Dziewczyny takie szybkie pytanie - co lepsze na wczasy z dwójką dzieci ? Rok i cztery lata córki mają. Niby Bieszczady dobre ale za daleko gdyż ja z Wielkopolski…doradzcie szybciutko ;)))
Ja byłam w Zakopanem dwa razy. Teraz będę trzeci raz bo mam tam wesele. Więc ja bym wybrała szklarska Porębe. Jeszcze tam nie byłam to bym tam z chęcią pojechała.
Ja w sumie nie byłam ani w Zakopanym ani w Szklarskiej :p. Ale mi osobiście Zakopane kojarzy się przede wszystkim z tłokiem, tłumem ludzi i korkami na zakopiance, o których wciąż trabią w radiu, wiec ja chyba bym się zdecydowała na Szklarska Porębę, bo chyba to jest spokojniejsza miejscowość. W tamtym roku nawet się nad nią zastanawiałam i z tego co czytalam to jest tam.dużo atrakcji dla dzieci, no i z Wielkopolski byście mieli chyba bliżej.
Ja nie byłam ani tu ani tu więc bym chciała w oba miejsca pojechać ale faktycznie patrząc na dzieci to wybrałbym to miejsce tak jak pisze Alicja które kojarzy się z mniejszym tlokiem . Zakopane jest chyba bardziej popularne i też wybralabym szklarska Porebe a z tym ze bliżej to czasem można zrobić jak brat męża pojechać przez Częstochowa do szklarskiej (tak go GPS poprowadził ) i sporo nadlozyc a też jesteśmy z Wielkopolski, ale to było jakiś czas temu. Miłego wypoczynku Ewcia
Obie miejscowości sa ładne. I obie są inne. Szklarska poręba jest moim zdaniem bardziej kameralna niż Zakopane. Widoki sa rónwież ładne, ale nie są to góry skaliste jak w przypadku Zakopanego. Góry są niższe, moim zdaniem jednak więcej ciekawych szlaków spacerowych jest w Zakopanem… .Wiele osob narzeka na komercję Zakopanego ale przecież w okolicy jest wiele mniejszych bardziej kameralnych miejscowości, w których mozna znaleźć sobie miejsce do spania jak przykladowo Murzasichle. W którym będzie na pewno o wiele taniej,
Noclegu poszukajcie tutaj: https://www.findbed.pl/hotels - na stronie jest wykaz hoteli w okolicy
Zakopane! Szkoda tylko, że tam takie tłumy…
Mi sie podobało i tutaj i tutaj.Aczkolwiek większe wrażenie zrobiła na mnie Szklarska Poręba. Widoki bardzo ładne,sama miejscowość klimatyczna. I mam wrażenie, ze jest jednak taniej niż w Zakopanem. Polecam wybrać się tam albo wiosną albo jesienią. Jest tam o wiele mniej turystów i można wypocząć spokojniej.
Jeśli zastanawiałybyście się nad jakimiś sportowymi atrakcjami to wejdźcie sobie na te stronę
https://www.m-canoe.pl/rafting
Ekipa organizuje spływy kajakowe oraz pontonowe w Polsce i za granicą. Warto jest zaszczepic w dzieciakach taką pasję
Sezon w górach jest całym rokiem.
i też po tak zwanym sezonem jest taniej ogólnie
Ja najbardziej lubię zakopane. Jeśli pogoda jest niesprzyjająca można wybrać się na spacer po słynnych Krupówkach, dla dzieci atrakcyjna jest Gubałówka, skocznia narciarska, a przy pięknej pogodzie prawdziwą przygodą jest wyprawa na Kasprowy.
Co mogę odkopuje i nadrabiam he he otóż ostatecznie wybraliśmy Wrocław ale…No właśnie, my z mężem chyba nie nadajemy się na wakacje w miastach, mieliśmy jakiś niedosyt i w ogóle więc w piątek zamiast siedzieć jeszcze we Wrocławiu do wieczora to z samego rana pognaliśmy na Karpacz- przez to że było najbliżej. Mąż prowadził A ja szukałam noclegu. Udało się. A widok był boski, ach te góry;) od razu nam się humory poprawiły i chociaż byliśmy tylko tak na dobrą sprawę półtora dnia w Karpaczu to warto było…kochamy góry i te klimaty za rok już pomyłki nie zrobimy - albo morze albo góry już żadne miasto he he