Cześć dziewczyny, nie znalazłam podobnego tematu więc tworzę. Moja siostra zastanawia się nad opcja wypożyczenia dla partnera garnituru na swoje wesele. Czy korzystałyście kiedyś z takiej opcji? Macie jakieś przemyślenia lub doświadczenie w tej kwestii? Warto?
To jest super opcja, ale nie zdecydowalabym sie na to na wlasnym slubie. Jako gosc - jak najbardziej.
Na wlasnym slubie nie bo to sa takie emocje ze robi sie naprawde rozne dziwne rzeczy, niekoniecznie myslac logicznie. Bylam na weselu gdzie Pan Mlody podpalil sobie marynarke albo zrobil dziure w kroku ![]()
Ale jako gosc mysle ze to super opcja, wypozyczenie to ulamek kwoty nowego garnituru. I tak niewiadomo za ile sie trafi kolejna okazja na zalozenie.
Nawet nie pomyślałabym o tym , ale swój ślub byśmy tego nie zrobili
Ciekawy temat. O ile garnitur bd dopasowany to spoko, bo niektórzy garnitur zakładają tylko raz i potem wisi ![]()
No właśnie to się wydaje fajną opcją jak się często nie chodzi w garniturze albo jak co jakiś czas się z niego “wyrasta” . Zastanawiam się jak to cenowo wychodzi
bardzo super pomysł, a wiadomo ze człowiek z czasem chudnie lub tyje i może nie pasować. chyba w razie zniszczenia to mozna zapłacić za całość.
jak jest możliwość to bym wypożyczyła garnitur niż kupić
Zależy jaki chcecie garnitur myślę że jeżeli jakiś wymyslny to warto wypożyczyć przecież suknie ślubne też się wypożycza. Ale jeżeli zwykły klasycznego myślę że nie ma sensu bo później jeszcze taki zwykły można wykorzystać
Spoko opcja z wypożyczeniem, ja strasznie nie lubię marnować pieniędzy na jeden raz, mąż to samo więc wybrał garnitur taki żeby móc go jeszcze założyć na inne okazje. Sukienkę nie raz wypożyczałam jako gość na wesela i wypożyczalnie zazwyczaj maja zapis że w przypadku jakiegoś rozprucia zamka czy jakiś drobnych uszkodzeń nie płaci się dodatkowo żadnej kary itp
Ooo to super
W sumie jest to fajna opcja, bo jednak nie będzie to aż tak duży wydatek
chociaż nie skusilismy się nigdy na takie wypożyczenie, mąż kupił garnitur w którym chodzi na różne okazje, dokupujemy tylko nowe koszule czy dodatki
i na swoje wesele też kupił taki typowo podpasowany do jego wymiarów, żeby akurat na tej uroczystości leżał idealnie ![]()
Myślę, że to super opcja, żeby zaoszczędzić pieniądze. Mój mąż kupił garnitur na ślub i poza tym dniem więcej go nie założył…
Ciekawe tylko jak kwestia dopasowania garniturów w takich miejscach, czy da się dobrze dobrać.
Moja koleżanka pożyczała suknie ślubną , dramat dramat i jeszcze raz dramat . Naliczyli takie koszty za „ uszkodzenia „ ze bardziej się opłacało ja poprostu kupić . W umowie mieli zapis na każdą ewentualność . A wiadomo jak na weselu . Sama uszkodziłam suknie bo ktoś w tańcu mnie nadrepnal i zapinki strzeliły . Na szczęście moja mama ogarnia takie sytuacje awaryjne . Ja kupiłam suknie za 6 tys nie wiem czy to dużo czy mało nie znam teraz cen ( ślub brałam w 2019 ) ale myślę że jako młoda para lepiej mieć swoje ![]()
My byśmy się nie zdecydowali na nasz ślub wypożyczać. Garnitur może i duży wydatek ale facet ubiera go na wiele okazji więc na pewno lepiej wydane pieniążki niż suknia ślubna na jedną noc.
Tanie a super jakościowe garnitury ma firma Bonus w Skurczu jeśli, ktoś jest z północy Polski i by potrzebowała polecajki.
Wesele swoje ma się raz , ja bym nie wypożyczyła może jako gość gdzieś to ewentualnie ale też raczej nie. Mąż zawsze stara sobie coś kupić nie ma u nas często wesel
Ogólnie fajna opcja jesli wie się że nigdy więcej go nie założy ale jeśli ubiera garnitur na jakieś okazję to ja bym wolała jednak mieć swój bo może jeszcze kilka imprez w nim obsoczyć, u nas mąż założył jeszcze na chrzciny córki ![]()
Ja tak samo, jako gość to tak bo jednak na jedną imprezę kupić taki drogi garnitur to dużo kasy ale na swoje to jestem zdania że jak się już tyle kasy wydało to garnitur dobrze gdyby też był nowy
Na wesele bym się nie zdecydowała wypożyczyć , mój mąż kupił garnitur na wesele i tak naprawdę chodzi w nim również na inne wesela więc to nie tak że kupił i było na jeden raz
wyszliśmy z założenia że taka impreza jest raz w życiu ( ok nie zawsze ) i pozwoliliśmy sobie ja na nową sukienkę ślubną z salonu a on garniak ![]()
U nas w mieście funkcjonuje za to wypożyczalnia sukienek, ale ceny są tam takie że czasem nowa sukienka wyjdzie taniej
Ogólnie możliwość wypożyczenia garnituru spoko.
Na wlasne wesele chyba bym sie nednaknie zdecydowala. Ten raz bhm kupila. Teraz jest taki wybór że i za mniejsza kwote mozna coś wpoio wybrac. A czasem potem trzeba go zalozyc na inne uroczystości.