Wysypka ciąży

Witam,

Jestem już po porodzie, po koniec ciąży pod brzuchem pojawila mi się wysypka, czytalam, że to normalny objawy. Pojawia się w okolicy rozstępów.
Czuje swędzenie w tej okolicy.
Czy tak miałyście? Macie jakieś sposoby na zlagodzenie? Jak długo się taka wysypka utrzymywała?

Marta tak też tak miałam, swędziała, troche jest denerwująca, wysypka powinna zniknąć po ok tygodniu jak nie zniknie lepiej zapytaj lekarza na wizycie jak bedziesz np u ginekologa. ti jest takie schodzenie na skórze spowodowane przede wszystkim zaburzeniami hormonalnymi, to sie powionno unormować. To są takie maleńkie grudki? Ja takie miałam
Przemywaj najlepiej czymś naturalnym., ja użyałam mydła w płynie biały jeleń

Szczerze mówiąc ja wysypki nie miałam. Ale za to pod koniec ciąży strasznie swedzial mnie brzuch. Często smarowalam brzuch by się nie drapac.

Tak to normalne, skóra się rozciąga i swędzi :wink: mnie cała ciążę prawie swędzi brzuch, najbardziej na dole brzucha.
Marta jak ta wysypka, znika? Czy jest gorzej

Mnie nie tyle dół swedzial co boki i cały środek brzucha.

Po pierwsze: bud drap bo drapuąc podrazniasz skórę jeszcze bardziej. Smaruj kremami łagodzącym świąd dla kobiet w ciąży

Martqja bym poszła do apteki i poprosiła o coś lagodzacego świat dla kobiet kp. Bo chyba karmisz? Tak mi sie cos wydaje. żebyś się nie drapala bo to moze powodowac jeszcze wieksze swedzenie. Tez mi sie wydaje ze to sprawka hormonow ktore szaleja w organizmie.
Ja po ciazy tylko strasznie spuchlam. Jak w ciazy nie puchlam prawie wcale tak po porodzie nie widzialam kostek a zamiast palcow mialam serdelki.

Wydaje mi się, że właśnie przechodzi już powoli, przestało swedziec i coraz mniej ich się robi.

Marta to dobrze, powinno samo przejść, mi przeszło, poczekaj jeszcze troche, no chyba że będzie to uciążliwe no to wtedy trzeba działać, ale wydaje mi się, ze u Ciebie jest taka standardowa wysypka po porodzie,która sama zniknie :slight_smile: Mam taką nadzieje :slight_smile:

Na początku myślałam, że to uczulenie na bio-oil ale po jednym zastosowaniu i odstawieniu nie przeszło. Akurat zeszło się w czasie. Mam nadzieje, że już mam to za sobą :slight_smile:

Też mam taką nadzieję. Ale czy tak będzie napewno trzeba poczekać jeszcze kilka dni. Ale już wiesz że to nie było od bio-oil.