poszukaj moze sa tańsze zamienniki;) opinie z tego co widze mają różne ale pewnie zależy od sprytu dziecka;) ja je miałam to trudno było mi otworzyć szuflade;)
Pytanko znów trochę inne. Zabezpieczenia do szafek kuchennych przed dziećmi. Syn ciągle odrywa zabezpieczenia takie Przylesie (skubaniec ma siłę ) otwiera szafki i wyrzuca z nich rzeczy, tłucze moje kubeczki. W spiżarce musiałam zainstalować zamek. Macie jakieś dobre Zabezpieczenia?
My mieliśmy zabezpieczenia z Babyono i u nas się sprawdziły :) tak że mogę polecić bo cena jest w porządku i trzymają się dość dobrze są różne rodzaje u na takie były w porządku zależy też na jakie powierzchnię chcesz zakładać zabezpieczenia
Na Allegro takich zabezpieczeń będzie pełno. Grunt żeby dziecku cały czas tłumaczyć że nie wolno jak otwiera szafki. Kubki daj wyżej bo jeszcze dziecku się może krzywda stać jak się potłukła przy nim
U nas najlepiej sprawdziły się zabezpieczenia z Ikei, nawet dorosłym trudno było rozpracować. Z innymi syn sobie radził. Natomiast młodszego synka wogóle nie obchodziło co jest w szafkach.
Trzeba brac pod uwage spryt i umiejetnosci wlasnego dziecka co prY jednym sie sprawdzi tak drugie rozpracuje system w mig;) juz czytalam o madralach ktore potrafia pasy w fotelikach odpinac;D
Z magnesami no coż.... u nas w kuchni magnes byl na lodowce przyczepiony bylo komfortowo ale w pokojach juz lipa;/ bo do kuchni trzeba bylo ganiac ;(
Na szczęście ja nie miałam takiego problemu bo od małego uczyliśmy syna, że nie może otwierać szafek czy szuflad. Kupiłam wyłącznie zabezpieczenie na rogi szklanego stołu żeby syn nie uderzył się to 5min nie minęło a już ich nie było.. od razu zauważył, że coś jest przyklejone i pozrywał:p
Na mojego syna nie pomogłyby żadne zabezpieczenia. Jednak poskutkowało tłumaczenie, że poprostu nie może tego robić... ;)
Mając dwójkę dzieci widze różnice w wychowaniu i charakterze ;) i o ile starsza była spokojniejsza bardziej zrównoważona i uwazna tak przy młodszej oczy dookoła głowy i to mało;)
dzieci są różne.. zabezpieczeń jest mnóstwo przeróżnych dzięki czmemu można dostosowac je do swoich potrzeb;)
u niektórych dzieci wystarczy przełozenie chemi na wyższe szafki a przy innych nawet zabezpieczenie rozkminią po pewnym czasie;)
Ja chętnie też się przyłącze do tego pytania, bo moja córka w łazience non stop otwiera szafki, już pozabierałam z nich środki czystości, bo boje się, by sobie nie zrobiła krzywdy.
ja miałam takie palstikowe zabezpieczenia i u mnie to sie sprawdzało. dzieci tego nie sciągały na szczęście
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.