Najlepsze są zabawki z niczego. Ja np do pół literówek butelki po wodzie wyspałam makaron, dodatkowo wszelkiego rodzaju metki syna nie interesowały zabawki tak bardzo jak metki, na 5 miesięcy polecam zabawy z lusterkiem, a kuku, no i mate edukacyjna. Mój syn w tym wieku większość czasu spędzał właśnie na niej.
Mamy mate i też szalejemy na niej ![]()
O tak metki to super zabawa dla tego my z wszelkich zabawek które je miały, nie odcinaliśmy ić…
U nas sprawdza się mata edukacyjna, karuzela łóżeczkowa, huśtawka dla niemowlaka z pałąkiem z zabawkami (w każdym przypadku zajmują chwile czasu) Fajne są takie z opcjami gdzie możesz zmieniać zabawki . Oraz wszelkie rodzaju gryzaki.
U mnie z metkami ciezko he he małe dzieci je uwielbiają jednak mojej starszej przeszkadzają od małego i jak tylko gdzieś zobaczy kartkę to każe odcinać
to co uda mi się przemycić to malutka ma he he ;)) dobrze ze kocyk z minky chowam bo on ma takie kolorowe metki na rogach i szkoda byłoby mi je odciac ;))
Moja ma obecnie 5.5 i wiecie co ja zajmuje na długo?? Kochane nie potrzebuje żadnych udziwnien - tylko położyć na łóżko , uwolnić nóżki I ściągnąć pampersy…dziewczyny tak fika rzuca nóżkami wije się we wszystkie strony - taka szczęśliwa ; ) no dziecka nie ma ;))) a gdy lezymy to godzinę potrafi bawić się moimi palcami i ręki ;))
Ewcia88 no jakbym czytała o swojej gwieździe <3 dokładnie tak samo się zachowuje
wieczorem jak już mi marudzi ze zmęczenia i zbliża się już pora kąpieli to wcześniej ja rozbieram i zupełnie inne dzidzi
szaleje jak mała sarenka hahah
Dziewczyny mój synek ma dokładnie tak samo. Nie ma to jak na golasa hehe…
Na golasa to wolność i swoboda ![]()
A co do butelek to mój wieczorem jak spać idzie najpierw dostaje żelazo przed jedzeniem i nieraz marudzi bo już głodny. Te żelazo przed podaniem trzeba przed podaniem minimum 30 sekund potrzasac w tej butelce żeby się wymieszalo. I jak marudzi a ja zacznę potrzasac butelką to od razu spokój i w patrzony tak że nawet nie mrugnie i już raczki wyciąga. Więc chyba coś jest w tych butelkach fajnego.
Mata edukacyjna z pianinkiem u nas była hitem ![]()
U nas królują maty edukacyjne z canpol. Szeksszczace elementy i lusterka są najlepszą zabawką
Ten chodzić interaktywny, to świetna spraw, nawet dla mamy
A tak to trzeba przede wszystkim zwracać uwagę na wielkość zabawki, niebezpieczne elementy.
Maty edukacyjne z canpola super sprawa dla takiego malucha. Chodzik oczywiście odradzam, ale to inny temat. Dla takiego malucha fajna jest też taka piłka np. z ks kids, zachęci do raczkowania malucha na pewno.