Stresu się najadlam co nie miara - jak dzwoniłam do rodzinnego to ryczalam a synek w ten dzień był tak przemeczony, że nie był w stanie usnąć po powrocie jeszcze długo... karolinach ciezko przegapic taką sytuację. W szpitalu stwierdzili, że można jeszcze wybrać się do reumatologa ale to już rodzinny ma pokierować. Synek ma prawie 19 M Ale jest dość wysoki jak na swój wiek. Było też podejrzenie, że to spowodowane pojawieniem młodszego braciszka
Bardzo dziwna sytuacja. Na pewno zauważysz jak coś się znowu pojawi, masz rację. Życzę, aby był to jednorazowy incydent.
Agnieszka a w jakim sposób pojawienie się rodzeństwa mogło na to wpłynąć ?
Aneczka pewnie chodzi o stres związany z obawą przed odrzuceniem.
Aneczka mniej-więcej tak jak napisała Karolinach. Starsze Dziecko nie jest juz w centrum uwagi i podświadomie organizm zareagował w taki sposób a nie inny choć mój synek jeszcze nie powie o swoich emocjach więc to tylko przypuszczenia i niby delikatnie obchodzi się z braciszkiem, ale co siedzi w jego głowie wie tylko on
Agnieszka rozumiem. Mam nadzieję że już będzie dobrze i że to nie wróci
Pamiętam że rodzice z którymi współpracowała wtedy zrobili prywatnie tomografie głowy dla świętego spokoju.
Ja też bym zrobiła tomografię lub rezonans, właśnie żeby być pewna, że wszystko ok. Sama powinnam już dawno powtórzyć badania ale zawsze nie ma kiedy :/
Też bym zrobiła profilaktycznie badania, a co do nas Karolinach to zawsze tak jest że nasze badania zawsze odkładamy na koniec i to nie jest dobre. Ostatnio przeczytałam artykuł o 37 letniej kobiecie która zmarła miała powikłania po grypie sepsa itd. Zostawiła 7 latke i 1.5 synka:(zawsze miała wszystko zrobione idealnie w domu, dbała o dzieci, męża i biedna o siebie nie zdążyła zadbać:( zmarła przed świętami po 10 dniach walki w szpitalu.
Pokrzywa to prawda u nas zawsze wszystko inne jest na pierwszym miejscu. A my na szarym końcu.
Właśnie dlatego aneczkaa musimy o sobie też pamiętać bo czasem jak widać może to się bardzo źle skończyć :(
Pokrzywa wiem. Ale czasem tak jest że już brak tego czasu. A doby nie rozszerzymy
Pokrzywa ja już dawno powinnam powtórzyć rezonans ale w ciąży nie mogłam po ciąży nie ma kiedy... Ale zawsze sobie obiecuję, że zrobię w tym miesiącu już na pewno i zawsze miesiąc mija i znów jest to samo :/
Karolinach to tak jak ja mam 33 lata miałam zrobić już dawno usg piersi babcia moja zmarła na raka piersi i tak robię i robię i jeszcze nie zrobiłam, dobrze że chociaż cytologie robię regularnie, postanowienie na nowy rok to zrobić usg piersi i cytologie tym bardziej że w ciąży jakiś torbiel u mnie się pojawił.
Pokrzywa w ciąży często torbiel się pojawia i sam znika. U mnie też się pojawił ale znikł.
Pokrzywa mąż na mnie się denerwuje bo jego ciągle gonię na wyniki i do lekarzy a sama nie chodzę.
Wiem aneczkaa tak mi też lekarka mówiła że pewnie torbiel się wchłonie co nie zmienia faktu, że postanowienia noworoczne muszę koniecznie wykonac:)
Pokrzywa no tak warto się przebadać ;) z tym to nie ma co odkładać
Mąż był z synkiem u pediatry i dał skierowanie do reumatologa i zobaczymy co ten powie.
Agnieszka daj znać po wizycie czy coś stwierdził.