Wytarte włosy

Mam pytanie do mam które obcięły włosy swoim dzieciom , czy jest sens to robić czy zostawić jak jest ? Starszy syn urodził się z taką czupryną że hej ! Nic się nie wytarło , natomiast teraz maluszek ma ich znacznie mniej i boki wytarte ma tylko taki wielki lok na czubku głowy ;p 

obciąć mu żeby odrosły wszystkie równe czy odpuścić ? Jakie macie doświadczenia 

Ja obcinałam chłopaków na roczek , potem ładnie im rosły :)

Zostaw, odrosną. My za to odwrotnie, starszemu się wytarły i odrosły dużo jaśniejsze A młodszy teraz ma długie i ciemne i wcale mu nie wycierają sie

Może coś w tym jest że jasne włoski są delikatniejsze , starszak urodził się z czarnymu włosami i zero wycierania , teraz jest pięknym blondaskiem ;)

U nas znowu odwrotnie. Maja miała czarniutkie i wycierały się, wszędzie mieliśmy czarne kłaczki, nie nadążałam prać przescieradeł w łóżeczku więc ściągałam je rolką do ubrań. Miała z tyłu głowy całe łyse kółko. Później jej zjasniały do średniego blondu. Synek urodził się z blond kosmykami i póki co delikatnie się wycierają, ale znajduję dosłownie po kilka włosków.

U mnke starszy syn urodzil sie lysy doslownie lysy ani jednego wloska.. zaczely mu wychodzic jak mial 11m kazdy mi na spacerze pocieszal ze bedzie dobrze ze dziecko wyzdrowieje bo wygladal jak po chemii .. corka urodzila sie z czarna czupryna i nic sie nie wycieraly mlodszy syn urodzil sie jako blondyn i wycierac sie nie wycieraja ale robia sie male koltuny i musze obcinac 

Hm u nas nie ma tego ,,problemu,, 

Młoda ma jasne włoski  :)

A tez jakbym miała chłopaka to pewno nie obcinalabym ich długo i na Twoim miejscu zostawiłabym tego loka  :) to jest urocze :)

Włoski na boku mu odrosną:) 

Do roku nie obcinaj bo dziecko nie będzie mówić haha nie no żart. Ja obcięłam grzywkę mojemu małemu jak miał jakoś 7 miesięcy bo boki były wytarte a z przodu włoski wchodziły do oczek więc obcielam

Nasza ma króciutkie wciąż , wytarły się w jednym miejscu z tyłu głowy gdzieś ok 3/4 miesiąca a teraz już odrosły i ma w tym miejscu maleńkie gęste włoski. Czekamy aż włoski urosną, bo wciąż nie wiadomo po kim włoski będą, czasem wyglądają na ciemny brąz, a pod światło jak moje w blond 

Na razie nie obcinaj, poczekaj aż skończy rok a włoski same zaczna rosnąć..

U mnie każda córka miała krótkie włoski i jeszcze się wycierały :D W dodatku córeczki ,więc nigdy nie myślałam aby cokolwiek obcinać przez dłuższy czas :D 

Na Twoim miejscu też bym jeszcze zostawiła :)

Taak można zaczekać ;) piękny moment obcinanie włosków jednak można śmiało zaczekać 

Syn mojego brata urodził się z bardzo jasnymi i cienkimi włosami, które zaczęły wypdac i widać było takie plamy na głowie. Zdecydowali sie obciąć mu włosy i chyba to byla dobra decyzja bo odrosły bardzo grube i gęste a przede wszystkim równe:) 

Ja do roku też nie obcinałam córce włosów mimo tego że po bokach i z tyłu miska trochę wytarte. Miała cieniutkie,  jasne włosy i nie było tego aż tak widać. 

Ja myślę zeby po roku synkowi obciąć bo też ma czuprynkę i włoski wchodza na oczy :)

Ja obcinalam przed toczkiem i też odrosły. W ogóle w stanach obcinają włosy od razu na łyso i włoski ładnie odrastają 

Córce wytarły się włosy z tyłu głowy i miała łysy placek. Nie podcinałam jej nic. Włoski ładnie odrosły. teraz na 5 lat j z tyłu głowy ma więcej włosów jak z przodu 

ja bym poczekała jeszcze :) bedzize mniej leżeć, a wiecej siedzieć i chodzić to włosy urosna. U nas tak było jak tylko było siedzenie i raczkowanie, to problem zniknął :) a włosy obcinaliśmy ok 11 miesiąca jak zaczął chodzić, a raczej biegać ;D

U nas są wytarte z tyłu i ma dużo loczków , ale też ma dużo nowych włosów w tym miejscu tylko wiadomo jest ich narazie mniej i krótsze to się odkształcę. Zostawiam jak jest i czekam, aż w swoim tempie sobie urosną.