Wózek 2w1 Quinny Moodd Opinie

Słonka potrzebuje pomocy … Najarałam sie jak nastolatka na ten wozeczek i potrzebuje porady pomocy i opinii … Cena nie jest maleńka wiec i decyzja nie jest łatwa :frowning:

Wygląda całkiem, całkiem (choć zdecydowanie nie mój kolor), nie wiem jaka jest cena takiego pojazdu, na ile jest wygodny dla dziecka i praktyczny w użytkowaniu, ale wygląd zewnętrzny jak najbardziej ok.

Oliwcia bardzo ładny ten wózek, też się nad nim zastanawiałam, bo bardzo mi się podoba :slight_smile:

Co do kolorów to ma byc coreczka ale pomimo to mysle nad innym kolorem a mianowicie szary , co do ceny to 2w1 kosztuje nowy 3 000 zł

Kolorystyka też nie moja, żaden kolor mi nie wpadł w oko, przeczytałam trochę wózku i wydaje mi się, że gondola jest dość długa więc super, ale koła są piankowe, a jak interesowałam się zakupem wózka w 2014 czytałam, że lepsze są pompowane. Nie doczytałam czy gondola ma wentylacjęod spodu i czy ma w budzie (odpina się na suwak kawałek materiału budy i jest przeciwna kratka), no i jakoś te złączone kółka do mniejszych nie przemawiają, sprawdź czy nie jest wywrotny wózek przez to

Z tako mi sie wczesniej podobał ale wózek spacerowy na żywo nie do konca do mnie przemówił … Jeszcze Cybex mnie ciekawi musze to poważnie przemyśleć tym bardziej ze różnica cenowa miedzy jednym a drugim to ok 1 000 zł

Oliwcia najlepiej zobaczyć oba wózki na żywo i pamiętać o kilku rzeczach. Koła skrętne z możliwością zabezpieczenia, koła jak dla mnie tylko pompowane, amortyzatory też są ważne patrząc na nasze wspaniałe chodniki, Gondola, żeby była duża, żeby łatwo można było dostać się do torby pod gondola, żeby łatwo się go składało, żeby maluszek miał w niej wygodnie i żebyś nie musiała się martwić, że z niej wyrośnie a jeszcze sam nie będzie stabilnie siedział, żeby był stabilny no i wentylacja w ciepłe upalne lato bardzo się przydaje.

Troche sporo tego jest na co trzeba zwracać uwagę :slight_smile: jeśli chodzi o wentylację gondolki to nam nie bedzie za bardzo potrzebne bo corcia bedzie w niej jezdzila jesienia i zima

Oliwcia szary bardzo ładny :slight_smile:
Wydaje mi się, że w spacerówce będzie ciężko zapakować zakupy do kosza. Jak będziesz oglądała wózek na żywo zwróć na to uwagę.
Jaki model Cybexa ci się podoba?

Buu nie pamiętam dokładnie co to za model ten cybex zaraz spojrze na internecie :slight_smile:
A wiec tak podoba mi sie w miarę ten Balios M Cybexa

Oby dwa fajne i Quinny i Cybex :))

No właśnie ale wózek spacerowy bardziej mi się z Quinny podoba buuu jestem w dylemacie nawet juz myślałam żeby kupic inny głęboki plus spacerowy z quinny :slight_smile:

Tak spacerówka Quinny bardzo ładna ale jak dla mnie była za ciężka, bo jej waga to 15kg, więc dużo.
W Cybexsie jest siedzisko spacerowe kubełkowe, musisz zwrócić uwagę jak się rozkłada. Najlepiej żeby się prosto i szybko rozkładało.
Moja mała nie chciała jeździć w siedzisku kubełkowym.

Oliwcia spacerówka Quinny bardzo ładna. Ale różnica pomiędzy wagami wózków to 5 kg. Trochę dużo i zależy czy będziesz musiała go dźwigać wysoko czy nie. :slight_smile: weź to pod uwagę też. :slight_smile:

Sylwia jest wiele ważnych kwestii odnośnie wózka, dla mnie ważne było aby wózek miał amortyzatory, skrętne koła z możliwością blokady, prosty w rozkladaniu, duża gondola, nie zajmował dużo miejsca w samochodzie, nie za ciężki, łatwy w prowadzeniu- manewry, łatwy dostęp do torby pod gondola, regulacja rączki. Najlepiej zobaczyc na żywo w sklepie bo przez internet można czasem rozczarować się.

Sylwia też chorowalam na ten wózek (quinny), ale sprzedawczyni mi go odradzila, podobno częste awarie są. Co prawda nie ma problemu z reklamacja, ale jeśli nie masz zapasowego drugiego wózka, a często korzystasz, to jest to problematyczne. Tym bardziej, że cena jest wysoka, a podobno komfort dla dziecka w nim przeciętny.

Ogólnie jaki wózek polecacie (macie)? Najlepiej taki 3 w 1 (głęboki, spacerowy + fotelik samochodowy),… i najlepiej polski producent…

Emmkao jeśli chodzi wózek to zastanów się nad opcja 2w1 spacerówka i gondola. Lepiej dokupić adaptery i fotelik osobno. Te które są w komplecie z wózkiem 3w1 służą bardziej jako nosidło a nie jako fotelik samochodowy. Nie mają one atestów porzadnych ale tylko takie podstawowe a tutaj chodzi przecież o bezpieczeństwo Twojego dziecka. Zastanów się jeszcze nas tym.

Zgadzam się z Kasią lepiej kupić wózek 2 w 1 a lepszy fotelik osobno, teraz są adaptery więc nie ma problemu z przymocowaniem fotelika do stelaża wózka. A z takiej opcji też korzystamy raczej sporadycznie przynajmniej my, że montowaliśmy fotelik do stelaża, fotelik przede wszystkim ma służyć do jady samochodem a nie wózkiem.

Przy zakupie fotelika warto kupić bazę jest to duże ułatwienie, nie trzeba się męczyć z zamocowaniem fotelika wystarczy klik i fotelik zamocowany :slight_smile:

Baaardzo dziękuję, Zapoznam się i jak coś to będę pisać/pytać.