Dziecko mojego kuzyna cały czas piło soki marchewkowe i było całe pomarańczowe:)
Beata masz racje , przesadzac z sokami nie wolno , wiem bo sama miałam dłonie i nos jak marchewki ; /
Piłam dosłownie butelke 1l dziennie …codziennie inne smaki . Leona duzego w 1 h miałam opanowanego …niestety jak po jakims 1 msc zobaczylam twarz to odstawilam w jednej chwili .
Moj syn dostaje co 2 dni butelkę soku jednodniowego marchewkowego , czasami jabłko+ buraczki a jeszcze innym razem jabłuszko z żurawinka czesto kupujemy marchewke Hippa
jak dostanie Kubusia czy inny marchewkowy sok to tez wypije ale ten juz rozcienczam woda bo wydaja sie za słodkie
Siostra mojego przyjaciela, jak była mała, również była pomarańczowa, właśnie od nadmiaru karotenu.
Gwiazdka2233: Może spróbuj podać córeczce picie w kolorowej butelce? Ja mam zieloną buteleczkę z lovi, dzięki której mała nie wie jaki kolor napoju jest w środku.
Małgorzata, to jest jakiś pomysł z ta kolorową butelką, ja używam przezroczystych, ale chyba zaopatrze sie jak mowisz w zieloną butelkę lovi, tylko ze nigdzie takiej nie widzialam w sklepach, bo kolorowy kubek niekapek mam, ale ona chce pic ze smoczka:)
Monika 1993 a gdzie kupujesz soczek jabłko+buraczki albo jabłko żurawina? albo inaczej z jakiej firmy one są? bo ciekawie brzmia te smaki i pewnie zdrowe
Ja używam tego kubka treningowego i mała przyzwyczaiła się do niego, ale może spróbuj wymienić tylko smoczek.
gwiazdka2233 kubeczki z Lovi można kupić w Smyku albo po prostu zamówić przez allegro
mamabasia, nie chodzi mi wlasnie o kubczeki bo z nich mala nie chce pic ale o zwykla butelke ze smoczkiem ale kolorową lovi, takiej nie znalazlam mimo szerokiego asertymentu lovi w sklepach
A w smyku nie ma?
gwiazdka2233 - w naszej ofercie nie mamy kolorowych butelek, wszystkie, choć z różnych tworzyw, są przezroczyste.
Jednak butelki, kubki treningowe i kubki niekapki bez nadruku są w pełni kompatybilne. Wystarczy przełożyć, w miejsce ustnika, nakrętkę ze smoczkiem z butelki LOVI.
Dziękuję Droga Redakcjo za pomoc Szkoda, że ja w domu mam tylko buteli lovi przezroczyte kilka sztuk (mniejszych i większych ) i do tych butelek mam smoczki i kiedyś zakupiłam do tego osobno ustniki same (miękkie i twarde) niekapki i kapki, z myślą że będę je podłączać do butelki, bo są właśnie kompatybilne. Nie pozostaje mi nic innego jak kupić kolorowy kubek niekapek albo kubek treningowy. Nie wiem tylko co będzie lepsze dla 14 miesięcznego dziecka.
Może taki pomarańczowy jej sprawię? Córka będzie myślała że to pomarańczowy kolor soczku Kubusia;)hehhehe
gwiazdka firma Marwit - Jabłko - buraczek , jabłko , marchew , marchew - seler - kupuje w POLO
a frirma Ogrody natury - Jabłko zurawinka i porzeczka. Są tez smaki takie jak - tłoczony sok z malin , aronii,śliwkowy ale u nas ich nie widziałam a chetnie bym kupila , kusi mnie jeszcze ananas który jest .
Na razie pije te które napisałam i polecam wszystkie …z buraczkami pił mniej chetnie, ale stwierdziłam ze raz w tyg taki sok dobrze mu zrobi … pierwsze 3 łyki sa najgorsze dla niego potem potaffi opanowac cała butelke
Monika, bardzo dziękuję ci za informację Ja własnie tez bym chciala takie z buraczkami, bo pewnie zawieraja wiele żelaza
tyle, że u mnie nie ma POLO w miescie. Musze szukac gdzie indziej, choc w tych sklepach co sa u nas typu Biedronka, intermarche i Netto nie widzialam tych sokow. Mysle ze chyba bardziej prawdopodobne spotkac je w sklepach malych typu osiedlowe… pochodze, poszukam, bardzo mi zalezy zeby takie walsnie soki pila moja corka :0
Gwiazdka2233: Właśnie my korzystamy z butelek, które wstawiłaś na zdjęciu.
Nie wiem gwiazdka bo u nas jest tylko biedronka ( tam tylko jablko i marchew w plastikowych widzialam)
Kaufland …nie wiem bo juz ponad rok nie bylam
Tesco sa tylko marchew , jablko …innych nie widziałam
a polo wlasnie ma super wybór .
Jeszcze za czasów LO w delikatesach w mojej wiosce byl szał i namawianie przez ekspedientki na sok taki jak na zdj … małe i duze butelki …ludzie kupowali i chwalili dosc drogie z tego co pamietam …chetnie teraz bym kupila taki ale nie widziałam nigdzie w miescie …
ja tez takie soku nie widzialam
ale kiedys wpadlo mi rece cos podobnego tez jakis kalifornijski z aloesu, ale w smaku dobry, slodkawy, orzezwiajacy, w zielonej butelce byl plastkowej., nie wiem gdzie byl kupiony bo u kolezanki go pilam, jak ja spotkam to zapytam skad ona go wziela, hehe
dziewczyny, udalo mi sie nauczyc corke pic wode zamiast sokow, juz okolo tygodnia czasu pije wode mineralna. Ilosc wypijanej wody jest taka sama, czyli to jednak wzmozone pragnienie a nie upodobanie do slodkich sokow. Sama nie wiem teraz co robic, chyba zglosze to lekarce, sprobuje policzyc ile dokladnie litrow corka wypija, nie liczac zup, owocow i innych rzeczy bo tych innych to nie umie oszacowac, podam lekarce tylko ilosc wypijanych plynow i zobaczymy co powie, w sumie innych objawow cukrzycowych np nie ma
ale jest wrecz odwrotnie - corka jest nadpobudliwa, maruna, nieznosna, malo spi w dzien, w nocy rowniez zle spi…
Gwiazdka2233: Syn mojej siostry również pija wiele napojów, jednak w jego przypadku są to soki czy herbatki zwykłe. Pije naprawdę gigantyczne ilości, a przy tym różnie bywa z jedzeniem. Raz zje sporo i upomina się, że jest głodny, a innym razem nie chce jeść wcale, poza tym rozwija się prawidłowo. Humory również miewa różne.
Gwiazdka zawsze tak jak napisałaś możesz skonsultować swoje spostrzeżenia z lekarzem. Dobrze, ze juz udało Ci sie wprowadzić wodę. U nas tego problemu nie ma, a jeśli chodzi o picie to Amelka wypija 2 małe kubki picia w ciągu dnia i dodatkowo pierś.