Zagłówek dla niemowląt 0+

Używaliście może zagłówka zanim dziecko zaczęło siedzieć ? Ja zauważyłam ,że córeczka (3 m-ce) gdy śpi w aucie to główka jej się przechyla na boki i nieco do przodu. Myślałam nad kupnem zagłówka dla dzieci ,które są właśnie od 0+. Są różne do wyboru ,ale czy to aby dobre i które są najlepsze? :wink:

Kurcze ale fajny pomysł ! Nawet nie pomyslalam o tym …a mam ten problem w sumie od pierwszych podróży z kacprem …pokaze te ktore najbardziej mi sie spodobały …kupie na pewnoo ! :slight_smile:
Jak juz doczytam wiecej to napisze cos wiecej :slight_smile:
Z Twoich przedstawionych podoba mi sie ten ostatni model …czerwonY :slight_smile:

1

Również o tym nie myślałam gdy mała była mniejsza ,ale jakoś obyliśmy się bez tego :slight_smile: Ogólnie myślę że jest to bardzo fajny pomysł bo dziecku pewnie jest z tym wygodniej spać a na początku jak wiadomo taki maluszek śpi bardzo dużo :slight_smile: Z tych co proponujesz również czerwony mi się podoba ale żabka też jest fajna :slight_smile:

Mi również przypadł do gustu czerwony z tych co wstawiłam :slight_smile: Na allegro tego mnóstwo. Ogólnie bardzo dużo jeżdżę samochodem i Zuzia mi wtedy śpi i chciałam żeby było jej wygodnie i główka nie uciekała :slight_smile: I chyba na dniach zdecuduję się kupić!:slight_smile: Chętnie jednak poznam opinie użytkowniczek takiego rogala :slight_smile:

A do którego miesiąca macie tą wkładkę w foteliku? Bo ja zauważyłam, że moja córcia już taka pokrzywiona siedzi jak się ma tą wkładkę wśrodku :frowning:

doczytałam :
“idealny również do używania podczas spacerów wózkiem”
bardzo wazne zeby takie cudo nie miało zadnych melodyjek ani grzechotek w sobie …

Alternatywą dla takich zagłówków są poduszki w kształcie motyla, nazywane też skrzydłami anioła lub Angels wings.
Poleciły mi ją koleżanki i ja też chcę taką zakupić.

1

Dziewczyny ja kupiłam w końcu tą poduszkę o której pisałam. Jeszcze jej nie wykorzystywałam w samochodzie, ale używam jej w wózku i jest super. Jest amtywstrząsowa i na wybojach Małemu główka nie lata na boki. Używamy tez jej w domu bo Synek ma asymetrię ułożeniową i leżąc na wskakuje układa główkę tylko na jedną stronę. Dzięki też poduszce udaje nam się go “nakłonić” by układał ją odwrotnie. Żadne podkładanie pieluszek i inne babciowe sposoby nie dały rezultatu :slight_smile:

Witajcie,
Ja również polecam poduszę motylek. W nawiązaniu do postu GosiaDr my zakupiliśmy ją ze względu na postawę. Maleństwo również ma tendencje do układania główki w jedną stronę. Asymetria się pogłębiała, w związku z czym rehabilitant dziecięcy zalecił nam oprócz ćwiczeń, zakup takiej poduszki do spania w łóżeczku. Jak już dziewczyny wspominały, nadaje się ona świetnie do fotelika i wózka.
Polecam zakup takiej poduszki, która z jednej strony wykonana jest z bawełny a z drugiej z materiału tzw. minky. Dodatkowo taka poduszka jest miękka i miła w dotyku. Zaś piękny kształt motyla cieszy oko i zachęca maluszka to przytulania :slight_smile:

1

Chyba zakupię te skrzydła anioła :slight_smile:

W dobrych fotelikach samochodowych są specjalne wkladki dla noworodków z zagłówkami, więc nie potrzeba wtedy dodatkowych poduszek ani zagłówków. Dopiero gdy dziecko wyrośnie z tej wkładki można się zdecydować :slight_smile:

Prześliczna pokazałyście te zagłówki , zobaczcie co ja zakupiłam córce, trochę rozrzutnie bo aż dwie bo nie mogłam się zdecydować:)Z jednej strony minky na chłodne dni z drugiej 100% bawełna oddychająca, a dostałam te piękności od polskiej marki http://dladzieciaka.com/pl/67-poduszki, fotelik mamy jeszcze starej daty i ta poduszka okazała się strzałem w 10!

My tez mamy taka podusie w ksztalcie motyla i jest nam bardzo po ocna bo malec strasznie przekszywia glowke. Uzywamy jej na spacery w wozku w nosidelku nie mamy tego problemu jest tam specjalna wkladka i maluszek ladnie trzyma tak glowke prosto

ja tego zagłówka w kształcie motyla/anielskich skrzydełek nie lubię, w foteliku się nie mieścił a w wózku tak podpierał dziecku głowkę że odstawały mu uszy :confused:
w dodatku w gorące dni bardzo się synek na tej poduszce pocił pomimo że była z bambusa to wypełnienie jednak poliestrowe więc w sumie bez sensu połączenie bo to sztuczne wypełnienie zupełnie niweluje fajne działanie bambusa…

Jak moim chłopcom kupiłam takie rogale podróżne: http://pufy.pl/poduszki/240-rogal-amore.html

Rogal wydaje się duży, ale sprawdza się znakomicie, jest po prostu stabilny i szeroko obejmuje kark dziecka. ciekawa sprawa, że przy młodszym podczas karmienia, ten rogal pomagał mi utrzymać dziecko na właściwej wysokości przy piersi :wink: Jest po prostu wielofunkcyjny :wink: