Mam pytanie, które bardzo mnie nurtuje. Córeczka, skończone 3 miesiące od miesiąca robi wodniste kupki (zaczęło się tydzień po 1 dawce na rotawirusy). Kupki są takie, które wręcz pływają w pampersie, po kilka na dzień. Pytałam pediatrę powiedziała, że to normalne, ale mnie to nie daje spokoju. W zeszły piątek była 2 dawka na rotawirusy i po tygodniu kupki miały się unormować.....A tu nic. Czy ktoś też tak ma. Karmię córkę tylko piersią. Już nawet wyeliminowałam mleko i inne produkty z diety. Próbowałam nawet karmienia odciągniętym mlekiem z butelki.... ta sama sytuacja.
Jeśli Cie to martwić poradź się innego lekarza po prostu
Proponuję konsultacje u innego pediatry,dla własnego spokoju,dopytać związek kupki ze szczepieniem,być może to naturalne p Tych szczepieniach lub akurat dziecko tak reaguje na tą szczepionkę.Kazdy pediatra inny.
Tak jak napisały dziewczyny - spróbuj skonsultować to z innym lekarzem. Być może to tylko reakcja na szczepionki.
Myślę, że biegunka może się utrzymywać trochę dłużej, przecież ten tydzień to jest taki średni czas orientacyjny, może być krócej, może być nieco dłużej. Jeżeli ci to nie daje spokoju, to poradź się innego lekarza :)
Ja bym jeszcze skonsultowała u innego pediatry
a spróbuj podać prebiotyk
U nas po szczepieniu na rotawirusy też pojawiła się taka kupka. Pediatra nas uprzedzał że to normalne. Jednak po kilku dniach minęło. Jeśli Cię to martwi skonsultuj z innym pediatrą. Czytałam w internecie że przy karmieniu wyłącznie piersią takie kupki mogą sie częściej pojawiać i jest to normalne.
Dziękuję Wam, zrobię tak jak mówicie i dla własnego spokoju skonsultuję u innego pediatry bo nic innego, złego się nie dzieje, ale lepiej spać spokojnie.
J też byłam u pediatry bo malenstwo doszło biegunki po rota ale już jest dobrze
Mnie również wydaje się że to jest normalne ponieważ dzieciątko na początku robi właśnie takie rzadsze i luźniejsze kupy. Natomiast jeżeli coś cię niepokoi to tak jak dziewczyny piszą niżej najlepiej skonsultować to jeszcze raz z pediatrą bądź w ogóle z całkiem innym lekarzem jednak jesteś mamą i wiesz jakie dziecko kubki robiło na samym początku obserwujesz na bieżąco Jak z dnia na dzień po szczepieniu się to zmieniło i być może ma to jakiś konkretny wpływ na konsystencję tych kup kupki na początku mogą być luźniejsze natomiast jeżeli mówisz że one aż pływają po pampersie to jednak jest to odrobine niepokojące zjawisko Tym bardziej że dzieje się to na dłuższą metę tak naprawdę pamiętam że u mojego synka coś około 4 miesiąca już powoli kupka zaczęła zmieniać konsystencji na troszkę gęstszą więc no musisz obserwować i najlepiej skonsultować z jeszcze jednym lekarzem
Po rota tak jest ze czasem dzieci mają biegunki.
Ale rodzice też dostają kiedy z dziecka wychodzi, poczytajcie o tym sobie :) bo ja akurat miałam problemy żołądkowe i lekarz się mnie zapytał czy dziecko było szczepione
Może warto kupić probiotyk. Obserwuj kupę jeśli będzie się utrzymywać taka sytuacja ja bym skonsultowała z innym lekarzem. Normalnie je mleko? Ważne by dziecko się nie odwodnilo
Monia, to ciebie pediatra przed szczepieniem nie ostrzegał, że tak może być i trzeba uważać, żeby od dziecka nie złapać?:) bo nam za każdym razem mówi:)
Nas też pediatra nie uczuliła, że możemy się zarazić od córki jak będzie z siebie wydalać rota, na szczęście u nas bez problemów.
Córcia karmione tylko piersią, je normalnie, bawi się, jest normalnie aktywna. Jednak dla własnego spokoju umówiłam nas do innego pediatry żeby mieć drugą opinię.
U nas po rota były straszne bąki i ból brzuszka
U nas bolesne gazy tylko w 2 może 3 dni po szczepieniu... całe szczęście. Teraz czasem też się pojawia płacz przy bączkach, ale bardzo rzadko i ciężko wyłapać czym to spowodowane.
Ostrzegał. Jednakże nie wpadłam na to że to może być akurat od dziecka.
Od kiedy moja mała skończyła dwa miesiące to stosujemy Mutilac Baby, kropelki to podania raz dziennie bez problemu, a zawierają jeden z najlepiej przebadanych szczepów bakterii LGG. Wsparcie mikrobiomu w jelitach jest bardzo ważne.