Wypadajace wlosy w ciazy

Dobrze wtedy tez stosowac rozne wcierki i serum na pobudzenie wzrostu

Ja wole jednak mimo wszystko jak sie takie baby hair pojawiaja :grinning:

Tez mi taka swiadoma pielegnacja najlepiej sie sprawdza w takim przypadku

1 polubienie

Tak, zarówno niedoczynność jak i nadczynność tarczycy może mieć wpływ na wypadanie włosów.

1 polubienie

A może warto iść do trychologa, powie ci jakie masz zrobić wyniki , jakie witaminy masz brać i jakich szamponów najlepiej używać

Tak, z pewnowcia sie wybiore do Trychologa :slight_smile: myslalam ze moze ktos tu na forum mial podobny problem i zanim sie zmobilizuje do wizyty to uzyje jakis polecanych przez Was wcierek

Ale najlepiej to się dowiesz na wizycie, dopasuje ci wszystko do twojej skóry :smiling_face: no i jak pójdziesz na wizytę to weź najlepiej ze soba wyniki jeśli jakieś masz :wink:

1 polubienie
1 polubienie

Jesli chodzi o wcierki ta jest super

Niestety gdy w gre wchodza hormony to zadne kosmetyki a nawet czasem i suplementy nic nie zdzialaja. Trzeba po prostu przeczekac. Czy obecnie juz jest lepiej ? Bylas na konsultacji ?

mi po ciąży zaczęły wypadać i wystavzy to przeczekać

Jak długo musiałaś to przeczekać ?

Mi w ciąży też wypadaly (więcej niż zwykle) ale nie jakoś masowo. Co mnie zdziwiło bo zazwyczaj w ciąży włosy są w lepszej kondycji. Natomiast najwięcej to mi wypadało już po ciąży. Nie stosowałam specjalnych szamponów. Teraz po ciąży kupiłam w Rosmann NEBOA i fajnie się sprawdza.

Ja go też bardzo polecam

Ja w ciąży miałam super kondycję włosa , lśniące i wgl prawie nie wypadały . Teraz to muszę mieć upięte w kok bo co chwilę mi lecą :smiling_face_with_tear:

różnie mojej koleżance do 8 miesiąca a zaczęły się sypać w 3 i vitapil mama jej nie pomógł tak jak inne specyfiki
a u mnie znaczyły w 4 i jest 5.5 i uważam że już tak nie wypadają jak w 4 miesiącu

Mi pomogła wcierka z pharmaceris i suplementy (biorę kerabione mama). Podcięcie włosów też pomogło. Dalej wypadają ale już sporo mniej.
Kiedy wam przestały tak wypadać włosy po ciąży?

Mi co ciekawe wypadały też w ciąży i to sporo co mnie zdziwiło bo słyszałam że właśnie w ciąży nie wypadają. Po ciąży też wypadały ale tak mniej więcej jak trwał połóg. Mi się wydaje że żadna wcierka na to nie pomoże bo to związane z hormonami. Wypadają te co nie wypadły w trakcie wciazy :crazy_face::wink:

Mi w ciąży też normalnie wypadały, ale w okolicach 3 miesięcy po porodzie strasznie zaczęły lecieć. Ostatnie kilka dni zapominałam o wcierce i suplementach i więcej zaczęły wypadać więc jednak coś tam dają i zastanawiam się kiedy to się unormuje :frowning:

Do pół roku powinno się wyciszyć ale każda z nas jest inna więc może to trwać nieco dłużej lub nieco krócej

1 polubienie