Posiedzę tu , poczytam z przyjemnością propozycji;))
Cześć, już brakuje mi pomysłów na zabawki dla dziecka, co możecie polecić ?
Ja mam wrazenie ze w tym wieku nie trzeba zabawek :D tez sie zastanawiam co tu kupic a pozniej widze jak interesuje ja wszystko co nie jest zabawką i rezygnuje z zakupu. Moja córka ma już 6 miesięcy. Zaczęła raczkować i siedzi czasami także już przemieszcza się w kierunku wszystkiego czego nie wolno brać i mamlac :D z zabawek do samodzielniej zabawy najbardziej lubi ksiazeczki szeleszczące, piłeczki sensoryczne i grzechotki oraz mate z zawieszkami.
Mata wodna super sprawa , grzechotki , zabawki do gryzienia bo wiadomo zabki swędzą , zabawka jeżdżąca do raczkowania zacheci dziecko do lezenią na brzuszku :)
U nas niestety mata wodna się nie sprawdzila, na początku 2 dni było szalenstwo a teraz zero;(..
Córka ma kilka ulubionych zabawek, niektore zajmują ją na dłużej, ale są też takie, które leżą w pudle, nawet ich złapać w rączkę nie chce;).. Tak to jest z dziećmi..
Aktualnie kluczyki Fisher Price, gumowa książeczka do kąpieli, gryzak grzybek FP i różne pianinka.
U nas mata wodna też średnio w ogóle zabawki średnio. Najlepsze są pojemniki które można otwierać
A to nie, u nas dużo się sprawdza, klocki drewniane i „zrzucanie wierzy” to top 1, klocki gumowe , ksiazeczki , grające jakieś zabawki, ale coś nowego bym kupiła małemu stąd mój post .
To może już czas na jakoś najprostszy sorter ? U mnie w kolejce czekają właśnie klocki gumowe, drewniane i sorter.
W tym wieku synek interesował się bardzo pszczółka z Skip Hop, jeździła a on probował złapać 😉 Fajne są też cymbałki z FBT bo można na nich grać bez
Każde dziecko innaczej , u nas mata się sprawdzila i pszczolka skip hop to był hit :). sortery tez można się powoli zaopatrywać ale myśle ze to bardziej koło. 9 miesiąca :) . fajne jest to autko z klockami clemmy
Klocki gumowe też mi chodzą po głowie.
O pszczółce skip hop nie słyszałam ale wygląda ciekawie. Chociaż też najtańsza nie jest;)
A nas była mata wodna, autko z clementoni z klockami, kula spryciula, książeczka z vtech
U nas sprawdziły się wszystkie grajace zabawki z fisher price : )
A 6 miesiecy to nie za wcześnie na grające zabawki ? Jakie konkretnie to są zabawki ?
Polecam szczeniaczka uczniaczka jest świetny! Ma różne poziomy nauki, piosenki zabawy dla dzieciaczków:) mozna nawet wlaczyc wszystkie piosenki, zabawy po kolei lecą. U nas synek uwielbia tego misiaczka. A tak polecam jakieś zabawki sensoryczne np. W smyku za 25 zł kupiliśmy piłkę gumowa w środku z mala pilka z dzwoneczkiem i też się synkowi podoba :) piłeczki sensoryczne też polecam, dziecko moze gryźć i bawić się nimi. A z takich zabawek pod okiem rodzica, przez nas sterowane i tylko dla oczu dziecka to np nakręcana myszka :D albo bączek:).
Moja dostała klocki gumowe i było też pianinko z dźwiękami, wiadomo książeczki materiałowe też robiły robotę 🙂
kostki sensoryczne, zabawki do kąpieli, gryzaki chłodzące lub zabawki dźwiękowe, które reagują na dotyk dziecka.
Różnego rodzaju sortery polecam pol roku to czas gdzie maluszek pomalutku zaczyna siadać więc napewno tez zaczna go interesować różnego rodzaju zabawy w tej pozycji a w szczególności różnego rodzaju sortery w których trzeba dopasować klocki kolory czesto wydają one różne dźwięki np zwierząt grają przyjemna muzykę
Ja chyba wyprobuje sorter i te klocki gumowe. U nas 7mcy, ale te zabawki, które mamy już sie robią nudne
Bardzo fajne są z ikea kubeczki do układania jeden w drugi i taka latarnia drewniana:D