https://lovi.pl/forum/2/zapalenie-pęcherza-a-karmienie
Tutaj masz wątek o zapaleniu pęcherza ale podczas karmienia myślę że znacząco się nie różni od pozostałych
Witaj na forum #teamLOVI!
https://lovi.pl/forum/2/zapalenie-pęcherza-a-karmienie
Tutaj masz wątek o zapaleniu pęcherza ale podczas karmienia myślę że znacząco się nie różni od pozostałych
Jak radzić sobie z nawracającym zapaleniem pęcherza w ciąży?
Moja znajoma w ciąży non stop łapała jakieś infekcje i zapalenie pęcherza. Może znacząco się nie różni ale pewnie nie wiadomo czy można brać leki . Ja bym zapytała ginekologa jak sobie z tym radzić
Ja robiłam nasiadowki z rumianku, myłam się rumiankiem, jadłam żurawinę, brałam urosept, urofuragine, brałam ciepłe kąpiele a w ostateczności ginekolog jak byłam w ciąży przepisal mi leki ale to po konsultacjach. Także kochana powiedz o swoim problemie lekarzowi napewno coś poradzi na tą niemiła dolegliwość.
Najlepiej skonsultować ze swoim ginekologiem wtedy on stwierdzi czy wystarcza wlasnie takie sposoby jak nasiadowki i żurawiną czy może trzeba będzie zapisać jakis lek
Już był taki wątek (sama go wznawiałam), generalnie zależy od stopnia zakażenia i co masz w posiewu moczu. Czy jest to lekkie zapalenie, czy np masz glukozę, erytrocyty itp w moczu
Tak jak dziewczyny piszą, doradczo urosept, żurawiną, nasiadówki rumianek czy kora dębu, ale jeżeli jest poważnie to lekarz przepisze Ci antybiotyk doustnie lub dopochwowo lub to i to
Ja robiłam przy pierwszym posiew i wyślą e cola więc antybiotyk i za drugim razem doktor dał odrazu antybiotyk, bo z zakażeniami w ciąży to nie żarty a zuravit profilaktycznie łykam
Ja przed ciąża mialam często zapalenie pęcherza, oczywiście nie obyło się bez Leków, ale w czasie ciąży piłam dużo wody i chyba mnie to trochę uratowało przed takimi dolegliwościami.
Ale magdalena skonsultować się najlepiej że swoim ginekologeim, oczywiście domowe sposoby na pewno Ci nie zaszkodzą.
Miałam posiew moczu w ciąży, bo było podejrzenie zapalenia pęcherza, ale wyszedł ujemny. To była infekcja intymna akurat. A lekarz nie przepisał żadnego antybiotyku? Są takie, które można spokojnie brać w ciąży :)
Ja miałam najpierw jakiś jednodawkowy, jedna saszetka do rozpuszczenia a za drugim razem amotaks
Przede wszystkim pić duże ilości wody, żeby płukać pęcherz. Żurawina profilaktycznie+ można pomyśleć o probiotyku na drogi moczowe. Bardzo dbać o higienę intymną! W razie infekcji nasiadówki z rumianku. Mimo nawracających infekcji w 2 trymestrze, udało mi się 3 trym przeżyć już na spokojnie �
Przyczyny zapalenia pęcherza moczowego po porodzie Kobiety Po porodzie | WP parenting" po porodzie często obawiają się oddawania moczu ze względu na nawroty zapalenia pęcherza moczowego mogą być wywołane zwężeniem cewki moczowej. W takich sytuacjach konieczne jest leczenie operacyjne i usunięcie zwężenia cewki utrudniającego odpływ moczu.
Mi ginekolog przepisała urosept ale ja też jadłam suszona żurawinę
Niestety przed ciążą miałam non stop problemy z pęcherzem, pomógł mi dopiero urovaxom, szczepionka, kuracja trzyiesiace. Obecnie jestem w drugiej ciąży, synek ma 2 lata i odpukać problemy nie wracają, ale piję bardzo dużo wody, poleć suplementację witaminy C i dodatkowo żurawinę suszoną i wodę z żurawiną, sok 100%. Przy nasilonych objawach furagina, ale trzeba przejść całą kurację a nie tylko kilka tabletek i jak jest lepiej to odstawić. Koniecznie cała kuracja, ponieważ przy jej przerwaniu problem będzie wracał .
furagina szybko pomaga jednak z tego co wiem nie można jej stosować w ciąży . Sama w 2 ciąży mialan zapalenie i musiałam ratować się domowymi sposobami
furargina ale najlepiej udaj sie na wizytę do lekarza
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.