Musze sie podzielic przemysleniem. Dostalem zadanie kupic woreczki do przechowywania pokarmu, objechalem wszytskie pobliskie apteki i nigdzie ich nie znalazlem, polecono mi isc do spozywczego ale mowie nie pokarmow stalych tylko mleka matki, mimo tego woreczkow w aptece nie zdobylem. Po dlugim czasie poszukiwan znalazłem w sklepie z wyposażeniem dla dzieci. Kto by pomyslal ze w aptekach nie ma tego produktu.
Ja akurat dostałam w aptece więc jednak cuda się zdarzają
O znow mężczyzna…
Angie to chyba dobrze nie?
wydaje mi się, ze w aptece nie powinno być problemu z dostępnością woreczków. Na pewno są one w Tesco
u mnie w dziecięcym sklepie tez były tyle ze jest tam szeroki asortyment bo nawet laktatorów to cala półka jest.
to zależy jaki asortyment ma apteka, czasem moją dla dzieci tylko kilka butelek i smoczki
w innych aptekach asortyment jest bogatszy
woreczki na mleko to taka rzecz o której powinniśmy pomyśleć wcześniej bo w aptekach rzadko kiedy je dostaniemy
Czesto sa w sklepach z artykulami dzieciecymi, mozna tez kupic pojemniczki do pokarmu:)
Dziwne bardzo, bo ja mieszkam w małym mieście (20 tys. mieszkańców) i u mnie w każdej aptece są woreczki. Można też kupić te do sterylizacji, wkładki laktacyjne, nakładki na sutki a nawet butelki i smoczki.
Pozatym faktycznie w sklepach dziecięcych jest tego do wyboru do koloru. A w sieciówlach typu Smyk, Świat Dziecka, MotherCare czy Toys R Us to już w szczególności.
Za to u mnie miałam problem z zakupem płynu do mycia butelek dla dzieci. Ot taki paradoks.
Miałam ostatnio ten sam problem. Zamawiam je przez internet w aptece doz.pl, na drugi dzień odbieram w aptece u siebie na osiedlu. Przesyłka jest gratis.
Ja akurat nie uźywam woreczków tylko pojemników do przechowywania pokarmu. Są wielokrotnego uźytku, wcześniej orzechowywałam w nich mleko, teraz podaję z nich zupki i deserki, a za jakiś czas będę mogła do nich zapakować owocki w kawałkach na spacer. Wg mnie to bardziej ekologiczne rozwiązanie niż woreczki, które trzeba wyrzucać po jednym uźyciu. Ponadto większość producentów ma pojemniki kompatybilne z laktatorami, dzięki czemu nie musimy mleka przelawać z butelki i oszczędzamy też dzięki temu czas, bo tę butelkę musimy przecież poźniej umyć.
Angie zgodzę się z Tobą że pojemniczki sa zdecydowanie lepszym rozwiązaniem od woreczków. Przyznam się że woreczków nigdy nie używałam a pojemniczek posiadam tylko jeden w zestawie z laktatorem ale jest on bardzo praktyczny chociaż fakt nie mroziłam w nim jeszcze pokarmu to jednak przeważnie najczęściej właśnie do niego odciągam pokarm.
Ewelina ja mam zestaw 40 pojemników z pokrywkami
Jak jeszcze byłam w ciąży zakupiłam pojemniczki z pokrywkami na pokarm. Nie było mi dane używać ich zgodnie z ich przeznaczeniem ale są niezastąpione. Podgrzewam w nich zupki, podaję deserki. Można coś włożyć zakręcić i jest pewność że się nie wydostanie zawartość na zewnątrz są bardzo praktyczne a i cena ok. Lepiej kupić pojemniczki niż woreczki tak myślę.
Ja też myślę,że pojemniczki są lepsze,bo wielorazowego użytku
Pojemniczki też mam i w pojemniczkach przechowuję w lodówce odciągnięty pokarm. Ale jak miałam więcej pokarmu to go mroziłam i woreczki były lepsze bo zajmowały mniej miejsca w zamrażalniku niż pojemniczki. Ostatnio ilość pokarmu się zmniejszyła i już nie mrożę a karmię na bieżąco.
Z dostępnością takich artykułów różnie bywa ale też różnie bywa z wiedzą na ich temat aptekarzy czy sprzedawców. Przypuszczam, że do spożywczego wysłali po zakup zwykłych woreczków do przechowywania żywności. Ja pamiętam jak jakiś czas temu w aptece pytałam o specjalny dezodorant przeciw poceniu się - chodziło mi o etiaxil ale zapomniałam nazwy - starsza pani popatrzyła na mnie dziwnie i stwierdziła, że dezodorantu, to raczej w drogerii powinnam szukać - ręce lecą
Ja zakupiłam woreczki w aptece,ale nie w każdej są…Troszkę też się za nimi nachodziłam
Woreczki są w aptekach DoZ.
Ja zakupiłam swoje woreczki w sklepie z artykułami dziecięcymi choć początkowo też było z tym dość dużo szukania…gdyż zaangażowałam w zakup babcie, która nie do końca zorientowana była w temacie przechowywania mleka…Koniec końców udało się