Wyprawka do szpitala dla noworodka

NoworodkoweLove również mam koszule Dolce Sonno i są super :) Sprawdziły się na porodówce i sprawdzają się podczas karmienia :) Wygodna niesamowita, materiał oddychający i łatwy dostęp hehe :)

Milena ja też mam z jukki i jest super, odpowiednio twarda, nic się nie odkształca :) 

Patrzyłam na te koszule z Dolce Sono, ale nie ma mojego rozmiaru. Rozmiarówka zaczyna się od S, a ja noszę XS i nie lubię jak coś mi strasznie wisi :( 

Kverve  zobacz sobie wzór tych koszul (zdjecie poniżej) u nich na stronie. Ja też noszę xs, a ten model zamówiłam s i mniejszej do szpitala na pewno bym nie chciala, długość do mojego wzrostu 156 cm idealna �

1

Kverve ja zamawiałam koszulę na stronie bobaskowo i była super :) nic nie wisiało a też noszę rozmiar xs :) 

Karolina ja też tam zamawialam ;) byłam zadowolona ;)

Ja wlasnie zamowilam tez dwie koszule do karmienia doktor nap ;) maja bardzo ladne eleganckie koszule ktore sa na dole zwezane wiec bez problemu pozniej beda sie nadawac do chodzenia po domu czy do spania ;) i dla mnie najwazniejsze jest latwy dostep do piersi zamowilam rozmiar jaki nosze na codzien i lezy idealnie jeszcze przy biuscie jest duzo miejsca jakby urosly i na brzuchu ;) 

1

O ja mam 161cm to też powinna być dobra, dzięki za polecenie zerknę :)

Gugi biustonosze do karmienia też mają fajne :) 

Zastanawiam sie gdzie biustonosze do karmienia kupic najlepiej tak aby idealnie pasowaly i byly zgodne z wymiarami na internecie ale czuje ze moze byc ciezko ;D 

Karolina na mnie niestety zabrakło rozmiaru do karmienia, więc jestem skazana na zwykle  ;)

Kasia idź przymierz, bo ja pokupowalam internetowo i mnie piją pod pachami :( 

Koniecznie przymierzyć. Nigdy nie kupowałam przez internet, rozmiar rozmiarowi nierówny.

A jeśli chodzi o wyprawkę do szpitala to najlepiej sprawdzić na stronie internetowej szpitala lub dowiedzieć się w przyszpitalnej szkole rodzenia czego wymaga dany szpital w którym planuje się rodzić.

Ja kupiłam przez internet i byłam zadowolona, zmierzyłam się według podanej tabeli i rozmiar przyszedł zgodny. Wszystko pasowało, nic mnie nie uwierało. Zresztą biustonosz nie miał żadnych drutów ani innych usztywniających części więc był bardzo wygodny. Naprawdę polecam. 

A co myślicie o biustonoszach do karmienia h&m bo przymierzam się do zakupu??

Moim zdaniem są beznadziejne i szkoda pieniędzy . Nie wiem czy wszystkie modele i może ns mały biust lepiej się sprawdzają ale moje leżą w szufladzie bo są okropne . Kupiłam te troszkę bardziej sztywne jakby z wierzchu z takiego śliskiego materiału . Biustu nie trzymają w ogóle miseczka zwija się pod piersią leżąc na boku pierś wypada dosłownie z miseczki (ta gorna ). do tego mimo Ze miałam kilka razy to zaczęły się pruć pomiędzy miseczkami . Ja nie dałam rady nosić i zamówiłam inne. Są ładne i ti tyle 

Ja tez wlasnie sie zastanawialam nad kupnem z hm boustonoszy ;) 

Ja miałam ale bez szalu przy obu ciążach na początku może do 4 Msc miałam że względu na to że cycki miałam większe i było mi wygodniej w nich bo się mieściły ale później po praniu robią się takie flaki z nich i za każdym razem coraz gorzej... 

Ja niestety w h&m nie łapię się na rozmiarówkę. Ale to tymlepiej, nie będę żałować zakupy tym bardziej po tym co pisze Justa Mama.

A macie jakies sprawdzone marki biustonoszy ktore idealnie wam sie sprawdzily w szczegolnosci zaraz po urodzeniu dziecka ;)?