Wydzielona z oczu

Mojemu pierwszemu synkowi tak ropialo oczko i doktorka mówiła żeby przemywać 2xdz solą fizjologiczna przez pierwsze dni a później wystarczy przegotowana woda i nic więcej. Co do przebywania oczek własnym mlekiem to też miała takie rady i to robiłam i bylo ok więc nawet nie słyszałam że nie wolno więc dobrze wiedzieć.

U nas nie przechodziło i poszliśmy do pediatry. Dala krople na receptę Biodacyna

Najlepiej codziennie przemywać oczka jałowym gazikiem nasączonym solą fizjologiczną w kierunku od zewnętrznego kącika do wewnętrznego.
Jeśli przez długi czas coś takiego się utrzymuje to może kanaliki łzowe są zatkane? I wtedy trzeba specjalny masaż stosować, żeby je udrożnić.

1 polubienie

Rumianek tylko sporadycznie. Do vodziennrj pilengbavji dol fizjologiczna.

Oczka maluszków przemywamy codziennie solą fizjologiczna. Jezeli takie przemywanie nie pomaga to dzwon do położnej żeby zobaczyla albo do pediatry. Ake zwykle przemywanie poeinno wystarczyć

Lekarz też może przepisać jakieś kropelki ale ja bym nie godziła się na sterydy… moja córka jak miała taki problem z oczkami to lekarz 3razy zmieniał krople zamiast dać skierowanie do okulisty czy gdzieś wyżej…