Wyprawka mamy bliźniaków

A więc wszędzie jest pełno wątków na temat wyprawki dla mamy do szpitala ale... 

Jak to jest dla Nas mam bliźniaków? Jak wiadomo potrzebujemy wszystkiego więcej ale więcej tzn ile? Nie chce iść do szpitala obładowana jak wielbłąd a zabrać to co jest na prawdę potrzebne i w takiej ilość żeby się nie martwić. I jak się spakować? Walizka jedna duża albo może torba i mała walizka ale z doświadczenia wiem bo już leżałam na jednej kontroli że z torba może być nieco ciężko a wtedy jeszcze nie miałam brzucha. Więc jak torba to taka na maksa wygodna i nie wielka żeby za dużo tam nie pakować i później się nie męczyć. 

Nie jestem mamą bliźniaków ale myślę, że dla ciebie to normalnie tak jak wszystkie mamy się pakują. No a dla dzieci podwójnie, nie wiadomo ile maluchy poleża w szpitalu ale zawsze ktoś dowiezie, pewnie buteleczki i mleko bo na początku jak laktacja się nie rozkreci to trudniej wykarmić. Jednej dużej walizki nie polecam z własnego doświadczenia. Wygodnie mieć wszystko w jednym miejscu pod ręką, ale trudno się schylać i wyjmować co chwilę coś, małą torbę można położyć na łóżku czy jakiejś szafce.

Myślę,że pakujesz się normalnie z tym,że jeśli szpital nie zapewnia ubranek, rożka itp. to bierzesz podwójnie. Pieluszki, chusteczki inne rzeczy potrzebne dla dziecka również. Dla Ciebie nic więcej ponad program raczej nie trzeba

Moim zdaniem najelezym wyjściem będzie zabranie dużej walizki, po co masz dźwigać torby. Ja miałam walizkę (nie duża, bo bliźniaków nie rodziłam) i podzieliłam ją sobie na pół, w jednej części były rzeczy dla mnie, a w drugiej dla syna. 

Sprawdź na stronie szpitala co jest zapewnione.Ja  jak rodziłam to dostałam taką listę rzeczy co jest w szpitalu a co trzeba ze sobą zabrać. Takie rzeczy jak podkłady poporodowe pampersy czy chusteczki mieliśmy ale warto było kupić chociaż jedną własną butelkę czy nakładki na piersi w moim przypadku. Polecam listy wyprawkowe które są na internecie. Jeśli chcesz ubierać dzieciaczki w swoje ubranka to oczywiście wszystkiego X2 ale spokojnie zawsze tatuś może przywieźć. Nawet jak jeść covid paczki można przynosić 

Polecam też walizkę na kółkach i wszystko zapakowane do woreczków strunowych na każdy dzień. Zaoszczędzi to dużo czasu który będziesz mogła wykorzystać na odpoczynek. To, że miałam dla dziecka wszystko popakowane na każdy dzień było dla mnie zbawienne. Nie musiałam schylać się i szukać ubranek czy pampersów

Ja myślę, że siebie pakujesz normalnie, a musisz się zorientować co zapewnia szpital dla dzieci i wziąć to co jest potrzebne, a w każdej chwili ktoś ci dowiezie resztę potrzebnych rzeczy...

ja miałam walizkę i na to mała walizkę ala kosmetyczkę...

Ja miałam 2 torby, bo oddzielnie moje rzeczy, a oddzielnie dziecka. Dla bliźniaków też bym tak zrobiła, po prostu ta torba ich byłaby większa. A rzeczy to porodu miałam w swojej walizce, ale w oddzielnej torebce, aby nie było szukania.

Ja też miałąm 2 torby i było łątwiej bo wiedziałam gdzie mam rzeczy dla mnie a gdzie dla dziecka 

Ja to wiem, że muszę mieć oddzielnie, bo potem jakbym szukała, to nawet jakbym miała swoją stronę w walizce to zaraz bym wszystko pomieszała. 

Ja polecam zrobić podobnie jak dziewczyny niżej przede wszystkim walizki na kółkach torby nie wchodzą w grę Po pierwsze trzeba dźwigać a po drugie w takich torbach wszystko mamy ułożone na kupię ciężko nam cokolwiek znaleźć Bądź nawet pani położnej którą poprosimy o to aby coś wyjęła nam z w trakcie porodu w walizce sytuacja jest bardziej przejrzysta po prostu Otwieramy na bok i wszystko jest widoczne Wydaje mi się że właśnie jeżeli chodzi o poród czy to bliźniaki i czy to trojaczki czy tylko jeden maluch nasze rzeczy dla mamy to chyba zawsze będzie jedno i to samo raczej ilość tych wszystkich produktów się nie zwiększa które zabieramy dla siebie podwójnie musisz zabrać tylko rzeczy dla maluchów ale też właśnie Musisz Zorientować się co zapewnia ci szpital mój szpital zapewniał ubranka dla dziecka miałam zabrać ze sobą tylko i wyłącznie pampersy chusteczki i ewentualnie jakiś krem do pupy który koniec końców i tak się nie przydał ale w razie czego miałam