyjmą mnie w lutym, a tu już ciąża :rofl::rofl:

Haha, na pewno by mówili, że to było specjalnie zaplanowane😄

3 polubienia

Mogli by tak być :wink:

No w pracy pewnie by nie byli zadowoleni, ale właściwe to ile by się nie pracowało to raczej szefostwo nie jest zadowolone że musi szukać zastępstwa

Dokładnie, często bez względu na to, ile się pracuje, zawsze znajdzie się ktoś, kto nie jest zadowolony.

1 polubienie

To na pewno nieraz ciężko też nagle znaleźć zastępstwo jeśli ktoś był też dobry na stanowisku nieraz przeszedł już szkolenia to zawsze dla szefostwa jest problem

U mnie by nie szukali zastępstwa, bo w tej firmie nie jestem jeszcze zatrudniona. Przeszłam po prostu już rekrutację, bo znali mnie z poprzedniej pracy i bardzo chcieli, żebym do nich przyszła, więc w sumie na mnie teraz czekają :rofl:

Fajnie, że tak Cię cenią, skoro aż czekają , to najlepszy znak, że trafiłaś na dobre miejsce :smile:

Ja tam nie płakałam że zaszłam w drugą ciążę przy końcu pierwszego mieciezynskiego bo miałam umowę na stałe i dobre pieniądze, ale zmianiam pracę albo inaczej - chce iść na swoją dzielność od stycznia i być niezależna. A więcej dzieci na najbliższe kilka lat nie planujemy :sweat_smile:

Tak, pomimo przywrócenia miesiączki to jeszcze jakiś czas cykl się regulował.

I bardzo dobrze! Jak sytuacja życiowa i zawodowa pozwala, to nie ma czego żałować. Super, że chcesz iść na swoje niezależność to ogromny komfort, zwłaszcza mając dzieci.

1 polubienie

Super decyzja z tą działalnością. A co planujesz robić na swoim?

Super podejście Skoro masz stabilną sytuację i plan na swoją działalność, to idealny moment na zmiany. A przerwa od kolejnych dzieci też jak najbardziej zrozumiała

1 polubienie

Dokładnie, czasem trzeba zrobić coś dla siebie i swojego rozwoju. A decyzje o dzieciach powinny być w 100% przemyślane, każda mama wie najlepiej, kiedy jest gotowa.

Myślę o gabinecie kosmetycznym, co dokładnie wyklaruje w przeciągu kilku miesięcy aby ułożyć jakiś sensowny plan.

2 polubienia

Co do dzieci to przy pierwszej ciąży już lekarz mówił że mój organizm nie bardzo znosi ciążę i dał znać aby o drugim dziecku pomyśleć w miarę szybko więc stwierdziliśmy że to ten moment aby nie było dużej różnicy. A na trzeciego moja psychika nie zniosłaby, a raczej ciąży gdzie w drugiej stres ciągłych badań, złe samopoczucie i ryzyko czy dziecko urodzi się zdrowe to było ciężkie. Tak jak wiele kobiet cieszy się z 9 miesięcy tak dla mnie były to częste pobyty u lekarzy, w szpitalu i branie leków :confused:

1 polubienie

Jeśli to będzie coś co kochasz to super :blush:

A można wiedzieć czemu tak źle przechodziłaś ciążę ?