Ooo a o tym sellpy nie słyszałam. A znasz kogoś kto zamawiał tam?
A ja tak nie lubię za bardzo zamawiać na tak mało znanych stronach
Ja tak samo
Ja też wcześniej nie słyszałam o tej stronie, aż z ciekawości zajrzałam. Wygląda ok
W sumie jestem ciekawa jak to działa. Jednak wole bardziej popularniejsze jak vinted czy olx. ![]()
Dokładnie też wolę takie bardzoej popularne platformy , kiedyś zajrzałam na stronę ktora mi się wyświetliła na Facebooku niby ceny spoko ale jednak jakoś przyzwyczajona jestem do vinted .
To ja nie lubię Vinted i nigdy nic tam nie kupiłam
Ja nigdy nic nie kupiłam, ale wystawiłam swoje szmaty sprzed ciąży i zarobiłam na tym 300, a tak pewnie wyniosłabym do kontenera Caritasu ![]()
oczywiście te 300 zarobiłam po chyba 3/4 miesiącach, ale tak się tam zbierało po 5/10 złotych i teraz mam tam odłożone na prezent dla córki na dzień dziecka ![]()
A to stacjonarnie czy online?
Aż mnie zmotywowałaś abym się za swoje ciuchy zabrała
Co? Vinted? Vinted jest online. Na początku się bałam wysyłać, że ktoś mnie oszuka itp, ale jak i tak bym to wyrzuciła, a rzeczy wystawiam po 10/15 złotych, to myślę że nie każdemu się chce oszukiwać na takie kwoty ![]()
![]()
Myślałam że odnosisz się do tematu postu, mój błąd ![]()
No za takie kwoty to można sprzedać i bez strachu, że ktoś oszuka. Gorzej na Vinted z drogimi rzeczami i jakimiś markami premium bo na tym najczęściej są właśnie oszustwa.
Taaak za takie to tam luz
No ja cale szczęście póki co się nie spotkałam z oszustwem, ale nic tam nie zamawiam, a też właśnie jak sprzedaje, to za niziutkie kwoty
Jestem na grupie na Facebooku Vintedowej, to co tam czasami czytam… jestem w szoku, że ludzie znajdą tyle pomysłów na oszustwa…
No ludzie mają na prawdę pomysły…
No dokładnie, plus teraz ludzie działają z sztuczna inteligencja, chatem gpt itd. i przerabiają zdjęcia na zniszczone ubrania … masakra normalnie.
Tak ale i wątkach przypadkach zdarza się że ktoś chce oszukać
No to ja też słyszałam że tak robią … masakra jakaś .
Ot taka to pomoc sztucznej inteligencji ![]()
Jeszcze się okaże, że z czasem będzie dzięki temu więcej szkody niż pożytku.
To prawda , ludzie już nagminnie korzystają do wszystkiego i niekoniecznie w dobrych celach.