Zabawa z maluchem

U moich chłopców też dziąsła nabrzmiałe i kolejne żeby będą wychodzić.

ja mam wrażenie ze u nas temat zabki właśnie się zaczyna synek zaczął się bardziej ślinić w nocy popłakuje stał się marudny i mam wrażenie ze dziąsła są bardziej napuchnięta i dzisiaj znajoma tez to zauważyła 

U mnie widać, że sprawia jej ból... mam nadzieję, że szybko to minie. 

Najgorsze chyba jest samo przebicie.. później już chyba tak nie boli

Lisza calkiem prawdopodobnie ze to sprawa malych bialych kryształkow;) ale moze nie bedzie az tak zle u nas mam wrazenie ze te zeby ciagle wychodza ;/ mam nadzieje ze ze stalymi bedzie latwiej;)

No pewnie tak ,bo u nas jak już się ząbek przebił to nagle spokój :) 

Zęby to u nas też mam wrażenie, że cały czas są na tapecie:D

Ich verstehe Ihren Wunsch und möchte Ihnen raten, eine Quelle zu überprüfen und https://22-bet.pl/ spielen. Es gibt viele verschiedene Spiele, also wirst du definitiv etwas für dich auswählen, da bin ich mir sicher! Wenn Sie etwas nicht wissen, können Sie sie immer um Hilfe bitten. Viel Glück!

Dwa dolne wyszły teraz górna jedynka już się przebiła i druga już w gotowości xd

U mojego synka dwie dolne jedynki wyszły pierwsze, miał 7 miesięcy z hakiem. Teraz niedawno wyszły górne jedynki i zaraz po nich zaczęły wychodzić górne dwójki. Ciekawa jestem, za ile wyjdą dolne �

U nas dolne wyszły w 8 miesiącu :) teraz ma 9 i już prawie 4 zabki :) 

A dziewczyny czy przy ząbkach jest duży dramat z dziećmi? Jakieś rady jak zaradzić na płacz przy ząbkach? 

U nas pomaga dentospt i calgel

z ząbkami to różnie jest;/  starszej narzekałam jak szło 5 zabków na raz;) przy młodszej narzekałam na kazdy wychodzacy ząbek;( i tutaj żel nie pomagał;( i bywało ze włączałam nurofen;( no i u nas wraz z ząbkiem przychodziły infekcje ;/

U nas super się sprawdził dentinox n

syn jakoś bardzo źle nie znosi tego etapu ma kilka chwil bardziej płaczliwych ale w porównaniu z tym co było przy kółkach to niebo a ziemia 

mjak już widzę tez ze dziąsło jest pęknięte to znaczy ze ząbek wychodzi i w tym czasie jest bardziej śpiący troszkę marudny ale dramaty nie ma 

jednak trzeba pamiętać ze każde dziecko inaczej to przechodzi 

My stosujemy Nurodent, bo ma naturalny skład, a jeśli trzeba coś mocniejszego, to wtedy Bobodent.

Ja to wczoraj przechwalilam syna bo napisałam,  że dobrze znosi zabkowanie i dzisiaj jest marudny od rana :o

U nas wychodzą 3 i mam wrażenie że idą już dobrych kilka miesięcy i widać, że ją boli, bo gryzie i nawet gryzaki nie są już tak atrakcyjne;/

idziemka współczuje ;( u nas sżły i szły i wkońcu wyszły;) ale powiem wam ze z 3 warto uważąc przy wychodzeniu zebów stałych;( u nas u starszej córki mimo leczenia ortodontycznego czekaliśmy na 3 jedna wyszła a drugiej nie było widać i dopiero zmiana ortodonty na profesora wykazało że ta 3 jest ułożona w poprzek;( poprzedni ortodonta nawte tego nie zauważył ;/ a wykonujać prześwietlenie uspokajał że jest wszystko ok, wiec też warto to mieć na uwadze tak na dalszą przyszłość waszych dzieci

Aniss o kurczę to mnie zaniepokoiłaś teraz, 

widzę tam białe kropki na tych dziąsłach, ale nie wyrzynają się jeszcze, może nie czas.