Wyprawka dla noworodka – 8 rzeczy, których nie warto kupować

Część przyszłych rodziców kompletując wyprawkę dla noworodka, nie do końca jest pewna, co warte jest zakupu, a co można skreślić z listy. W artykule podpowiadamy, które rzeczy zdecydowanie nie przydadzą się w pierwszym miesiącu życia malucha.

1 polubienie

Paulina dokładnie tak!

Pewno, ale dobrze poczytać inne opinie, bo czasem jakieś rozwiązanie i u nas się sprawdzi, mimo że o nim wcześniej nie myślałyśmy

Tak, trzeba wszystko dostosować do swojego mieszkania. Co się sprawdzi u jednej osoby u drugiej nie musi.

Każdy szuka dla siebie najwygodniejszego rozwiązania. Wiadomo każdy ma inną np. Wielkość łazienki itp. Także coś komuś spasuje a komu innemu już nie.

Ja myślę że to kwestia przyzwyczajenia. Na początku robimy tak jak nam się wydaje że będzie dobrze później sobie ułatwiamy a na końcu przyzwyczajamy się do tego jak jeszcze i tak robimy :wink:

Ja mam taki jak by duży blat na wannie i to mi wystarcza. Tam kładę wanienkę i kapie syna :smiley:

Dla nas na początku świetnie sprawdzał się stelaż do wanienki :wink: teraz kąpiemy dzieci na podłodze i też nie jest jakoś tragicznie ale maluchy już stoją po wyjściu więc nie trzeba z nimi wstawać i niesc do pokoju ubierać :wink:

Ja nawet nie miałam stelaża do wanienki najpierw na podłodze w łazience kąpałam a teraz wanienka w wannie i mały chlapie ile chce też na klęcząco kręgosłup nie jest strasznie obciążony

Tak, trzeba wszystko dostosować do swojego mieszkania. Ja nawet nie miałam stelaża do wanienki najpierw na podłodze w łazience kąpałam a teraz wanienka w wannie i mały chlapie ile chce też na klęcząco kręgosłup nie jest strasznie obciążony

odpowiedź testowa odpowedź canpol