Wycieki mleka w ciąży

Witam :slight_smile:

Czy Wy drogie przyszłe mamusie borykacie się z problem wycieku mleka?
W którym tygodniu u Was się ono pojawiło i jak sobie z nim radzicie? Wiadomo mamy lato upały a sączące się mleko “kiśnie” i daje się nieprzyjemnie we znaki.
Jak wy sobie z tym radzicie? stosujecie wkładki czy może jakieś sprawdzone inne sposoby? :slight_smile:

Będąc w pierwszej ciąży, nie miałam wycieku siary z piersi. U mnie laktacja zaczela się dopiero w 4 dobie po porodzie. Obecnie jestem w 35 tc+3 dni i też nie mam żadnego wycieku. Zdarza się że gdy scisne sutki to pojawi się siara ale dosłownie kropla. A jeśli masz problem z nadmiernym wyciekiem proponuję nosić wkładki laktacyjne, brać kilka sztuk do torebki, wkładkę zawsze można wymienić :slight_smile: pozdrawiam

aktualnie 38 tydzień i do tej pory brak wycieku siary z piersi. mam nadzieję, że nie będzie problemów z laktacją. Już zaopatrzyłam się we wkładki laktacyjne.

Ja mialam bardzo szybko wyciek siery z piersi ju z w 4 miesiacu i obecnie jestem w 7 miesiacu i leci samoistnie systematycznie praktycznie codziennie.

Witaj!
Jeżeli wystąpiło u Ciebie wyciekanie mleka w okresie ciąży to bardzo dobry zwiastun, który mówi nam o gotowości piersi do wytwarzania pokarmu. Nie powinien być to powód do zmartwień, wręcz przeciwnie.
Jeżeli jednak czujesz dyskomfort z powodu wycieku z piersi, stosuj wkładki laktacyjne. Polecam Tobie wkładki właśnie z firmy LOVI lub CANPOL. Możesz je zakupić w ROSSMANNIE w dobrej cenie. Są delikatne, nie podrażniają piersi i zapewne przestaniesz czuć dyskomfort z powodu nieprzyjemnego zapachu, który Tobie przeszkadza.
POZDRAWIAM !

Dziewczyny znowu powielacie wątek i robi się bałagan. Magros podała wątki o tej samej tematyce więc piszcie pod istniejącymi. :slight_smile: