Co warto jest skompletować w ramach wyprawki do przedszkola?
Co powinno sie w niej znaleźć?
Witaj na forum #teamLOVI!
Co warto jest skompletować w ramach wyprawki do przedszkola?
Co powinno sie w niej znaleźć?
Wydjem mi się że był już podobny wątek :) ale najlepiej zapytać w przedszkolu myślę, że każde ma inne wymagania, w naszym potrzebowaliśmy bucików na zmianę, kołderki, pizamke oraz ciuszki na zmianę w razie zamoczenia.:)
Najlepiej zapytać w oddziale przedszkolnym, każdy inaczej :)
Pewnie będą kapcie, ciuszki na zmianę, możliwe że teraz rzeczy do dezynfekcji.
Zależy czy przedszkole jest publiczne czy państwowe. Każde ma inne wytyczne i potrzeby
Zależy od przedszkola
U nas były kapcie piżama do spania i mała poduszka
Na materiały plastyczne
itp jest zawsze składka
No i co jakiś czas chusteczki przynosimy mokre i suche
to zalezy co dane przedszkole ustaliło..ale u nas była pizamka,mokre chusteczki suche chusteczki papier toaletowy.na wyprawke piśmiennicza sie składaliśmy,ja dokupiłam ryze papieru i kolorowe ryze z racji tego ze córka uwielbiała malować
oczywiscie kapciuszki na zmiane,ubranka na zmiane gdyby sie dziecko polało przy posiłku lub posikał
Chyba zależy od placówki;)) mój chodzi do publicznego to tylko uty na przebranie i zapasowe ubranka na zmianę;))
Chyba każde przedszkole ma listę co należy przygotować
Jest dokładnie tak jak dziewczyny pisały. Każde przedszkole ma listę wymaganych rzeczy dla dziecka.
DOkładnie każde przedszkole ma swoją listę wyprawkową
mi sie podobało w 1 przedszkolu gdzie chodziła córka, wpłacało sie jakąś niewielką kwote i wszystkie dzieci korzystały z takich samych rzeczy nic nie trzeba było dokupować, nawet ksiażki i cwiczenia też były załatwiane przed przedszkole;)
Anita zazwyczaj w przedszkolu podręczniki ogarnia dyrektor a rodzice dają tylko pieniądze
U nas było to do decyzji rodziców mogliśmy indywidualnie lub zbiorowo;) kilka osób kupowało na własną rękę, wszystko zależy od przedszkola i od rodziców, zawsze znajdzie się ktoś komu bedzie coś nie pasować;) stąd moze była taka decyzja wyboru;)
w szkole córce brakujące ksiażki np. do religii każdy kupował sam był termin kiedy maja dzieci mieć książki i do tego czasu miały je mieć;)
U nas to co musieliśmy zakupić to były kołderki kapciuszki no i wpisowe na książki a reszta była kupowana wspólnie z rady rodziców jak kredki farby plastelina itp.
Nawet nie wiedziałam, że do przedszkola książki są potrzebne. Mowicie o zerówce czy dla takich 3-5latkow też podręczniki się kupuje?
Córka chodziła jak skończyła 3 latka i już kupowaliśmy zestawy ćwiczeń
Ogólnie to zależy od placówki u nas np 3-5 latki pracuja na tzw nauce poprzez zabawę co za tym idzie my jako nauczyciele mamy więcej pracy żeby się przygotować do zdjęć dopiero w grupie 6 latków mamy podręczniki żeby dzieci mogły się zapoznać z obsługą książki podręczników przed pójściem do szkoły
To prawda z 6 latkami jest już taki program jak w niektórych 1 klasach ;)
córka 2 lata chodziła z grupą 6 latków ;0 wiec przez te 2 lata mimo ze bardzo dużo chorowała i sporo opuszczała dni w przedszkolu to w szkole nie miała żadnych problemów, my sporo w domu z nia pracowaliśmy ale to wszystko przez zabawę, czytanie pisanie rysowanie szlaczków, kolorowanie, wiec można powiedzieć ze panie które miała dobrze przygotowywały dzieci do szkoły,
w grupach po za cwiczeniami było dużo konkursów w których dzieci też brały udział co dodatkowo zachecało do pracy ;)
Jestem w szoku, nie sądziłam że 3 letnie dzieci już się uczą z zeszytów ćwiczeń..
Kverve ale one nie są obowiązkowe i ja raczej wole żeby takie maluchy poznawaly wiedzę przez diswiadczenia i zabawę ale każda placówka ma inne podejście
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.