Witajcie mamusie ogólnie mamy bardzo kiepski okres mój synek ma 14 miesięcy i ostatnio nie interesują go żadne zabawki , zabawy tylko najchętniej by spędzał czas u nie na rękach bądź siedząc obok mnie nie odpuszcza mnie na krok co robić ?
Dla półrocznego na pewno piłeczkę Oball są świetne .Łatwo ją uchwycić w rączkę , można ją gryźć . Myślę , że dzidzia będzie zadowolona . Można ją zamówić na allegro.
mój ma 7 mc uwielbia zabawę pokrywkami chyba hałas mu sie tak podoba…zabawa aku ku też sprawia mu przyjemność, kosi kosi , piłeczka jak najbardziej
Wierszyki, klocki, mata grająca, może bajka by zaciekawiła, różnego rodzaju grzechotki i zabawki wkładać do wody podczas kąpieli.
nasz 7 miesięczny uwielbia grać na swoim pianinku SMIKI , ma też duże autko-wywrotkę, którym się bawi, jak się znudzi pierwszą zabawką. No ale on jest już bardzo mobilny. Poza tym sama szyję ręcznie zabawki sensoryczne. Głownie bryły z trójkątów i kostki z różnymi wstążkami, sznureczkami. Każda zabawka ma swój czas. Swojego czasu wzięcie miała mata edukacyjna fisher price, teraz tylko papuga z tej maty jest tarmoszona.
Oball górą Moja Zuza go uwielbiała, miętosić, tarmosić, próbować brać do buzi i gryźć
Lubiła też w tym czasie grac na pianinku z maty edukacyjnej Fisher Price.
A po za tym polecam wszelakie zabawy “idzie rak” “warzyła myszka” itd.
Moja córka na zabawy typu grające czy jakieś maty jest jeszcze za mała. My jesteśmy na etapie pluszowe misie, gryzaki czy czytanie bajek.
Moja półroczna córka uwielbia zabawę w akuku. A z zabawek Garnuszek Fisher Price, ćwirek świrek Vtech, uczniaczka Fisher Price. Najlepsze są zabawy przed lustrem. Odchodzę z nią powoli od lustra a później podbiegam podskakując leciutki i wydając jakiś śmieszny dźwięk. Lubię też puścić muzykę i potańczyć z nią na rękach
Misiek Lelek, mata edukacyjna, hula kula grająca, książeczka z fisher price. Na tym etapie wszystkie grzechotki i gryzaczki. A zabawy to najlepsze wspólne idzie rak nieborak. i akuku z tatą.