Zakupy w dzielciuch

Ooo a o tym sellpy nie słyszałam. A znasz kogoś kto zamawiał tam?

A ja tak nie lubię za bardzo zamawiać na tak mało znanych stronach

Ja tak samo

Ja też wcześniej nie słyszałam o tej stronie, aż z ciekawości zajrzałam. Wygląda ok :slight_smile: W sumie jestem ciekawa jak to działa. Jednak wole bardziej popularniejsze jak vinted czy olx. :slight_smile:

Dokładnie też wolę takie bardzoej popularne platformy , kiedyś zajrzałam na stronę ktora mi się wyświetliła na Facebooku niby ceny spoko ale jednak jakoś przyzwyczajona jestem do vinted .

To ja nie lubię Vinted i nigdy nic tam nie kupiłam

Ja nigdy nic nie kupiłam, ale wystawiłam swoje szmaty sprzed ciąży i zarobiłam na tym 300, a tak pewnie wyniosłabym do kontenera Caritasu :joy::joy: oczywiście te 300 zarobiłam po chyba 3/4 miesiącach, ale tak się tam zbierało po 5/10 złotych i teraz mam tam odłożone na prezent dla córki na dzień dziecka :smiling_face:

1 polubienie

A to stacjonarnie czy online?

Aż mnie zmotywowałaś abym się za swoje ciuchy zabrała

Co? Vinted? Vinted jest online. Na początku się bałam wysyłać, że ktoś mnie oszuka itp, ale jak i tak bym to wyrzuciła, a rzeczy wystawiam po 10/15 złotych, to myślę że nie każdemu się chce oszukiwać na takie kwoty :joy::joy:

Myślałam że odnosisz się do tematu postu, mój błąd :smiling_face:

1 polubienie

No za takie kwoty to można sprzedać i bez strachu, że ktoś oszuka. Gorzej na Vinted z drogimi rzeczami i jakimiś markami premium bo na tym najczęściej są właśnie oszustwa.

1 polubienie

Taaak za takie to tam luz

No ja cale szczęście póki co się nie spotkałam z oszustwem, ale nic tam nie zamawiam, a też właśnie jak sprzedaje, to za niziutkie kwoty
Jestem na grupie na Facebooku Vintedowej, to co tam czasami czytam… jestem w szoku, że ludzie znajdą tyle pomysłów na oszustwa…

No ludzie mają na prawdę pomysły…

No dokładnie, plus teraz ludzie działają z sztuczna inteligencja, chatem gpt itd. i przerabiają zdjęcia na zniszczone ubrania … masakra normalnie.

Tak ale i wątkach przypadkach zdarza się że ktoś chce oszukać

No to ja też słyszałam że tak robią … masakra jakaś .

Ot taka to pomoc sztucznej inteligencji :upside_down_face:
Jeszcze się okaże, że z czasem będzie dzięki temu więcej szkody niż pożytku.

To prawda , ludzie już nagminnie korzystają do wszystkiego i niekoniecznie w dobrych celach.