Wózek - parasolka

Hej Dziewczyny!

Robi się piękna pogoda, celebrujemy z Córeczką spacery, ale jest jeden problem. Nasza spacerówka jest mega ciężka, nie lubię się z nią szarpać, mieszkamy w domku i zniesienie oraz wniesienie jej po schodach, choć jest ich kilka to nie lada wyzwanie dla drobnej osoby.

Szukam poręcznego i lekkiego wózka spacerowego parasolki, który będzie łatwo się rozkładał i będzie wygodny dla dziecka.

Co polecacie?

Ale sUkasz typowej parasolki czy małej spacerówki i na co chcesz zwrócić uwagę. Duża buda kosz?

Agnieszka świetne pytanie podbijam temat ponieważ też szukam-mam spacerówkę z Bebetto Holland, 2piętro w bloku i męczy mnie ta pomimo że nie jest mega ciężka ale jednak:ważne aby była lekka,zwrotna,daszek z wysuwana buda w razie słońca lub opadów,pasy,regulacja oparcia,koła na chodniki więc pompowane nie muszą być chyba.Proszę o nazwy wartych uwagi :slight_smile: dzięki ;D

Dorota mamy tą samą spacerówkę i współczuję na drugie piętro:( my już się zaopatrzylysmy w Joie Mytrax, udało mi się kupić używaną w dobrym stanie w mega dobrej cenie, a opinie mają dobre. Czekamy na przetestowanie:)

My mamy valco baby snap 3. Nie jest to parasolka, tylko lekka spacerówka, wersja z piankowymi kołami waży bodajże niecałe 7 kg. Ma bardzo.duża budkę, rozkłada się prawie na płasko, łatwo i szybko można ją złożyć i wrzucić do auta.

Ja jak szukałam małej spacerówki, tzn składanej to bardzo dobre opinie miały wózki Espiro, do tego niektóre z ich modeli są składane nie jak parasolka, ale jakby na pół, dzięki temu jeszcze fajniej mieści się nawet w bagażnikach małych aut.

Dorota, w iadomo, że wszystko zależy od dziecka, ale po roku dzieci przybieraja juz o wiele wolniej i w większości przypadków te wózki do 15 kg to wystarczają do końca wozkowania tj ok 2.5 - 3 lat. A w jakim wieku jest Twoj synek ? Mój starszak.ma prawie 6 lat i waży ok 20 kg.

Dziewczyny, chodzi mi o typowa parasolke czyli lekki składany wozeczwk. Fajnie jakby jednak trochę amortyzował wstrząsy, z regulacją oparcia i daszkiem. No i tyle chyba wystarczy. Te linki, które dodała Dorota to chyba typowe spacerowki, nie szukam na pewno nic z tej cenie 1200 zł to nie nie. Ja oglądałam na allegro parasolki z Lionelo czy Kinderkraft’a do 300 zł max.

Alicja to mnie uspokoiłaś heh mój syn ma teraz 8 mc i 8 kg.Dzieki

Dorota z kg się jie martw u nas spacerówka dla Syna służyła nam do momentu kiedy dobrze opanował chodzenie. Jak już chodził to ani mu się widziało siedzieć w spacerówce wolał chodzić. Ale na dłuższe spacery spacerówka jednak się przydaje.
Mój syn ma prawie 3 latka a wazy 12 kg :slight_smile:

Ja z nim własnej miałam z zestawu 2w1 i owszem amortyzacja super ale miejsca w samochodzie zajmowała dużo za dużo. Jednak na parter spokojnie z nią wchodziłam a pod koniec byłam już w ciąży z Córka.
Córce kupiłam już Cybexa i jest lekka, zajmuje mało miejsca, ma duży koszyk i budę.

Agnieszka - to masz tak jak ja :slight_smile: też szukam małej spacerówki do ok. 300 zł. I też zwróciłam uwagę na Lionelo, tylko ciężko znaleźć jakieś opinie o tych wózkach.