Zabawki Hity dla niemowlaków

Mój Heniek kończy niedługo 4 miesiąc, zaczyna się już interesować zabawkami. Zbliżają się też Święta, a więc pojawiają się pytania od bliskich co mu kupić. Macie jakieś zabawki, które okazaly się absolutnym hitem u Waszych dzieci w tym wieku i starszych, takie tzw. Musthave :D? 

Mamy póki co piłeczkę Oball, maty edukacyjne z pałąkami, lekkie grzechotki, gryzak banan i książeczki sensoryczne. 

Dla takiego maluszka fajne są piłki sensoryczne, w różnych kolorach i z różnymi fakturami.

Ostatnio widziałam taką matę wodna, z różnymi atrakcjami w środku, jakieś rybki itp, kładzie się na niej dziecko na brzuszku, rusza rączkami, a to wszystko porusza się w wodzie;) nie mieliśmy tej zabawki, ale chce kupić ją małemu jak się urodzi i będzie miał kilka miesięcy.

Dla mnie też zawsze książki są fajnym prezentem, wiadomo, że to jeszcze maluszek, ale zawsze to się przydadzą na później;)

Zawsze można zażyczyć sobie też coś co przyda się Wam na później, bo na większość zabawek przyjdzie jeszcze czas. A np są fajne albumy pamiątkowe maluszka, w którym można zapisywać wspólne chwile, postępu, maluszka, wklejać zdjęcia, o ile jeszcze takiego nie macie. 

Albo coś do na pokoju, jakąś ładna, dziecięca ramka na zdjęcia, obrazki w ramce, czy metryczka z danymi dziecka, kiedy się urodził, ile ważył itp 

Albo już coś pod rozszerzanie diety, krzesełko do karmienia;)

My już mamy wodną matę, Nastka ma 4 mieś, na razie tylko rozgląda matę bo jest ładna kolorowa, jeszcze nie próbuje łapać rybek które pływają w wodzie, minusem jest tylko to że za każdym razem trzeba wlewać ciepłą wodę do środka

Cześć, mam 4 miesięczną córeczkę i u nas najlepiej sprawdza się żyrafka Sophie (ma kontrastowe kropeczki, super pomaga na ząbkowanie i całkiem łatwo się chwyta), piłeczka konstrastowa z Canpol (córeczka ją uwielbia) oraz zawieszka kontrastowa do wózka również z Canpol. Ogólnie dla takiego maluszka im prościej tym lepiej oraz dużo kontrastów oczywiście. Córka uwielbia równiez jak zawieszamy jej na boku łóżeczka po prostu dużą kolorową pieluchę :) 

Jest sporo takich gadżetów dla niemowlaka , u nas w tym okresie sprawdziły się książeczki sensoryczne , różne gryzaki z mombelli , piłeczki sensoryczne także . Jest w czym wybierać . Ostatnio wpadłam na sensoryczne bąbelki i fajnie wygląda , cena trochę wysoka , szkoda że mój się takimi rzeczami już nie interesuje 

Ja zwykle na święta proszę o ubrania dla dzieci. Wydaje mi się, że zabawek mają już za dużo. 

Na pierwsze święta dostał szczeniaczka uczniaczka. Potem kolejkę drewnianą.

W tym.roku poprosiłam również o ciuszki, ale tez o szczoteczki elektrtczne dla dzieci.

Zdecydowanie wolę takie prezenty które są funkcjonalne. 

Trochę przeraża mnie trzymanie w domu czegoś z wodą w środku, bo obawiam się że zaleje podłogę jakby nie daj Boże pękło :o

Właśnie ubrań mamy pełno a zabawek praktycznie brak. Krzesełko do karmienia też już mamy :) 

hula kula, robot bebo,  globus juz dla starszaka ale to jak dla nas mega zabawa.

Może jakieś zabawki do nauki raczkowania. To akurat dobry czas będzie. My mieliśmy takiego pieska i ciekawił on synka. Wszystkie zabawki z możliwościami manipulacyjnymi, bo zaraz wszystko już będzie dokładnie oglądał. Projektor do łóżeczka z gwiazdkami też potrafił u mnie zająć synka.

Polecam Małpkę - lustereczko"raczkuj ze mną" Fischer Price, Fikająca małpka Bright stars, kula hula

Najlepsze zabawki sensoryczne, ja polecam np. Klocki sensoryczne z canpolbabies sa miękkie, nie sprawiają trudności w trzymaniu w rączkach do tego w super kolorach 

O widziałam gdzieś te klocki, bardzo mi się spodobały. 

Hula Kula, fajna rzecz, wpisuje na listę prezentów :) 

A słyszałyście o Smart Bunny? 

Hula kula to wg mnie zbędna zabawka, migające światełka i głośne dźwięki wg mnie nie wniosą do zabawy maluszka nic fajnego, ale to moje zdanie. Ja w tym okresie kupiłam książeczkę kontrastową w smyku, syn lubił tez gryzaki, chętnie bawił sie na macie edukacyjnej i stoliczkiem edukacyjnym (dalam mu tylko ten górny panel, nogi doczepiliśmy jak syn zaczął się na niego wspinać czyli okolo 10/11mcż dziecka.

Dla małych nieśpiochów mogę polecić wyderkę z fisher price. Jest to dość spory wydatek (w promocji około 120 zł), jednak maluchy naprawdę zaskakująco fajnie na nią reagują. Brzuszek wyderki podnosi się i opada jak przy oddychaniu, wyderka świszczy lekko, jakby chrapała, można włączyć szumy imitujące odgłosy z brzuszka mamy, kołysanki itp. Trochę jak szumiś, ale fajniejsza. Można ją też prać jak się wyciągnie mechanizm. Przetestowane na 4 maluszkach :-) 

u nas mis szumis byl strzalem w 10 do roku, poczatkowo jako ten szum ktory byl wybawieniem nastepnie jako mis . polecam zabawki na zas zeby juz byly przemyslane i takie ktore przydadza sie pozniej, dzieci bardzo szybko rosna i rozwijaja sie.

patrycja masz rację...czasami wystarczy kupić zabawki na wyrost niekoniecznie dostosowane aż tak bardzo do wieku

U Nas:

-owieczka chicco z projektorem,

-zabawki sensoryczne lamaze,

-ośmiorniczka Smily Play,

-małpka z Fisher Price,

-kostka sensoryczna Canpol Babies

-łańcuszek Lovi :D 

Tym najbardziej córa się interesowała w tym wieku ;)

czasem rzeczy nie typowo dla dzieci sa najlepsza zabawka haha u nas miski i lyzki ilee zabaawy 

Masz rację u nas córka najlepiej bawi się pilotem, pustą butelką i klepką na muchy ( oczywiście na swoje przeznaczone tylko do zabawy)