Witam, jestem w trzecim tygodniu, za miesiąc mam ślub a jutro jestem umówiona na wybielanie zębów lampa bo mam strasznie żółte. Czy któras z was wybielalas zeby w tak wczesnej ciąży? Ginekolog powiedziała że lepiej nie, ale ja jestem załamana że wpadłam przed ślubem i teraz, danych zabievow nie mogę zrobić
Skoro ginekolog odradza bym wolała nie ryzykować.
Może ewentualnie jakaś pasta do zębów, oczywiście za zgodą ginekologa.
Jeśli ginekolog Ci zabronił to tego nie rób…białe zęby nie są warte ryzykowania dobra dziecka…
Ja też bym nie ryzykowała zdrowia dziecka, może zastanów się nad piaskowaniem np. jest to raczej nieinwazyjne w przeciwnienstwie do wybielania lampa. Ciesz się ciąża i nie łam się. Nie jedna chciała by być na Twoim miejscu ![]()
Zgadzam się z dziewczynami. Ja używałam specjalnej pasty wybielającej poleconej przez dentystę, ale odstawiłam ją, jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Gdzieś znalazłam info, że nie jest zalecana. Niestety, zwłaszcza w tym pierwszym trymestrze trzeba bardzo na siebie uważać - w końcu to ma wpływ na Twojego dzidziusia.
Powinnaś szczególnie teraz o siebie dbać - odstresować się, zwolnić tempo, więc spróbuj nie przejmować się tak bardzo detalami. Nie znam panny Młodej, która brzydko wyglądała na własnym ślubie! Cała oprawa tego dnia - sukienka, makijaż, fryzura dodają nam uroku, więc może na tym warto się skupić w Twojej sytuacji! ![]()
Nie ryzykuj zdrowia dziecka . Rozumiem ze chcesz pięknie wyglądać ale to może mieć poważne konsekwencje zdrowotne . Spróbuj piaskowania . Może nawet dwa razy żeby był lepszy efekt jak masz czas. Dobierz sobie makijaż z ciemnym kolorem szminki , to optycznie wybieli ci zeby troszkę ;))
Odstaw kawę jeśli pijesz, ona też ma wpływ na kolor uzębienia
Z domowych sposobów polecam ssanie oleju kokosowego. Poczytaj o tym ![]()
Evelin, nie skusiłabym się. Kiedyś było bum na olej kokosowy, twierdzono że jest bardzo zdrowy. Teraz się z niego rezygnuje na rzecz oleju rzepakowego
Zdrowie dziecka najwazniejsze, żeby zostaw na potem
Lepiej nie ryzykować zdrowiem dziecka. Tym bardzej ze ginekolog odradza. Zastanów sie czy białe zęby są tego warte.