Wydzielina tylko z jednej piersi w ciąży

Czy miałyście w czasie ciąży wydzielinę tylko z jednej piersi? Czy to jest normalne?

Witaj, tak, w czasie ciąży jest to normalne. Gruczoły piersiowe dopiero się przygotowują do produkcji mleka, do laktacji.

pewnie, że normalne, nic się nie martw :slight_smile: jeśli wydzielina złapie żółto-pomarańczowe odcienie też się nie stresuj :wink: tak na przyszłość.

Ulżyło mi :slight_smile: i dziękuje za pomoc

To prawda, nie masz się czym martwić, ciesz się ciążą!

Normalne normalne. Ja tez tak miałam a po porodzie mleko było w obu :slight_smile:

Marta Cie pokierowala do odpowiedniego wątku, chociaz kojarzę ze byl jeszcze jakiś. Ale teraz nie moge znaleźć. Nie stresuj sie bo to normalne jak juz koleżanki powiedziały. Korzystaj z ciazy i ciesz sie każdą chwila z brzuszkiem . Pozdrawiam :smiley:

Ja też za 1 razem się wystraszyłam jak zobaczyłam na piżamie plamy na wysokości brodawek. Ale po konsultacji z lekarzem upewniłam się, że to normalne w ciąży i jest to wynik przygotowywania się piersi do laktacji. Teraz jedynie częściej muszę prać rzeczy bo co jakiś czas mi się brudzą od tej wydzieliny a nie chcę się bawić w noszenie wkładek laktacyjnych.

A może wkładki nie są takim głupim pomysłem wcale a po ciąży jak będziesz sobie radzić np z cieknacym mlekiem a uwierz może być tego trochę.

Ja miałam z początku tylko z jednej potem z dwóch :slight_smile: nie martw się na zapas na pewno taka Twoja fizjologia.

Patrycja-1989 widzisz ile kobiet Ci odpisuję wiec nie będę oryginalna to normalne :slight_smile: spokojnej ciąży życzę :slight_smile:

Moja jest raczej przeźroczysta :slight_smile: w jeden dzień z prawej piersi się wydobywa w drugi znowuż z lewej :slight_smile: i tak na przemian :d Rzadko mi się zdarza “dwururka” czyli z obu jednocześnie :slight_smile: Przynajmniej mąż ma kupe śmiechu :slight_smile:

Nie martw się, bo ja też tak miałam. Szczęśliwej ciąży:*

Jamartynam na początku zawsze jest przezroczysta wydzielina z piersi później podczas karmienia też bo to bardziej woda a później tresciwszy pokarm. Także nie musi lecieć równo w tym samym czasie.
Żeby nie było psikusa może wkładki laktacyjne stosuj.

Taak, to normalne, po porodzie obie ruszyły :wink:

Witam. Takie zjawisko jest zupełnie normalne w czasie ciazy. Piersi ciężarnej przygotowują sie do produkcji mleka, aby były w 100% gotowe do okresu laktacji po porodzie. Bez obaw… jeżeli masz jakieś obawy porazmawiaj o tym ze swoim lekarzem prowadzącym.