Wspólne przygotowania do świąt razem z dziećmi

Zdecydowanie kuchnia, pierniczki, kruche z marmoladą, sernik, szarlotka. Mój syn uwielbia piec razem ze mną. 

Ale nie tylko, lubi ogólnie gotować. 

Razem też zawsze ubieramy choinkę, choć syn dość szybko się nudzi i czeka na efekt końcowy hahaha

Ja tez od grudnia puszczam świąteczne piosenki, wyjmujemy krasnale i ozdabiamy dom, lampki zewnętrzne, pościel świąteczna itp

Uwielbiam ten czas 

Drogie mamy, czy przygotowujecie się do świąt razem z dziećmi? Jakie są Wasze ulubione aktywności? Przystrajanie pierniczków, lepienie pierogów, dekorowanie domu i choinki, otwieranie kalendarzy adwentowych, śpiewanie kolęd? Może macie jakieś własne tradycje? Dajcie znać, co sprawia Wam i Waszym dzieciom największą radość :)

W tym roku zamiast ozdabiać okna sztucznym śniegiem kupiłam takie naklejki Śnieżynki i też razem naklejaliśmy, a w przedszkolu ma adwentowy kalendarz z zadaniami które mamy robić razem w domu, na przykład wspólnie ozdobić pomarańcze goździkami

Duuuzo ozdób mamy świątecznych w domu razem ozdabialismy mieszkanko , książeczki swiateczne i kolorowanki , choinkę dopiero koło 18 kupie 

W tym roku z córką będę robić pierniki i je przyozdabiać. Uwielbia mi pomagać w kuchni. Tu coś pomiesza tu wrzuci jak jej pozwolę więc myślę że będzie to świetna zabawa :)

Ja nie wiem jak to będzie z córką przy ubieraniu choinki hahaha już widzę wszędzie brokat z baniek oraz pełno igieł z choinki między fugami paneli hahha

A tak to renifera dajemy na balkon , światełka wieszam na przejściu między kuchnia a salonem , koło tv krasnale , obusy w gwiazdki ,swieczuszki 

Lovi  chyba wdarł się błąd:)  w grudniu będzie możliwość znów testowania produktów  takich jak w listopadzie?  ;) 

Oo już jest poprawka :)))  super pakiet do zdobycia 🤍💪🤗

Od samego urodzenia Leny 7 lat temu powstała tradycja aby nasz dom był udekorowany na 5grudnia, tak aby Mikołaj widząc światełka wiedział, że na niego czekamy. Mniej lub bardziej ale dzieci uczestniczą we wszelkich przygotowaniach choćby przez podjadanie składników �

U nas ciekawa jestem jak to będzie w tym roku na pewno będzie wspólne ubieranie choinki ale nie mam pewności że przetrwa ona do świąt hahaha bo znając życie albo mały w nią wjedzie albo będzie chciał ściągac bombki. Poza tym cały dom ubrany w środku. Na zewnątrz tylko światełka delikatne które wiszą cały rok  bo za dużo roboty żeby wieszać je co sezon na dachu. Pierniczki też uwielbiam pięć ale w tym roku raczej nie będę mieć na to czasu niestety 

Mamina Fantastycznie! Dużo pięknych wspomnień :)

Mamusiadwochchlopcow Takie ozdabianie na pewno daje super świąteczny klimat :)

kiniiiiia Ekstra! Pięknie spędzony wspólnie czas :)

miactu Piękna tradycja :)

Wspólne ubieranie choinki to moment na który córeczka czeka najbardziej. Zawsze chętnie pomaga. No i oczywiście nie może zabraknąć wspólnego pieczenia pierniczków a potem ozdabiania ich. W tym roku kupiłam jej naklejki na okna żeby mogła sama udekorować swój pokój. Już nie może się doczekać kiedy będzie mogła to zrobić. 

Przed nami pierwsze święta, synek ma dwa miesiąc. Nie mogę doczekać się kolejnych, by już razem móc tworzyć nasze tradycje ☺️ póki co powoli zaczynam spiewac synowi kolędy ☺️☺️

Wszystko co mozliwe;).. Starsza córka ma 9 lat, uwielbia dekorowanie, przystrajanie, pieczenie pierniczkow, własnoręcznie robione ozdoby (wianki na drzwi, choinki np z makaronu, itp, co roku coś tworzymy). ;)

Moi siostrzeńcy są w lepieniui  dekorowaniu niemal mistrzami ;) moja córka jeszcze maleńka, ale zarazimy ją magią przygotowan do świąt :)