Zależy kto jest w domu, kogo i jak często będziecie gościć. Ja wybrałam narożnik ze stołem, bo w domu są małe dzieci i nie chciałabym ciągle pilnować wszystkiego na ławie. Taki gotowy zestaw zamawiałam przez internet, w sklepie Focus Garden (ostatnio zamawiałam tam również leżaki ogrodowe - możesz zernkąć, bo maja wielu dobrych producentów mebli ogrodowych w ofercie)
3. Kupiłam bocianie gniazdo. Jeszcze nie zamontowane. Takie u rodziców fajnie się sprawdza. Dokupiłam wielką poduchę, żeby było miękko. Rozważałam też krzesło brazylijskie ale stwierdziłam, że z tego łatwiej wstać i szybciej wyschnie po deszczu :)
Jak dla mnie fajnie jak jest stół wysoki aby wygodnie zjeść, urządzić przyjęcie, n narożniku będzie mniej wygodnie, ale jednak więcej funkcji spełni narożnik.
Ja bym wybrała stół + ławki albo krzesła- takie zestaw zawsze możesz sobie przenieśc gdzie potrzebujesz a z narożnikiem już tak latwo nie pójdzie. no chyba ze chcesz na stałe to narożnik też spoko. pytanie ile masz miejsca na tarasie i jakie to ma być duże. Musisz sobie zadać kilka ważnych pytan i potem dobrać odpowiednie meble ;)
ja polecam leżaki takie bardziej materiałowe, można na nich siedziec i leżeć jednoczesnie. Ja lubie jednak proste i lekkie rozwiązania aby można było przenosić z miejsca na miejsce (tam gdzie jest cien). Ten leżak , którego dodałas zdjecie nie testowałam, ale wyglada na taki dośc solidny.
Huśtawka dla jakiego dziecka? Fajne są bocianie gniazda, albo takie kubełkowe huśtawki dla maluchów żeby nie wypadly ;)
Najlepiej to udaj się na wycieczke do jakiegoś sklepu sytacjonarnie, poogladaj co maja w ofercie i potem poszukaj sobie na necie bo pewnie cena będzie niższa ;) ja bym tak zrobiła na Twoim miejscu :)
ja też postawiłabym na research po sklepach i dopiero postawiłabym na to co wygodne. Nie ma to jak dotknąć i zobaczyć z jakiego materiału jest wykonane.
Ja wybrałabym raczej stolik kawowy i naroznik:). Jeśli chodzi o leżaki bądź huśtawkę. Serio , nie ma to jak pojeździć i popatrzeć. Czasami coś w oko wpadnie, zobaczysz czy wygodnie, dotkniesz , pomacasz:)
Ja we wszystkich kwestiach tutaj ci nie pomogę natomiast wypowiem się na temat stołu i krzeseł trochę ze swojego doświadczenia bo duży stół z krzesłami mam pod altaną i dla mnie to jest naprawdę super opcja kilka dni temu oglądałam taki program No już nawet nie wiem jak on się nazywa ale dwie kobiety urządzają ogrody bodajże siostry Jak się nie mylę i właśnie Urządzaly kobiecie przy bloku obok mieszkania taras i taki mały ogród natomiast miała ona tam na tyle miejsca żeby postawić dość wysoki duży stół i obok nie krzesła ale taką kanapę ogrodową taki narożnik z szybkoschnącego materiału dodatkowo wszystko jeszcze było fajnie zadaszone tak aby w miarę możliwości uniknąć tego deszczu i wilgoci ale jeżeli chodzi o wysokość stołu i wysokość tego narożnika To właśnie te Kobiety mówiły że jeżeli mamy na to miejsce warto jest je wykorzystać i właśnie postawić duży stół po to aby móc swobodnie przy nim usiąść gdy na przykład pojawia się one z gościa Chcemy zjeść obiad na dworze często ludzie na początku o tym nie myśla ogród i taras kojarzy im się z takim miejscem gdzie siadają tylko właśnie do tej przysłowiowej kawy z czasem okazuje się że kupują grilla zapraszają gości fajnie i przyjemnie usiąść jest w ogrodzie bądź Właśnie na tym tarasie i jednak taki wysoki stół z krzesłami bądź wysokim fotelem Na którym można usiąść i swobodnie zjeść bardzo by się przydał a ten mały kawowy niestety idzie w odstawkę więc ja na twoim miejscu od razu zastanowiła bym się nad tym czy masz miejsce co planujesz tam robić na tym tarasie i czy nie lepiej zainwestować w taki wysoki stół
U nas w ogrodzie jest taki ratanowy narożnik z poduszkami i do tego jest stół mniej więcej na ten samej wysokości super się sprawdza zestaw jest z obi :) jeśli chodzi na leżaki ja stawiam na funkcjonalność żeby miał funkcje leżenia i siedzenia w roznych pozycjach i żeby byl wygodny dobrze by było żeby miał jakiś materacyk albo wkładkę dla wygody ale warto zwrócić uwagę żeby nie były to takie standardowe poduszki bo strasznie się człowiek na nich poci teraz jest tyle super materiałów które przepuszczają powietrze warto w taki właśnie zainwestować :) jeśli chodzi o huśtawkę to nie wiem czy chodzi ci o taka ogrodowa duża czy taka dla dziecka ? My mamy dla dziecka bocianie gniazdo natomiast ogrodowa mamy dużą drewniana ławkę robiona na zamówienie i taka jest najlepsza i najbardziej solidna
Ja bym była za narożnikiem i stolikiem. Wydaje mi się to wygodniejsza opcja na taras. Chyba, że często biesiadujecie, grille ze znajomymi, to wtedy lepiej jednak sprawdzają się krzesła.
I jednak najlepiej jak pojeździcie sobie po sklepach i zobaczycie co Wam pasuje.
Takie poduszki super sprawa ale zwroc sobie uwage zeby mialy ściągane pokrowce z możliwością do wyprania to tez bardzo wazne moze nie czesto czysci sie takie rzeczy ale jednak raz na jakis czas na rozpoczęcie sezonu pasuje odswiezyc
Ostatnio leżałam na takim, ale plastikowym . Siedzi się wygodnie przodem do słońca, ale jak już chciałam się opalać to musiałam przenieść się z ręcznikiem na ziemię. Także tak do siedzenia bardzo fajne , ale nie do opalania w ogrodzie :D
No właśnie to jest ważna informacja bo czasami są poduszki ale pełne i nie da się wyjąć gąbki stąd ciężej generalnie się je pierze i trudniejsze są w utrzymaniu czystości
Ja bym na zew nie brała z poduszkami, wiadomo wygodnie sie siedzi, ale cieżko utrzymac czystość, sierśc zwierząt, spadnie deszcz, albo człowiek sie poci i za chwile trzeba to prać. Ja jednak jestem minimalistką i czym mniej tym lepiej czasami. Na zew lubie drewno, szybko można przetrzeć szmatką jak jest brudne, wiadomo trzeba impregnować ale jakoś lubie drewniane meble na ogrodzie. :)
Poduchy zawsze można chować. Widziałam takie meble gdzie są schowki na poduchy (teściowa takie ma) i z poduchami jest o wiele wiele wygodniej ;) Ale co kto lubi ♥
Ratanowe są fajne - ale te z droższej półki. BO te tańsze wręcz się rozpadają.
Poduszki można chować, ale jednak na pewno nie raz się o tym zapomni. I materiał i tak wyblaknie, więc można uszyć samemu zdejmowane poszewki, albo zamówić.
z poduchami są fajne te poduszki to cała dekoracja mebli;) ale jeden minus to właśnie dbanie o nie ;( trzeba chować i pamietać deszcz nie deszcz to wszystko łatwo nasiaka;(
Ratanowe fajne ale ciekawe jak jest przy dłuższym uzytkownaiu z czyszczeniem tego całego tworzywa?
zreszta jak sie widzi nowe tow syztsko ładne a ciekawe jak te meble wygladają po miesiącu na zewnątrz;)
Z czasem to wszystko czy drewniane, czy z poduchami, czy ratanowe to będzie do wymiany niestety. Tak to już teraz robią, że chwila i do wymiany. Na coś trzeba kasę udać hehe
No dokładnie dziewczyny jak ze wszystkim niestety teraz jest to wszystko tak robione że nawet jeżeli za coś zapłacimy gruby hajs Jak to się mówi to i tak musimy tego pilnować dbać o to żeby się nie zniszczyło Czasami może nawet lepiej jeżeli chodzi o takie ogrodowe meble kupić trochę tańsze potem nie przejmować się tym że przy każdym małym deszczu musimy chować i za kilka lat nam się to po niszczy i trzeba kupić nowe
oj z tymi poduszkami to może i fajnie i wygodnie, ale pewnie to wyjmowanie i wkładanie ciągle by mnie zniechęciło do nich, tak samo jak kupiłam kilka lat temu narożnik kóry miał spełniać też funkcję spania i uwierzcie mi ale te poduszki to jakaś masakra jest, no nie ma co z nimi zrobić, gdzie schować, oj nie nie nie, teraz rodzice kupowali i namówiłam ich by ta część gdzie są poduszki była stała i poduszek nie ma. więc jest o wiele bardziej funkcjonalne.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.