A jakbyś odciągała mleko i butli podawała? Może się denerwuje bo chce szybko zjeść a rak to z cyca leci wolnej i musi się nameczyć :) powiem Ci tak,że jak miała 3 mce to też myślałam,że ząbkuje a to miała taki etap,tzn skok i ciągle coś ją drażniło
U mnie wlasnie tak bylo jak miałam mało pokarmu i za wolno leciało. Córka ssała, zaraz puszczała i płakała. Z butli było ok. Jeśli zależy Ci na karmieniu piersią to spróbuj przeczekać ten etap podając odciągnięte mleko z butli, do czasu rozkrecenia / unormowania laktacji.
Danutka , ale koleżanka właśnie pisze że tak robi :)
no nic musisz spróbować teraz swoim sposobem bo nic nie zrobisz :) moja córka nie chciała piersi mając 4.5 miesiąca . Po prostu w tym czasie się odstawiła i to był koniec. Jeszcze 3 miesiące ściągałam pokarm, a potem juz było tylko mm :)
To u mnie podobnie mazią bo syn jak miał 4 msc to odrzucil pierś . Ja odciągałam bo trochę się biłam z myślami że chce żeby pił moje mleko ale to mnie bardzo męczyło bo lakratorem nie udało się dużo nazbierać tego pokarmu
Mój synek też tak miał i bardzo często co przystawialam go do piersi to było tyle płaczu, odwracanie główki w inną stronę itd. Oj czasem to się namęczyłam ale nie chciałam podawać butelki bo wiedziałam że pozniej będzie ciężko przejść na piersi. Także czasem jak się synek denerwował na spokojnie podałam drugą pierś czasem pogłaskałam i czasem w końcu chwycił pierś , jak nie w tedy to za chwilę. Na pewno nie podałam butelki bo wiem że tak zrobiłam z pierwszym synkiem i potem synek nie chciał piersi i ssał piersi tylko do 4mc a z drugim synkiem nie odpuściłam mimo że było wiele takich trudnych dni z ssaniem przy ząbkowaniu itd duzo pomogło mi to że się nie poddawałam tak szybko oraz pomogło też odciąganie laktatorem jak miałam za dużo lub za mało w piersiach pokarmu tak karmilam synka tylko piersią do 2,5roku.
Mój syn ma 5.5 msc i od miesiąca walczy z ząbkowaniem. Karmimy się mieszanie od początku i posiadam butelkę suavenix ona jest typowo zrobiona na kształt piersi i powiem szczerze , że syn nie odrzucił piersi i ładnie ssie mi. Oczywiście zdarzają się sytuacje że nie chce bo wiadomo z butli szybciej leci ale myślałam że odrzuci piersi a jednak to się nie stało. Przy ząbkowaniu właśnie dziecko męczy się przy piersi a przy butki aż tak nie bo wiem jak jest u mnie teraz. Może byś spróbowała w takich sytuacjach odciągać i podawać własnie w butli na kształt piersi matki wiem że Avent też takie mają butelki. Ewentualnie dentosept mini ma dobry skład na ząbkowanie nie obciążający na początek organizmu dziecka więc można jej zastosować i powinno pomóc i może wtedy będzie bardziej jadł z piersi.
jedno dziecko odrzuci pierś drugie nie, ja akurat szybko podaję butelkę bo chcę mieć możliwość wyjść bez dziecka, a po drugie jako migrenowiec w stanie agoni muszę mieć pewność, że jak ktoś się zajmie dzieckiem to i go nakarmi bo ja nie będę w z pewnością w tedy wstanie karmić jak ja ręką nie umiem ruszyć bo mam takie bóle
xxyyzz no to widzisz tak jak u nas było, ja już też miałąm dosyć tego laktatora , więc nie każdy posiłek ściągałam , ale coś tam jeszcze próbowałam, ale przyznaję to było męczące i to bardzo :D
U nas w ten sposób objawiał się skok rozwojowy. Ja akurat nie próbowałam wtedy podawać wtedy mleka z butelki. Po prostu dużo się przytulaliśmy i na spokojnie, cierpliwie podawałam mu pierś. Jak krzyczał to kołysałam, spokojnie mówiłam do niego i w końcu się uspokajał. Takie niepokoje trwały po kilka dni a potem ustępowały.
U nas wyrzynanie ząbków trwa w najlepsze. Już chyba z 4 miesiące to trwa a zębów jak nie było tak nie ma. Ale widać, że coś małemu przeszkadza w buzi, bo czasem z nerwami sobie wkłada paluszki do buzi i dużo się ślini.
Lea, a ile ma Twoj synek? U nas też od jakiegoś czasu mega ślinienie, pcha raczki do buzi, ale w sumie nie jest jakoś bardziej marudna, nie widać żeby coś jej doskwierało.. No i dopiero 4mce, wiec nie wiem czy to ząbki czy tak po prostu;)..
Dziewczyny u mnie trwało to wieczność miałam wrażenie spokojnie jakieś 4-5 miesięcy a pierwszy ząbek pojawił się w 11 miesiącu ale teraz mamy już 3 i wyrzyna się następny
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.