Zabezpieczenia szafek przed dziećmi

przy starszej cóce miałam takie magnesy;) moze spróbuj z czymś takim;) sama musze wsie w nie zaopatrzeć;)

https://allegro.pl/oferta/magnetyczne-zabezpieczenie-ukryta-blokada-magnes-12335547352

poszukaj moze sa tańsze zamienniki;) opinie z tego co widze mają różne ale pewnie zależy od sprytu dziecka;) ja je miałam to trudno było mi otworzyć szuflade;) 

Pytanko znów trochę inne. Zabezpieczenia do szafek kuchennych przed dziećmi. Syn ciągle odrywa zabezpieczenia takie Przylesie (skubaniec ma siłę ) otwiera szafki i wyrzuca z nich rzeczy, tłucze moje kubeczki. W spiżarce musiałam zainstalować zamek. Macie jakieś dobre Zabezpieczenia?

Ja się dołączam do pytania i proszę o polecenia wszelakiej maści zabezpieczeń, nie tylko do szafek :D

My mieliśmy zabezpieczenia z Babyono i u nas się sprawdziły :) tak że mogę polecić bo cena jest w porządku i trzymają się dość dobrze są różne rodzaje u na takie były w porządku zależy też na jakie powierzchnię chcesz zakładać zabezpieczenia 

Na Allegro takich zabezpieczeń będzie pełno. Grunt żeby dziecku cały czas tłumaczyć że nie wolno jak otwiera szafki. Kubki daj wyżej bo jeszcze dziecku się może krzywda stać jak się potłukła przy nim

U nas najlepiej sprawdziły się zabezpieczenia z Ikei, nawet dorosłym trudno było rozpracować. Z innymi syn sobie radził. Natomiast młodszego synka wogóle nie obchodziło co jest w szafkach.

To jeszcze przede mną, ale na pewno jest to niezbędne w domu przy małych dzieciach:) myślę o tych z Ikei z uwagi na meble z Ikei 

Warto wybrać dobre zabezpieczenia żeby się nie odpinaly i żeby dziecko też nie miało możliwości odpięcia ich :) z Ikei też są podobno dobre 

Trzeba brac pod uwage spryt i umiejetnosci wlasnego dziecka co prY jednym sie sprawdzi tak drugie rozpracuje system w mig;) juz czytalam o madralach ktore potrafia pasy w fotelikach odpinac;D

Z magnesami no coż.... u nas w kuchni magnes byl na lodowce przyczepiony bylo komfortowo ale w pokojach juz lipa;/ bo do kuchni trzeba bylo ganiac ;( 

Na szczęście ja nie miałam takiego problemu bo od małego uczyliśmy syna, że nie może otwierać szafek czy szuflad. Kupiłam wyłącznie zabezpieczenie na rogi szklanego stołu żeby syn nie uderzył się to 5min nie minęło a już ich nie było..  od razu zauważył, że coś jest przyklejone i pozrywał:p 

Na mojego syna nie pomogłyby żadne zabezpieczenia. Jednak poskutkowało tłumaczenie, że poprostu nie może tego robić... ;)

Myślę że ciężko nauczyć 9 miesięczniaka żeby nie otwierał. Niestety wiecznie chodzenie za n takim brzdącem i zabieranie go dalej 

W przedszkolnej sali miałam zabezpieczenia z Ikei i się sprawdzały. Także śmiało polecam.

Mając dwójkę dzieci widze różnice w wychowaniu i charakterze ;) i o ile starsza była spokojniejsza bardziej zrównoważona i uwazna tak przy młodszej oczy dookoła głowy i to mało;) 

dzieci są różne.. zabezpieczeń jest mnóstwo przeróżnych dzięki czmemu można dostosowac je do swoich potrzeb;) 

u niektórych dzieci wystarczy przełozenie chemi na wyższe szafki a przy innych nawet zabezpieczenie rozkminią po pewnym czasie;) 

Haha racja, zdecydowanie są takie dzieci które pokonają wszelkie bariery, ale no przy takich tym bardziej warto mieć je i mieć oczy dookoła głowy 

trzeba pilnować 

Ja chętnie też się przyłącze do tego pytania, bo moja córka w łazience non stop otwiera szafki, już pozabierałam z nich środki czystości, bo boje się, by sobie nie zrobiła krzywdy. 

Syn wurywa wszystkie takie przyklejane. Chętnie sie dołączę do pytania

ja oprócz tych plastikowych zabezpieczeń to nie znam innych. a patrzyłyście co o zabezpieczeniach do szafek mówią internety? 

ja miałam takie palstikowe zabezpieczenia i u mnie to sie sprawdzało. dzieci tego nie sciągały na szczęście