Zapalenie pęcherza w pierwszym trymestrze

Globulki właśnie już skończyłam 4 dni temu.. a w trakcie brania przez tydzień nie miałam tego problemu

może to  pieczenie rzeczywiście mogło być związane z globulkami, czasem po ich odstawieniu objawy mogą wrócić, zwłaszcza jeśli wcześniej były podrażnienia

Ja polecam zmienić kąpiel w wannie na kąpiel pod prysznicem, dużo się nawadniać (żurawina jak najbardziej wskazana), unikanie przetrzymywania moczu, noszenie tylko bawełnianej bielizny, oraz prawidłowa higiena. Polecam serdecznie ginekologiczną piankę Ginexid( polecana także w czasie połogu) zapobiega infekcjom i stanom zapalnym. :)

Właśnie dostałam wyniki z posiewu kanału szyjki macicy i gronkowiec usunięty, posiew ujemny także nie wiem co jest przyczyną tego pęcherza, mam nadzieję że w końcu to minie :) 

MamaMai24  właśnie zamówiłam tą piankę, dziękuję ;)

W wyniku jest napisane, że wyhodowano flore fizjologiczną pochwy, wzrost średni. Posiew w kierunku Streptococcus agalactiae (GBS) ujemny. Czyli dziewczyny w porządku? 

O ja tez polecam ta piankę !

A ja miałam piankę ginexid i wcale nie używałam. Oddalam bratowej. Wynik gbs ujemny jest w porządku. Jednak to lekarz patrząc na wszystkie wyniki twoich badań powie czy infekcja jest,czy nie ma. Czy należy szukać jeszcze przyczyn czy wystarczy badań 

Ja nie miałam myłam się szarym mydłem 

Mi pianka ginexid przydała się na pierwsze dni połogu, kiedy byłam jeszcze opuchnięta. Przy infekcjach i podrażnieniach też można jej używać, ale nie wszystkim kobietom pasuje.