Wróżka zębuszka i inne stwory

Mamy starszaków, jak się zapatrujecie na dorastanie Waszych dzieci? U nas wypadł pierwszy ząbek i postanowiłam przygotować szczególny prezent.

Czy do Waszych dzieci też przychodzą wróżki, Mikołaj z Elfami lub inne stworki? 

Taaaaak , może nie wrozka bo to jeszcze nie nasz etap , ale elfy jak najbardziej . jako kalendarz adwentowy robiłam synowi domek od elfów , nie wiem kto miał większą frajdę ja czy moje dziecko . UWIELBIAM takie akcje �

Moja koleżanka z pracy robiła córkom kalendarz adwentowy. Też zamierzam to wprowadzić. 

Polegał on na tym, że zawieszała na ścianie woreczki z numerami dla każdej z nich. Codziennie otwierały jeden od 1 do 24 grudnia. Czasem znajdywały cukiereczka, czasem spinki, czasem mini laleczki czy autka itp. Takie malutkie niespodzianki, a dawały dużo radości. Najlepiej przygotować się już do tego od października, czasami jakieś fajne gadzety kupowała przy okazji robienia zakupów.

Jeśli się zdecydujesz to polecam moj sposób , zamawiam z wyprzedzeniem przez internet . W tym roku zamawiałam z Temu przeróżne naklejki, wielokolorowe długopisy , ogrom małych rzeczy które cieszą ;) no i za śmieszne pieniądze 

u swojej pociechy będę chciała na 100% wprowadzić, bo sama pamiętam swoją radość, jak przychodziła wróżka zebuszka, albo Mikołaj 6 grudnia. W internecie w tym roku widziałam też że sporo osób robiło odwiedziny Elfa

A wiecie że ja jako dziecko nie znałam wróżki zebuszki ? Bardzo żałuję. Mój syn dopiero będzie wkraczał w wypadanie zębów ale już wie kim jest wróżka i nie może się doczekać hahahh

Ja tez nie znałam :( . Teraz dzieci maja o wiele lepiej z nami :)

O super ☺️ u nas też była wróżka zębuszka ,ale aż tak się nie postarałam :D zostawiłam pieniążek pod poduszką ,a ząbek zniknął :) 

Wiem ,że teraz są też różne pojemniczki na pierwszy ząbek itd :) 

Mikołaj oczywiście jest ,a elfy pomagają w prezentach :D 

Co roku wraz z listem na oknie jest również mleko i ciastko dla Mikołaja :) 

A rano mają na oknie jakiś słodki drobiazg z listem od Mikołaja :) 

A ja przynajmniej mam na papierze co chcą dostać :D I nawet jakby im się odmieniło to wiedzą co napisały do Mikołaja :D I to dostają :D

Hah w tym roku się dowiedziałam że kakao I pierniczki dla Mikołaja i elfow to nie wszystko, bo zostawia się jeszcze marchewkę dla reniferów hahahah moja siostra tak zrobiła i mąż w nocy musiał nadgryzać marchew hahahah

Oj do moich córek na pewno będzie przychodziła Wróżka Zębuszka 😀 

Myślę, że teraz to już staję się to tradycją dla dzieciaków  😀

My jeszcze nie na tym etapie, ale będzie wróżka zębuszka, Mikołaj, Zajączek, itp ;) 

Taaak, zajączek jest świetny bo u nas zajączek chowa koszyczki na ogrodzie i dzieci ( moj starszak i dzieci siostry) szukają. Świetna zabawa !

U nas jeszcze nie ten etap ale ostatnio córka siostry straciła ząbka i opowiadała o wróżce zębuszce i moja córka jak tylko o tym usłyszała to też już czeka kiedy jej wypadnie pierwszy ząbek i odwiedzi ją zębowa wróżka�

Tak do mojej Zosi też przychodzi zębuszka i wymienia ząbek na dyszkę 😉 Mikołaj oczywiście też jest na czasie, mam nadzieję że ta magia 

Pozostanie z nami jeszcze na długo :) 

U nas nie ma zajączka w ogóle. 

Wróżka zebuszka zawsze jakiś pieniądze, małą sumę Np 10/20 zł. Natomiast Mikołaj zawsze przynosi coś co było umieszczone w liście do niego. Wielkanoc to tylko słodycze z koszyczka ze święconki. Urodziny to zrzuta kilku osób na jeden większy fajny prezent by nie kupować kilku pierdół. Dzień dziecka to coś na sezon, rolki, ochraniacze , kask itp .

u nas jest Zajączek, robimy prezenty dzieciom i chrzesniakom. Część juz mam

U nas wrozka zebuszka, pod poduszke zabek a potem podmiana na pieniazek :slight_smile: nie jakies wielkie kwoty to ma byc symboliczne :slight_smile: ale na pierwszego zabka oprocz pieniazka byl tzw. Zloty zab

Cos jak na zdjęciu dziecko poszlo do zerowki i moglo sie pochwalic :slight_smile: