Ll!a jeśli w uchu jest wydzielina to koniecznie musisz iść na wizytę żeby lekarz ocenił otoskopowo czy nie ma perforacji błony bębenkowej. Jakiego koloru jest wydzielina? Czy boli ja uskzo przy naciskaniu? I czy jets to tylko w jednym uchu?
Hej dziewczyny od jakiegoś czasu jesteśmy chore najpierw był wirus, a teraz mała ma zapalenie górnych dróg oddechowych i ucha, kiedy już myślałam że jest lepiej z ucha zaczęła wylatywać jakaś wydzielina, nie wiem czy to woda czy ropa ale ropa ma brzydki zapach. Czy któraś z waszych dzieci również miał taką wydzielina czy mam się martwić, teleporade mam jutro popołudniu
Lepiej idź do lekarza na wizytę;))
Tez myślę ze zwykla wizyta będzie konieczna sama tele porada nie wystarczy najlepiej nie czekaj i jeszcze przed planowana porada zadzon powiedz jaka sytuacja i zarejestruj dziecko na zwykla wizyte
Ll!a myślę że teleporada to za mało. Lepiej żeby lekarz obejrzał
Ucho jest bardzo wrażliwym narządem ja bym się udała do przychodni teleporada tu raczej nie pomoże a ucha się nie powinno lekceważyć
Ja. Bym poszla do lekarza albo prztnajmniej zadzwonila na teleporade
Lekarz i to szybko. Na pewno nie teleporada. Mam nadzieję, że już ograniczono je, bo w końcu lekarze już dawno zaszczepieni. A najlepiej od razu do laryngologa, bo powinno się najprawdopodobniej odessać wydzielinę i wtedy pod mikroskopem lekarz oceni.
Może to być zapalenie ucha środkowego, albo zewnętrznego. Czasami wodna wydzielina przechodzi w ropną. Taki wyciek też zazwyczaj oznacza ból, kłucie, a nawet pogorszenie słuchu, więc jak dziecko małe, to nie sygnalizuje, ale czuje dyskomfort.
Udałyśmy się do lekarza bo sama nasza Pani pediatra powiedziała że chcę zobaczyć nasza córeczkę. Bierzemy antybiotyk i Pani doktor sie zdziwiła że podczas antybikoterapi wystąpiło coś takiego. Jeśli nie ustąpi wyciek tej wydzieliny to mamy zgłosić się do laryngologa. Ucho nie boli gdy macikam w jego okolicy, wydzielina jest przezroczysta jakby woda i jest tylko z jednego ucha
Ll!a ale masz coś robić czy czekać obserwować?
Mamy tylko obserwować, i szczerzę mówiąc dzisiaj już jest mniej tej wydzieliny bo nie wiem jak to nazwać
ll!a to dobrze że mniej wydzieliny. Oby było coraz mniej aż wogole nie będzie
To Dobrze ze juz mniej;))
A nie naleciało jej wody przy kąpieli?
Monia wody tak dużo chyba by nie nalecialo ciężko stwierdzić w sumie