Mój Heniek kończy niedługo 4 miesiąc, zaczyna się już interesować zabawkami. Zbliżają się też Święta, a więc pojawiają się pytania od bliskich co mu kupić. Macie jakieś zabawki, które okazaly się absolutnym hitem u Waszych dzieci w tym wieku i starszych, takie tzw. Musthave :D?
Mamy póki co piłeczkę Oball, maty edukacyjne z pałąkami, lekkie grzechotki, gryzak banan i książeczki sensoryczne.
Dla takiego maluszka fajne są piłki sensoryczne, w różnych kolorach i z różnymi fakturami.
Ostatnio widziałam taką matę wodna, z różnymi atrakcjami w środku, jakieś rybki itp, kładzie się na niej dziecko na brzuszku, rusza rączkami, a to wszystko porusza się w wodzie;) nie mieliśmy tej zabawki, ale chce kupić ją małemu jak się urodzi i będzie miał kilka miesięcy.
Dla mnie też zawsze książki są fajnym prezentem, wiadomo, że to jeszcze maluszek, ale zawsze to się przydadzą na później;)
Zawsze można zażyczyć sobie też coś co przyda się Wam na później, bo na większość zabawek przyjdzie jeszcze czas. A np są fajne albumy pamiątkowe maluszka, w którym można zapisywać wspólne chwile, postępu, maluszka, wklejać zdjęcia, o ile jeszcze takiego nie macie.
Albo coś do na pokoju, jakąś ładna, dziecięca ramka na zdjęcia, obrazki w ramce, czy metryczka z danymi dziecka, kiedy się urodził, ile ważył itp
Albo już coś pod rozszerzanie diety, krzesełko do karmienia;)
My już mamy wodną matę, Nastka ma 4 mieś, na razie tylko rozgląda matę bo jest ładna kolorowa, jeszcze nie próbuje łapać rybek które pływają w wodzie, minusem jest tylko to że za każdym razem trzeba wlewać ciepłą wodę do środka
Cześć, mam 4 miesięczną córeczkę i u nas najlepiej sprawdza się żyrafka Sophie (ma kontrastowe kropeczki, super pomaga na ząbkowanie i całkiem łatwo się chwyta), piłeczka konstrastowa z Canpol (córeczka ją uwielbia) oraz zawieszka kontrastowa do wózka również z Canpol. Ogólnie dla takiego maluszka im prościej tym lepiej oraz dużo kontrastów oczywiście. Córka uwielbia równiez jak zawieszamy jej na boku łóżeczka po prostu dużą kolorową pieluchę :)
Jest sporo takich gadżetów dla niemowlaka , u nas w tym okresie sprawdziły się książeczki sensoryczne , różne gryzaki z mombelli , piłeczki sensoryczne także . Jest w czym wybierać . Ostatnio wpadłam na sensoryczne bąbelki i fajnie wygląda , cena trochę wysoka , szkoda że mój się takimi rzeczami już nie interesuje
Może jakieś zabawki do nauki raczkowania. To akurat dobry czas będzie. My mieliśmy takiego pieska i ciekawił on synka. Wszystkie zabawki z możliwościami manipulacyjnymi, bo zaraz wszystko już będzie dokładnie oglądał. Projektor do łóżeczka z gwiazdkami też potrafił u mnie zająć synka.
Najlepsze zabawki sensoryczne, ja polecam np. Klocki sensoryczne z canpolbabies sa miękkie, nie sprawiają trudności w trzymaniu w rączkach do tego w super kolorach
Hula kula to wg mnie zbędna zabawka, migające światełka i głośne dźwięki wg mnie nie wniosą do zabawy maluszka nic fajnego, ale to moje zdanie. Ja w tym okresie kupiłam książeczkę kontrastową w smyku, syn lubił tez gryzaki, chętnie bawił sie na macie edukacyjnej i stoliczkiem edukacyjnym (dalam mu tylko ten górny panel, nogi doczepiliśmy jak syn zaczął się na niego wspinać czyli okolo 10/11mcż dziecka.
Dla małych nieśpiochów mogę polecić wyderkę z fisher price. Jest to dość spory wydatek (w promocji około 120 zł), jednak maluchy naprawdę zaskakująco fajnie na nią reagują. Brzuszek wyderki podnosi się i opada jak przy oddychaniu, wyderka świszczy lekko, jakby chrapała, można włączyć szumy imitujące odgłosy z brzuszka mamy, kołysanki itp. Trochę jak szumiś, ale fajniejsza. Można ją też prać jak się wyciągnie mechanizm. Przetestowane na 4 maluszkach :-)
u nas mis szumis byl strzalem w 10 do roku, poczatkowo jako ten szum ktory byl wybawieniem nastepnie jako mis . polecam zabawki na zas zeby juz byly przemyslane i takie ktore przydadza sie pozniej, dzieci bardzo szybko rosna i rozwijaja sie.
Masz rację u nas córka najlepiej bawi się pilotem, pustą butelką i klepką na muchy ( oczywiście na swoje przeznaczone tylko do zabawy)
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.