Zabawki drewniane czy nowoczesne?

Idziemka, też pamiętam, ale te to nie taki badziew plastikowy, tylko właśnie porządne drewniane. Takie do ciągnięcia też widziałam.

Mój syn z drewnianych ma coś takiego: https://allegro.pl/oferta/drewniany-aktywny-trojkat-5w1-smily-play-10200754418?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_toy_pla_ss&ev_adgr=zabawki&ev_campaign_id=14579299570&gclid=CjwKCAiAsYyRBhACEiwAkJFKojeh2f92Hcr8Z-UD27Ln3umwNBggdrh6xY9DphlmBEhZ6jx2xNIaaBoCPuwQAvD_BwE

Tam jest 5 drewnianych klocków, wszystko oczywiście rozrzucone. Ale tą zabawką bardzo ładnie się bawi: tymi koralikami czy trybikami, bo na resztę jest jeszcze za mały. Cała zabawka wędruje po pokoju :)

My kiedyś dostaliśmy taka zabawkę z piłeczkami i młotkiem ze trzeba wbić do środka 

mnie sądziłam ze córka będzie zainteresowana 

a tu najlepsze zabawka na chwile 😂

Fajerka właśnie fajne takie sortery są , mi się podobają właśnie little dutch takie coś, ale oni mają drogie te zabawki, 

Kasia tą przebijankę kupiłam właśnie z cymbałkami w biedrze:>D

Hej. Podrzucam fajny post o szkodlitwości inferekatywnych zabawek. Myślę, że warto przeczytać

My mamy i takie i takie bardzo lubimy się z kostką drewniana na której jest kilka zabaw ale też z organami które są już z plastiku :) pchacz też mamy drewniany i klocki do dopasowania kształtów

Co do tych pchających drewnianych zabawek to synek dostał od mojej siostry koniki, które kręcą się na karuzeli właśnie drewniane, do tego malowane ręcznie. Niestety musimy jeszcze trochę poczekać zanim zacznie chodzić. U nas dużo jest takie takich tradycyjnych drewnianych pięknych zabawek. Szczególnie w wakacje, gdy odbywa się u nas Tydzień Kultury Beskidzkiej -jest to festiwal folklorystyczny. 

Magda gdzie ten postu chętnie bym przeczytała 

Oleksandra to muszą być piękne takie drewniane zabawki na tym festiwalu? 

I takie i takie :D

Drewniane to córa ma kuchnię z wyposażeniem, warzywka ma plastikowe.

I mamy pełno drewnianych układanek, rybek itp.

Mu dopiero zaczynaliśmy przygodę z gryzakami drewnianymi. I jakoś nas nie urzekły zdecydiwanie lepsze są silikonowe bądź gumowe. 

Na tych wszystko zostaje ślina itd ciężko to umyć, potem drewno robi się nie miłego kolory jak dla mnie to pieniądze wyrzucone w błoto. 

Ale jeśli chodzi o kuchnię drewniana dla dziecka to z chęcią taką kupię w przyszłości widziałam że są piękne i mają tyle gadżetów, że dziecko na pewno by się ucieszyło mając taka zabawę. 

Muszę kupić jeszcze krzesełko i stolik. Macie takie może mi coś doradzicie? 

My mamy ten najtanszy drewniany zestaw z ikea polecam :) 

Też się powoli rozglądam za stolikiem i krzesełkiem. I najbardziej mi wpadły w oko właśnie te z Ikei. Nie ma to jak prostota :)

Fajerka ikea ma właśnie super te krzesełka i stoliczki, i na pewno będą pasować do każdego wnętrza:D

My mieliśmy z Ikea zestaw ale plastikowy też był super stolik i dwa krzesełka 

O to muszę zobaczyć jak wyglądają te krzesełka i stoliki. 

Chodzi mi o to żeby sobie tam na nim rysowała czy też jadła jeśli będzie chciała oczywiście 

Drewniane są bezpieczne i proste, czasami im prostsza rzecz tym więcej zabawy i na dłużej....

Uwielbiam drewniane 🥰

U nas są takie i takie, przy drewnianych układanka syn spędza najwiecej czasu teraz. Plastikowe wydające dźwięki sprawdzały się gdy był mniejszy ☺️

Ja też lubię bardzo drewniane i takie zaczynam właśnie kupować córce, zobaczymy czy jej przypadną do gustu;P

Do nas ostatnio zawitał drewniany konik na biegunach, taki prezent na roczek syna. Lidl ma swoją linię drewnianych zabawek i udało mi się dostać :) Fajny jest, solidny, nawet 3,5 roczny bratanek się wczoraj na nim bujał, a są zamontowane barierki dla młodszych, dzięki czemu maluch nie wypadnie (barierki można zdemontować) - przewidziany właśnie od 12 miesięcy :)

Fajerka super wygląda, nie wiedziałam, że w lidlu takie rzeczy są z drewna, ekstra, super, że jest ten ogranicznik !