Dziewczyny a czy eksperci się na tym forum wypowiadają?
Kasia wypowiadają się tylko czasami chwile to trwa i nie jest od razu. Musisz poczekać a na pewno uzyskasz Odpowiedź.
Kasia, na pewno się doczekasz sezonie grzewczym polecam zainwestować w nawilżacz, u nas podobny był problem, a nawilżacz super się sprawdził. Co do samej wody morskiej to tak jak piszą dziewczyny jest bezpieczna. ja również psikam córci, bo często ma wysuszoną śluzówkę. A wysuszona śluzówka to już prosta droga do infekcji, bo wtedy o nią bardzo łatwo.
No tak, tylko że sezon grzewczy się skończył, a problem z noskiem trwa nadal teraz córka znów dostała kataru i pediatra podejrzewa alergie. Ciągnie się to u nas od połowy grudnia i już mnie to przerasta: (
Kasia, moja corka ma 19 mcy i tez bardzo duzo choruje. Pierwszy katar miala w wieku 2,5mca. Od tamtej pory ciagle cos, czasami kończy sie antybiotykiem. Dzis znowu dostala antybiotyk, a poprzedni skonczyla pic 2 tyg temu… Tez ma podejrzenie alergii nie wiadomo na co. Od listopada ciagle choruje, w tym dwa pobyty w szpitalu, zalegaja nam 2 szczepienia, to po 13mcu i po 18mcu… Rozumiem ze jestes tym zmęczona, ja juz tez mam dosc.
Nawilżacz powietrze, chocby ustawiaj miske z woda kolo lozka corki.
Kasia nawilżaj powietrze, albo kup nawilżacz i dodatkowo nawilżaj albo właśnie garnek z ciepłą wodą obok łóżeczka niech paruje trochę.
Dzień dobry.
Odpowiedź dla Pani Kasi.
Woda morska izotoniczna jest bezpieczna dla śluzówki noska małego dziecka i można podawać w spray’u kilka razy dziennie przez dłuższy czas. . Błona śluzowa nie “przyzwyczaja się” do nawilżania. Ważne jest aby atomizer nie rozpylał płynu z dużą siłą bo jest to nieprzyjemne. Jeżeli aplikuje Pani płyn delikatnie, można stosować go często, jako zabieg higieniczny nosa. Również i u dorosłych.
Pozdrawiam
Dziękuję pani doktor za odpowiedź.