Ze względu na to że technologia idzie coraz bardziej do przodu, chciałam Was zapytać jaki wózek wybrałyście dla Waszego dzidziusia i dlaczego właśnie on.
Zdecydowanie 2w1.
Foteliki łupiny w tych wozkach zazwyczaj to zwykle antymandaty - nie maja nic wspolnego z bezpieczenstwem.
Poza tym fotelik dobieramy do auta, wiec nawet jak juz znajdziemy 3w1 z dobrym testowanym fotelikiem - moze sie okazac ze nie bedzie on dobry dla nas.
Przy pierwszym dziecku wybralam Adamex, teraz Bebetto. Oba 2w1. Rozwazalam tez Roan.
Bardzo chcialam zeby to byla Polska firma. Ale wiadomo- dla kazdego co innego jest dobre. Ja musialam miec dobra amortyzacje oraz kola zolowe gdyz mieszkam przy lesie i pompowane kola nie dawaly rady u kolezanek ktore mnie odwiedzaly.
U nas kinderkraft 2in1 , nosidlo maxi cosi city
Ja zdecydowanie polecam wózek 2 w 1 to bardzo praktyczne rozwiązanie. Na początku korzystałam z gondoli, a kiedy maluszek podrósł, bez problemu przeszliśmy na spacerówkę bez konieczności kupowania nowego wózka. Wygodne, oszczędne i naprawdę funkcjonalne
My mamy wózek 2w1 i bardzo polecam. Ma gondolę i spacerówkę w jednym, więc nie musiałam kupować osobno dwóch wózków. U mnie świetnie sprawdził się model z dużymi kołami dobrze dawał radę na naszych chodnikach i leśnych ścieżkach. Do tego był lekki, łatwo się składał i mieścił do bagażnika
I oczywiście kinderkraft
My kupiliśmy wózek 3w1 cybex priam. Używany wyszedł połowę taniej niż nowy i jest w idealnym stanie
Wózek 2w 1 anex e type jestem bardzo zadowolona
Dokupiłam adaptery i fotelik łupina isofix z cybex
2w1 bo jak widzę te maluszki wożone wózkiem w tych nosidłach to mi się niedobrze robi naprawdę. Dziecko do 3mz nie powinno jeździć dłużej niż godzinę w łupinie bo saturacja w tedy spada. Dziecko ma nie naturalną pozycję i leci mu mówili główka w dół. Poczytaj o tym. Gondola najbezpieczniejsza a do samochodu osobna łupina tylko na krótkie wyjazdy bądź wyjazdy z częstym postojem.
My też mamy kupiony wózek 2 w 1. Fotelik kupiliśmy dobrany do samochodu, bo jednak nie każdy fotelik pasuje do każdego samochodu a bezpieczeństwo maluszka jest najważniejsze. Dlatego uważam że najlepiej dopytać fachowca czy dany fotelik będzie dobry do naszego auta.
Ja kupiłam 2 w 1 i dodatkowo łupinę z adapterami do stelaża od wózka. Na szczepienia czy do lekarza jeżdżę z córką sama, a jednak ciężko mi taszczyć ją w foteliku, więc kupimy używam tylko w transporcie i do przejścia z parkingu do miejsca docelowego, gondolę i tak wszędzie zabieram ze sobą w razie jakby wizyta się przedłużyła, bądź po prostu córka byłaby już długo w foteliku
I też tym to wymuszona pozycja w nosidle i zero swobody dla kręgosłupa
Tez jak widze jak po gakeriach jeżdżą z takimi dziecinami na zakuoy to mam ochotę się do tych rodziców odezwać…
Tak, to straszne, że ludzie wybierają się na kilkugodzinny spacer, i tak pakują stelaż do wózka, a ciężko spakować też gondolę, żeby dziecko miało wygodniej…
Ja nawet jak córka zaśnie w łupinie, a wiem, że będę gdzieś dłużej niż pół godziny to ja przekładam i ryzykuje tym, że się obudzi, ale wolę jednak dbać o jej kręgosłup…
My mamy 2w1 Xlander, prowadzi sie naprawde swietnie. Do tego nosidlo maxi cosi.
Aktualnie szukam mniejszej spacerowki ale na duzych kolach, bo jednak duzo spaceruję po polnych drogach i nosidlo tez czas powoli wymienic.
Wybraliśmy wózek 2w1 Roan IVI 2.0. Cenowo wypadał korzystnie patrząc na to jakie są teraz ceny. Wizualnie bardzo mi się spodobał, ma do wyboru dużo kolorów. Gondola się składa co się okazało u nas konieczne przy małym bagażniku. Waga jak to w takich wózkach nie jest najmniejsza ale za to ma super amortyzację i bardzo dobrze się prowadzi na czym mi bardzo zależało.
2 w 1 super się sprawdził , jednak później i tak dokupiłam leciutką spacerówkę
Wózek 2w1 Venicci - bardzo jestem z jiech zadowolona. Jest lekki, zwrotny, i dość duży. Pierwsze dziecko jeździło w tym wózku do 3 roku życia - spacerówka sprawdziła się doskonale. Jesli chodzi o nosidło to preferuję zakup osobno - dostosowany do samochodu, dobrany przez specjalistę w sklepie
Mój synek jeździł w Bebetto po kuzynie. Łupinę kupiliśmy osobno, trzeba dobrać fotelik do auta. U nas najlepiej się sprawdził Avionaut Pixel. W jednym aucie używany z bazą w drugim bez bazy. Fajny fotelik, bo leciutki.
My teraz dla drugiego dziecka też kupiliśmy fotelik Avionaut Pixel - jest rewelacyjnie lekki i bezpieczny.
2w1 i dobrze bo jak ok pół roku dziecka przeszliśmy na spacerówkę, która była mega ciężka, a codziennie muszę wyciągać wózek z piwnicy, szybko zmieniliśmy na sam spacerowy. Żałuję że nie kupiliśmy samej gondoli, a potem spacerówki .