Robi się piękna pogoda, celebrujemy z Córeczką spacery, ale jest jeden problem. Nasza spacerówka jest mega ciężka, nie lubię się z nią szarpać, mieszkamy w domku i zniesienie oraz wniesienie jej po schodach, choć jest ich kilka to nie lada wyzwanie dla drobnej osoby.
Szukam poręcznego i lekkiego wózka spacerowego parasolki, który będzie łatwo się rozkładał i będzie wygodny dla dziecka.
Agnieszka świetne pytanie podbijam temat ponieważ też szukam-mam spacerówkę z Bebetto Holland, 2piętro w bloku i męczy mnie ta pomimo że nie jest mega ciężka ale jednak:ważne aby była lekka,zwrotna,daszek z wysuwana buda w razie słońca lub opadów,pasy,regulacja oparcia,koła na chodniki więc pompowane nie muszą być chyba.Proszę o nazwy wartych uwagi dzięki ;D
Dorota mamy tą samą spacerówkę i współczuję na drugie piętro:( my już się zaopatrzylysmy w Joie Mytrax, udało mi się kupić używaną w dobrym stanie w mega dobrej cenie, a opinie mają dobre. Czekamy na przetestowanie:)
My mamy valco baby snap 3. Nie jest to parasolka, tylko lekka spacerówka, wersja z piankowymi kołami waży bodajże niecałe 7 kg. Ma bardzo.duża budkę, rozkłada się prawie na płasko, łatwo i szybko można ją złożyć i wrzucić do auta.
Ja jak szukałam małej spacerówki, tzn składanej to bardzo dobre opinie miały wózki Espiro, do tego niektóre z ich modeli są składane nie jak parasolka, ale jakby na pół, dzięki temu jeszcze fajniej mieści się nawet w bagażnikach małych aut.
Dorota, w iadomo, że wszystko zależy od dziecka, ale po roku dzieci przybieraja juz o wiele wolniej i w większości przypadków te wózki do 15 kg to wystarczają do końca wozkowania tj ok 2.5 - 3 lat. A w jakim wieku jest Twoj synek ? Mój starszak.ma prawie 6 lat i waży ok 20 kg.
Dziewczyny, chodzi mi o typowa parasolke czyli lekki składany wozeczwk. Fajnie jakby jednak trochę amortyzował wstrząsy, z regulacją oparcia i daszkiem. No i tyle chyba wystarczy. Te linki, które dodała Dorota to chyba typowe spacerowki, nie szukam na pewno nic z tej cenie 1200 zł to nie nie. Ja oglądałam na allegro parasolki z Lionelo czy Kinderkraft’a do 300 zł max.
Dorota z kg się jie martw u nas spacerówka dla Syna służyła nam do momentu kiedy dobrze opanował chodzenie. Jak już chodził to ani mu się widziało siedzieć w spacerówce wolał chodzić. Ale na dłuższe spacery spacerówka jednak się przydaje.
Mój syn ma prawie 3 latka a wazy 12 kg
Ja z nim własnej miałam z zestawu 2w1 i owszem amortyzacja super ale miejsca w samochodzie zajmowała dużo za dużo. Jednak na parter spokojnie z nią wchodziłam a pod koniec byłam już w ciąży z Córka.
Córce kupiłam już Cybexa i jest lekka, zajmuje mało miejsca, ma duży koszyk i budę.
Agnieszka - to masz tak jak ja też szukam małej spacerówki do ok. 300 zł. I też zwróciłam uwagę na Lionelo, tylko ciężko znaleźć jakieś opinie o tych wózkach.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.